TEAC X2000

Prostor pro milovníky poslechu LP
lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TEAC X2000

Příspěvek od lechos »

Tesla měla připravený prototyp 3-motorového 3-hlavého stroje B 135 vizuálně srovnatelného s výrobky zvučných jmen jenomže to už byl rok 1980-81 a světový audio trh ovládly kazety. Pokud Tesla B73 stála 6.490.- Kčs a B 113 cca 5.400.- Kčs kolik potom (sériově nerealizovaná) B 135 ? asi 2-3x víc tedy mimo dostupnost řádového občana ČSSR při platech 2.700.- Kčs/měs. Pro poslechové fajnšmekry jenom nabídka prodejen PZO Tuzex (AKAI GX 620, ReVoX A700, Sony TC 377, 378, Grundig TS 945, dříve UHER royal de luxe) nebo soukromý dovoz.

mr revox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr revox »

Myslím že v případě TESLY by byl třímotorák dost ubohý,TESLE asi zřejmě v tu chvíli došlo že pokud chce uspět na trhu s elektronikou musí okopírovat nějakou třímotorovou věc ještě že k tomu nedošlo, kdybych žil v té době tak se snažím sehnat si aspoň tu GX 620, tehdy TESLA nemohla se svojí nedostatečnou součástkovou základnou přece vyrobit dokonalý třímotorák který by byl schopný konkurovat třímotorovému AKAI nebo nejdokonalejšímu třímotoráku vůbec
a to STUDERU A810 či A820 která má výměnou páskovou dráhu a vůbec celý STUDER je dokonalá stavebnice také díky STUDERU dnes posloucháme CD disky
protože veškeré mastery se dělaly právě na dvou výše jmenovaných strojích rozuměno z páskového multitracku se to stáhlo na kupříkladu A810 a z toho šla matrice do lisovny, přátelé budete se divit ale i vinil je komprimované audio kdo byl letos na HIGH ENDU měl možnost slyšet absolutně nekomprimované audio
zkrátka matrici která ještě nešla do lisovny to je právě to pravé na poslech ale k tomu se dostanem málokdy,své by vám o tom řekli pánové z VINTAGE AUDIA což jsou odborníci na analog

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

To je on, Tesla B-135.
http://www.2i.cz/f1ee94be6d

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

JJ, s panem Hluchým (Vintage Audiop) jsem se bavil dost dlouho, 3x jsem se vrátil do jejich expozice-pro mě naprostá jednička v dynamice. Bohužel, matser pásy se nedají sehant (jednoduše).

MusicCollector
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MusicCollector »

Kluci ja tomu moc nerozumím, ale vlastnit nejaky kotoučový magnetofon je můj sen. Jen nevim zda bych to dokazal propojit s moji sestavou aby to jelo.... mrknete na to co mám a napište zda je to realne popripade co je ke kotoučaku nutne zesilovač atd ??este jedna otazka co na kotouče nahravate z LP ,CD ? a jakým způsobem a jaká je poté kvalita zvuku. Fakt me to docela láká ...

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Ahoj,
Náhodou jsem šel kolem, tak sem se mrknul na ten tvůj zesilovač. Myslím že to půjde v poho. Pokud se nemýlím má IN i OUT na Tape a to dokonce dvakrát.
Takže si tam napojíš magneťáky klidně i dva.
Já osobně nahrávám LP hlavně abych si desky neničil, ale taky i některá hodně poslouchaná CD abych si je nepoškrábal. :)
Kvalita záleží na stroji, jeho seřízení a pak také na použité pásce a samozřejmě na zdroji signálu.

Z nových pásek se mi osvědčily LPR35, které se dají koupit na stránkách vintageaudio. Použité doporučuju Maxell UD35-180(B) XLI. Z nějakého důvodu je u nich menší šance, že se pásek začne drolit nebo špinit hlavy. Bohužel s kupování použitých pásků to je jako se zajícem v pytli. Zároveň si kup i lepící pásku, žiletku a drážky na střih. Budeš si ale pak připadat jak profík ve studiu. :lol:
Takže nový = míň nervů, práce a vyšší cena
Starý pásek = odskoušení, vystříhání vadných míst, či rovnou koš... Na druhou stranu můžeš použít kovové kotouče a osadit je novým páskem v eko balení, které je levnější. Takhle si můžeš vytvořit i pěknou zbírku různých kotoučů se stejně kvalitním páskem.

S nahráváním je to vždy kompromis mezi odstupem od šumu a zkreslením signálu při nepřiměřené hlasitosti. Tady hodně záleží na pásce. Některé zvládnou víc a některé při stejné hlasitosti zvuk totálně rozbijou. Například mám seštelovaný magnetofon na Maxell UD35 (+3db), proto se snažím aby signál moc nezasahoval do "červených" decibelů na VU metrech. Když ale použiju LPR35 (+6db), můžu jít až o tři decibely výš, poněvadž ta páska to zvládne. Vždy je ale třeba před ostrým nahráváním provést testovací záznam s nejsilnějšími momenty a hlasitost nastavit podle nich.
Největší problém sem měl s klasikou. Skladba je ze začátku hodně potichu, VU metry se ani nehnou, pak vybuchne a ručičky málem udělají 3x 360°...

No, doufám, že jsem tě neodradil. :mrgreen:

mr revox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr revox »

Určitě doporučím jako poradce při koupi a seřizování magnetofonu firmu VINTAGE AUDIO,jsou to odborníci na analog a se vším ti poradí jak s výběrem vhodného přístroje tak i s výběrem vhodného záznamového materiálu a v neposlední řadě i se servisem který je víc než dokonalý hlavně co se týká přesnosti seřizování magnetofonů v tom si myslím nemají konkurenci akorát to chce mít trochu víc peněz počáteční investice je tak zhruba 30-40000 Kč.Záleží však na volbě přístroje a pásků a také na tvém vkusu.Pokud budeš chtít poradit neváhej se na mě obrátit email:sounddirector@seznam.cz

Mr revox

Odpovědět