TEAC X2000
TEAC X2000
Zdravím všechny milovníky analogu jsem tu nový a doufám že konečně správně už mě nabavilo být mezi lidmi co uznávají low endovou audio techniku a schazují high end.Vlastním překrásný TEAC X2000 ke kterému mám plexi kryt a dálkový ovladač+originální NABY a hliníkovou cívku TEAC.Určitě nejsem sám kdo má tento skvělý magnetofon je tu někdo s kím bych si mohl vyměňovat názory a poznatky ohledně tohoto stroje. Díky. Mr. Revox.
Re: TEAC X2000
Vítám Tě, také vlastním tento skvělý pásek. Podívej se na mé vlákno je tam i pár fotek. Jakýkoliv dotaz rád odpovím. Mirek
zdravím nejde o manetofonovou pásku ale o magnetofon někdo mi říkal že onen dual capstain system po čase začne zlobit a žvýkat pásek ačkoliv neobávám se toho protože mám na to servisáka z mladé boleslavy konkrétně firmu vintage audio chtěl sem se spíš zeptat kde berete pásky pane kolego:)))))) Já sice nakupuji nové od vintage audio ale přijde mi to drahé.
Zkus Aukro 
mr revox, od vintage drahé? Za komunistů byl můj plat 1000kč a pásek maxel 18cm stál 300kč. Při platu 10 000kč by musel stát 3000kč a to nestojí ani náhodou pásek 27cm. Na aukru až na nějaké vyjímky jsou pásky šunty z fotky nepoznáš jak jsou jeté a kolik toho mají za sebou. Od vintage dostaneš pásky nové. 
používám tedy hlavně MASTER serii takže pásy SM 900,SM 911,SM 468 a LPR 35 na ten poslední to mám seřízené a je to špičkový poslech a to na všech 4 typech prostě tohle už není TESLA vůbec nehápu jak sem to předtím mohl používat a považovat to za hi-fi
Ano používat nové pásky. Také par jsem vydražil na aukru nebo ebay, ale většina putovala do koše -- staré, špiní páskovou dráhu, několikrát přehrané -- zbyly jen kovové cívky a krabičky.
Co se týká TEACu tak vyborný stroj -- např. X-2000R mám ho už asi 6 roků a šlape jako hodinky a nedávno přibyla X-1000M -- a když půstím originál Master rychlosti 38 tak zvuk jedna báseň.
Mám také origo pásky z doby kdy se prodávaly na pultě jako dnes CD a např. Black Sabbath ,... uplná analogová nirvana a to je nahrané v roce 1970 např. IRON MAN v takovém podání už neuslyšíš.
Jak říkam je to nostalgie jak má být a na profi urovni.
Co se týká TEACu tak vyborný stroj -- např. X-2000R mám ho už asi 6 roků a šlape jako hodinky a nedávno přibyla X-1000M -- a když půstím originál Master rychlosti 38 tak zvuk jedna báseň.
Mám také origo pásky z doby kdy se prodávaly na pultě jako dnes CD a např. Black Sabbath ,... uplná analogová nirvana a to je nahrané v roce 1970 např. IRON MAN v takovém podání už neuslyšíš.
Jak říkam je to nostalgie jak má být a na profi urovni.
Doufám že tady nenajdu nějakého vyznavače TESLY protože bych ho asi musel umlátit TESLA nikdy žádné hi-fi nemohla vyrábět lituju lidi co si myslí že TESLA je nekompromisní hi-fi technika ubožáci,u mě je nekomprosní hifi TEAC,TECHNICS či STUDER a jiné,škoda že kámoš si myslí že TESLA je super a nepřesvědčila ho ani návšteva v poslechovém studiu kde měl možnost slyšet STUDERA na rychlosti 38 cm/s ,nádherný zážitek to byl pro mě,on coby zavtrzelý TESLISTA high end důrazně začal shazovat jen co sme poslechovku opustily
Ty ses rozjel...Zakládáš na další nechutnou diskuzi.Pamatuj, že každý má svůj názor a značku!!!

jako není mím záměrem zakládat nějakou diskuzi plnou nechutných názorů to určitě ne mělo to jen vystihnout ten názor že nemám teslu rád a že tady bych nerad nějakého teslistu viděl ostatně proto se to tu jmenuje TEAC X2000 v podstatě hlavně pro uživatele magnetofonů řady X od TEACU.
ale může sem přijít i třeba majitel nějakého TECHNICSE taktéž krásný stroj třeba RS 1700
Víš chlape, ony ty Tesly nebyly zase tak moc na tu dobu špatné, první Sonety byly docela dobré. Teacy, Revoxy a Akai byly tenkrát pro obyčejné lidi finančně nedosažitelné, mohl jsem se na ně tak podívat v Tuzexu nabo na brněnských strojírenských veletrzích. A tak se na teslácké mašinky dívám s trochou nostalgie - nebyly zázračné, ale hrála se na nich dobrá muzika ...
Ano pokud se na to díváš takhle jako že stroje typu AKAI a jiné tehdy skutečně nebyli pro lidi moc dostupné a byla tu hlavně ta TESLA tak jako jo ale podívej se na to z druhého úhlu pohledu
postav vedle sebe třeba TECHNICSE RS 1700 a TESLU CM 130 když srovnáš oba stroje co do poruchovosti dostupnosti dílů a seřízení nebo komfortu ovládání a kvality reprodukce tak kdo vyleze jako vítěz,někdo by mohl namítnout že na zahraniční stroje není možno dnes už nic sehnat je to však omyl ebay je plný náhradních dílů na tyto stroje a kolikrát jsou ty díly uplně nové
postav vedle sebe třeba TECHNICSE RS 1700 a TESLU CM 130 když srovnáš oba stroje co do poruchovosti dostupnosti dílů a seřízení nebo komfortu ovládání a kvality reprodukce tak kdo vyleze jako vítěz,někdo by mohl namítnout že na zahraniční stroje není možno dnes už nic sehnat je to však omyl ebay je plný náhradních dílů na tyto stroje a kolikrát jsou ty díly uplně nové
Až na stará kolena / je mi téměř 59 roků/, jsem si splnil sen a pořídil ReVox PR99 MKIII .. ano, je dokonalý, krásný, seřízený v Boleslavi. I když je to starý kousek, pořád je v dobrém stavu ... Tesly, např. ta CM 130 ... můj poslední od Tesly byl B115 - jako nové nebyly k zahození, ale pořád potřebovaly seřízení ... Ale stejně porovnáváme věci, které v dnešní době už jsou na vymření, jen pro pár nadšenců. Na Revoxu si občas pustím pár nahrávek, co mi udělal jeden pán z dobrého gramofonu a desek .. pak ještě mám přetočené nějaká CD na pásek a mám pocit, že to hraje o fous lépe, než CD 
Na Teslácké mašinky se taky dívám s nostalgií, většina spolužáků na kolejích měla B73, B113 nebo B116A. S tříhlavými kazetovými Technicsy či Aiwami nás tam bylo pár. Tesla měla svoje opodstatnění v poměru cena/výkon, o Revoxu B77 jsme mohli jenom snít, stál, jak osobní auto. Jiná věc je, že pokud český kotoučák nebyl řádně seřízený, tak byl spíš na vztek, než radost.
Můžu potvrdit, že nahrávka na PR 99 MkIII hraje krásně, zvláště na rychlost 38
. Nahrávám buď z gramofonu, nebo SACD/DVD-Audio, tam to má smysl. I nahrávka z CD zní "trochu lépe", ale tak dobře nahraných CD zas doma nemám...
Co se týče VintageAudio z Mladé Boleslavi - velice se mi tahle firma líbí, akorát jejich ceny jsou minimálně o třetinu větší, než jinde. Ale dokud jim to lidi platí, budiž. A nové pásky (tam ta cena odpovídá) se stejně jednodušeji v republice sehnat nedají (rád se nechám poučit, pokud to tak není).
Můžu potvrdit, že nahrávka na PR 99 MkIII hraje krásně, zvláště na rychlost 38
Co se týče VintageAudio z Mladé Boleslavi - velice se mi tahle firma líbí, akorát jejich ceny jsou minimálně o třetinu větší, než jinde. Ale dokud jim to lidi platí, budiž. A nové pásky (tam ta cena odpovídá) se stejně jednodušeji v republice sehnat nedají (rád se nechám poučit, pokud to tak není).