SWING HEADSHELL NASOTEC
Re: SWING HEADSHELL NASOTEC
Ale pokud by to fungovalo, došlo by tam k zajímavé situaci:
Klasické otočné ramena mají určitou chybu snímacího úhlu a potřebu určité velikosti antiskatingu.
Tangenciální ramena mají nulovou chybu snímacího úhlu a nulovou potřebu antiskatingu.
Rameno se Swing Headshellem Nasotec by mělo nulovou chybu snímacího úhlu ale současně potřebu určité velikosti antiskatingu.
A posledním do party je http://www.blackforestaudio.de/cms/fron ... ?idcat=311 který má určitou chybu snímacího úhlu a současně a nulovou potřebu antiskatingu.
Čímž by se vyčerpaly všechny možnosti.
Geniální ! Je to významný skok pro lidstvo.
Klasické otočné ramena mají určitou chybu snímacího úhlu a potřebu určité velikosti antiskatingu.
Tangenciální ramena mají nulovou chybu snímacího úhlu a nulovou potřebu antiskatingu.
Rameno se Swing Headshellem Nasotec by mělo nulovou chybu snímacího úhlu ale současně potřebu určité velikosti antiskatingu.
A posledním do party je http://www.blackforestaudio.de/cms/fron ... ?idcat=311 který má určitou chybu snímacího úhlu a současně a nulovou potřebu antiskatingu.
Čímž by se vyčerpaly všechny možnosti.
Geniální ! Je to významný skok pro lidstvo.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Hifisti dokážou vymyslet (a koupit) neskutečné bejkárny.
V hifi se řeší každý detail, vše se nesmyslně předimenzuje, řeší se zvuk a tuhost headshellů a remének a pak se udělá takto problematický headshell.
Naprosto věřím, že to "změkčuje".
Zajímavé jak moc se řeší úhlová chyba a vůbec se neřeší rapidní snížení kvality zvuku při konci LP, dané kratším obvodem.
To je slyšet asi 100X víc než mírná úhlová chyba....
V hifi se řeší každý detail, vše se nesmyslně předimenzuje, řeší se zvuk a tuhost headshellů a remének a pak se udělá takto problematický headshell.
Naprosto věřím, že to "změkčuje".
Zajímavé jak moc se řeší úhlová chyba a vůbec se neřeší rapidní snížení kvality zvuku při konci LP, dané kratším obvodem.
...ale řeší. Tedy v rámci možností. Stačí kupovat audiofilská vydání, kde záznam končí v půlce desky, ideálně ještě na rychlost 45. Hraje to pak opravdu lépe, jen je někdy voprus se po dvou skladbách zvedat ze sedačky. Zvláště u koncepčních alb.sostakovic píše:..... vůbec se neřeší rapidní snížení kvality zvuku při konci LP, dané kratším obvodem.
Ona stačí i třeba 3 skladbova strana. Člověk dá desku na soustruh pustí, sedne si, a než se pohodlně usadí už vstává otáčet desku
Jinak nevím co si o tom headshellu myslet. Podle mého ta otočná část prostě tangentu kopírovat nemůže. Ta síla která drží jehlu v tangentě určitě není tak velká aby překonala sílu kterou vyvíjejí 2 pružinky. Podle mě ten kloub do reprodukce vnáší jen další zkreslení. Ale třeba se pletu. Každopádně bych v žádném případě ani nezkoušel. Jsem prostě nevěřící Tomáš.

Jinak nevím co si o tom headshellu myslet. Podle mého ta otočná část prostě tangentu kopírovat nemůže. Ta síla která drží jehlu v tangentě určitě není tak velká aby překonala sílu kterou vyvíjejí 2 pružinky. Podle mě ten kloub do reprodukce vnáší jen další zkreslení. Ale třeba se pletu. Každopádně bych v žádném případě ani nezkoušel. Jsem prostě nevěřící Tomáš.
Ten headshell je podobná píčovina, jako dávat nějakému sportovnímu autu do tyčí řízení nějaké gumové silentbloky.
V ruce jsem to neměl, ale v principu je možné, aby to fungovalo. Stačí si představit princip olejového tlumení spouštění raménka. Když bude mít system dostatečnou setrvačnost, tak se pomalu nastaví, podle toho kam ho jehla dotáhne, ale na audiosignál nestihne reagovat. Žádné kouzlo.
můžeš prosím vysvětlit, kde se v systému přenoska-rameno-pohon veme ta setrvačnost, kterou zmiňuješ ? Pokud tedy nemáš na mysli antiskating...
Olejové tlumení je podle mě něco jiného než "tlumeni" pomocí pružiny. Ta pružina by mohla tu hlavičku s přenoskou a jehlou v drážce částečně nutit do kmitu. Od toho tlumení je v systému částečně chvějka, ne?
MPK mrkni na začátek debaty, abys byl v obraze. Řeší se tu výkyvná hlava.
TJK nejsou tam jenom pružiny. Neměl jsem to v ruce a popisuju pouze možný princip. Třeba je to řešené pomocí toho ložiska nebo co je ten další díl.
TJK nejsou tam jenom pružiny. Neměl jsem to v ruce a popisuju pouze možný princip. Třeba je to řešené pomocí toho ložiska nebo co je ten další díl.
Možná že jo. Ale na mě je v té hlavičce příliš mnoho proměnných na to abych tomu věřil. Přijde mi to strašně překombinované. Jako by se konstruktér nudil a tak vykazoval nějakou činnost.
tak mi prosím vysvětli, kde se v té "hlavě" vezme setrvačnost, kterou zmiňuješ. Bez vlivu antiskatingu si ji neumím představit, resp. mne napadá pouze "setrvačnost" při nastavení antiskatingu na menší sílu než je dostředná vzniklá otáčením talíře s LP...rád se poučímJarda69 píše:MPK mrkni na začátek debaty, abys byl v obraze. Řeší se tu výkyvná hlava.

Pánové, uvědomte si, ze je to trotlovina, fungovat to bude leda psychoakusticky.
Neberu Ti tvůj názor - ale z čeho tak usuzuješ? Ty jsi to slyšel, viděl? Nebo jsi studoval jejich videa a odhalil podvrhy, stejně jako "tiché dohody" s recenzenty? Nebo je to nesmysl konstrukční?Lad2000 píše:Pánové, uvědomte si, ze je to trotlovina, fungovat to bude leda psychoakusticky.
Neber to prosím jako útok, ale mne opravdu zajímá, kde bereš tu jistotu. Já jsem laik a potřeboval bych to vyzkoušet doma, abych byl schopen posoudit, zda tam přínos je nebo není. Stejně tak, jako jsem to musel udělat i u kabelů, zesilovačů, přenosek. Ale vynášet takto kategorické soudy od PC bych nikdy nemohl. Chápu, kdyby jsi napsal svůj subjektivní názor stylem "já si myslím že je to trotlovina". Ale napsat "uvědomte si, ze je to trotlovina" vyžaduje asi trochu víc. Takže prosím - kde bereš tu jistotu?
já si to představuji jako vozík za autem. Rameno je auto, headshell je vozík a deska je ubíhající silníce. Řekl bych, že vozík je vždy správně s tečnou zatáčky. Respektive poloměru který krouží auto. Co myslíte ?
Jo. Vozík bude o dost těžší, než jehla. Na "drncání" jehly, by neměl stíhat reagovat.