Testovací deska HiFi názory

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Testovací deska HiFi názory

Příspěvek od efičák »

jacq píše:thresil: a ma cenu na takovem gramofonu neco merit?
Zajímá mě každý gramofon.
Doteď mě blaží vzpomínka na první pořádný kousek Tesla HC 16 s OM5e.

Trojkombinace z let 1980 hrála s slušnou AudiotechnicaAT95E jako z praku.

Takže chci aby se komunitní projekt hodil právě pro vintage gramofon s přenoskou na konci životnosti.
I kdyby to byla Tesla VAM 1202 budu rád, kdy využije naplno své možnosti.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Já to vidím s Rowingem na 2 směry a jak čtu příspěvky asi to cítíte stejně.

1. směr který má databázi investorů v šikovném souboru na webu googlu :

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... kOVE#gid=0

Jedná se jednoznačně o Komunitní projekt s "nečeským" otevřeným průhledným financováním včetně odměn pro autory.

Autory jsou p.Sýkora a autor obrazové přílohy a supervizor projektu Testovací deska HiFi Názory je Rowing.

Cílem našeho - v dobrém smyslu následovníka "Svazarm HiFi Klubu" je poskytnout laikům mých schopností seřídit jakýkoli gramofon pouze pomocí poslechu a tří kusů nářadí.

Deska bude obsahovat jen nejnutnější frekvence které určí supervizor Rowing.

Práce na konkrétních frekvencích dle Rowingova výběru bude odměněna dle požadavku p.Sýkory a zahrnuta do kalkulace. Otevřeně v volně dostupném dokumentu pro všechny investory, případně po dohodě volně všem.

Supervizorem je zakladatel tohoto fóra Rowing , protože on je autor první české šablony a srozumitelného českého návodu na seřízení gramofonu dostupné zdarma a komukoli z našich stránek.

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... lona#p4058.

Celé to pachtění bude vyžadovat spoustu práce dobrovolníků a mé přání je, aby výsledkem byla radost z vlastní české - slovenské spolupráce a ještě lepší zvuk našich přístrojů ať vintage, nebo jakýchkoli. Je to renesance a platit vědecký výzkum je nad rámec zadání.

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Druhý směr ... :

nákup jakékoli kvalitní desky již vydané spoustou společností podle chuti každého soudruha. Koupí si každý sám a o překlad a zkušenosti se tu podělíme.

Například :
Sáhnu do naší minulosti a možností domácí značky Pro-Ject. Už v tom leží investované peníze stačí sáhnout. A tu Rowingovu šablonu na kvalitním křídovém papíru s návodem tam můžeme přibalit.

Renown píše :
"V roce 2008 jsme prezentovali na Analogové Akademii desku :

Vynil Essentials - The Ultimate Pickup Test Record a prodává se stále v nákladu společnosti Pro-Ject.
Je to je od Image HiFi a je k tomu návod v němčině a angličtině.

Jsou tam testy pro :
Channel Identification
Phase Test
Cross Talk Test
Tracking Ability Test - tohle je velmi dobrý test !!!
Tonearm - Cartridge Resonance Test - a tohle taky !

Není k tomu potřeba žádné měřící přístroje, vše se děje pouze poslechem a výsledky jsou i pro netrénované ucho velmi jednoznačné.
Bylo to k vidění i na RAA2008. ProJect tyhle desky prodává, doporučená cena je nějakých 25 Euro. "
Konc citátu.

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =36&t=1501

Kdybych zjistil počet kusů na skladě, ale to je jiná kapitola, nechci tohle vázat na náš původní počin.
Kdyby první varianta nedopadla, založím nové vlákno.
I tak končívají dobré úmysly...

Dejl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejl »

Cena mi nevadí. I tak si myslím, že 300 – 500Kč není až tolik. Mnozí z nás dají za desku kolikrát víc. Myslím, že ti kdo na začátku stáli za touto myšlenkou si úplně vše neuvědomili a ani se nedivím, dělají to z nadšení a asi i poprvé.
Co mi vadí, je ta diskuze o možném kšeftu. Už chápu, proč se v sobotu chystá do Prahy „100 000“ demonstrantů. Asi by jsme si rádi vytírali pozadí skládaným papírem na který budeme čekat přes noc frontu před krámem. Mimochodem, předpokládám, že ten papír, na který se bude tisknout ten obal bude nějaká vyšší gramáž, tudíž bude nutný i výsek a tudíž to musí někdo složit a někdo slepit a někdo vyexpedovat a ti všichni si příjdou v době výplaty pro korunky. A tak to bude se vším. Nebo někteří z Vás žijou za vzduchu. Tak to jen tak na okraj.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Taky nějak nerozumím co vám vadí. Já s cenou tak 300-500 Kč počítal.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

4 Dejl

politiku sem prosím tě netahej, zítřejší demo smysl má a řekl bych, že důvody zná větší polovina této společnosti a nemusí nutně volit KSČM.

Pokud se ceny LP týče, přijde mi stejně jako několika lidem tady divné, že najednou se dělá průzkum "jsem ochoten zaplatit tolik a tolik..." namísto první varianty - rozpočítají se skutečné náklady mezi zájemce. Změnu tohoto postoje nechápu. Měl jsem za to, že jde o počin místní komunity pro místní komunitu a ne o byznys.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

MPK píše:4 Dejl

politiku sem prosím tě netahej, zítřejší demo smysl má a řekl bych, že důvody zná větší polovina této společnosti a nemusí nutně volit KSČM.

Pokud se ceny LP týče, přijde mi stejně jako několika lidem tady divné, že najednou se dělá průzkum "jsem ochoten zaplatit tolik a tolik..." namísto první varianty - rozpočítají se skutečné náklady mezi zájemce. Změnu tohoto postoje nechápu. Měl jsem za to, že jde o počin místní komunity pro místní komunitu a ne o byznys.
Přesně tak, v tom je celá pointa! Nejde o to, že to v celkovém měřítku vyjde na 50 nebo na 100Kč za LP, ale o to, že se dělá průzkum kdo je ochoden za danou LP kolik dát a ještě přitom se nic neví, ani přibližně kolik co bude stát. Je to prostě nesmyslné... Prostě oproti původním informacím se to žene úplně jiným směrem a to je to, co konkrétně vadí mně.
Kdyby bylo hned na začátku napsané, že výroba stojí tolik při takovém počtu a další náklady se můžou pohybovat +- tolik a tolik, tak s tím nemám problém, ale tato ZÁSADNÍ informace chyběla, takže hromada lidí, kteří si objednali počítali uplně s jinýma cenama. Samozřejmě, že cenu zatím nevíme, ale připadá mně to tak, že by nebyl problém nastavit 300Kč i v případě že by součet nákladů vyšel na 150Kč :D, no a v tom je ten problém, že už by to nebylo takové "dobrotivé"...

STUDIO_ESO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STUDIO_ESO »

Ono je to vlastně strašně jednoduché. V podstatě to jej jen o komunikaci. Já sám třeba doteď nevím, zda se jedná ještě o projekt fóra a jeho členů, nebo už o podnikatelský projekt.
V prvém případě stačí zveřejnit strukturu nákladů a domnívám se, že nikdo nebude zpochybňovat nárok na odměnu pro ty, co přiložili ruku (a nářadí) k dílu.
Ve druhém případě je to vlastně také jednoduché, po nákladech je každému houby, cenu vyřkne strana prodávající a zákazník pak může reagovat (jeden z možných způsobů reakce je i akceptace nabídky a uzavření obchodu).
Ale popravdě, smysl ankety mi uniká. Možná je za tím nějaký vyšší cíl, ale zdá se, že nejsem jediný, kdo jej nepochopil. Třeba variantně přidají do hmoty lepší saze (ty japonský s přídavkem Stroncia, prý po tom líp klouže přenoska ;) ), nebo třeba desky budou dvě místo jedné, nebo něco jiného?

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

eficak píše:Já to vidím s Rowingem na 2 směry a jak čtu příspěvky asi to cítíte stejně.

1. směr který má databázi investorů v šikovném souboru na webu googlu :

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... kOVE#gid=0

Jedná se jednoznačně o Komunitní projekt s "nečeským" otevřeným průhledným financováním včetně odměn pro autory....
Tohle bych podepsal všema deseti, souhlasím.
Ale asi dělám něco špatně, já tam vidím jenom seznam zájemců a počet desek.
O nákladech, odměnách a ceně za jednu desku nevidím nic. Kde je chyba ?

Jinak jsem rád, že mnozí pochopili můj příspěvek tak, jak byl myšlen.
Vůbec mi nejde o výši odměn nebo výslednou cenu za jednu desku.
Jde pouze a jedině o to, aby projekt byl dokončen tak, jak byl zahájen.
Tedy cena desky = celkové náklady / počtem výlisků.
To, že během času se zjistilo, že některé ceny jsou vyšší, nebo vyvstaly další náklady, se kterými se zpočátku nepočítalo,
je naprosto normální a v pořádku. Stejně tak je v pořádku, že autoři dostanou za svou práci odpovídající odměnu.

Jediné, co zásadním způsobem narušilo tento scénář, je anketa na téma "kolik dáte ?"
V případě, že má být dodržen nastíněný postup, je zcela zbytečná a provokující.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

něco jsem zahlídl v TN...nehořelo dnes náhodou v lisovně ????????To by bylo v p*****.

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

MPK píše:něco jsem zahlídl v TN...nehořelo dnes náhodou v lisovně ????????To by bylo v p*****.
Klíííd, to bylo minulý rok a nebyla to lisovna.
Dnes se o tom mluví proto, že byl obviněn viník požáru....

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

uffff....aspoň že tak *hura*

TimeRobber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TimeRobber »

Měním objednávku z 5ks na maximálně jeden, nebo nic.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

panda:
máš naprostou pravdu, tato anketa vyvolala zbytečný rozruch a vůbec nechápu, proč byla vytvořena...

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

A ještě k té anketě, podle mého má celá situace jediné možné řešení. Udělat na googlu ještě jeden dokument, kde budou všechny nákladové položky.
Mohou se průběžně doplňovat a měnit, tak jako se mění počet zájemců a desek. Prosím, doplňte mě.

Náklady na vylisování, včetně případných skrytých příplatků, DPH atd.
Náklady na vygenerování signálů, vlastního obsahu desky.
Náklady na návrh obalu a nastavovací šablony.
Náklady na tiskovou přípravu, tisk, složení, slepení ... obalů a šablony.
Náklady na dopravu z Loděnic, manipulaci, skladování.
Náklady na vložení desek do obalů, kompletaci balíčků, popisování adresami, administrativu.
Náklady na poštovné (+pojištění zásilek ?)

Na co jsem zapomněl ?

Dejl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejl »

Souhlasím s Vámi že anketa je trochu nešťastná, spíš je nešťastná formulace té otázky. Přesto jsem ji nepochopil tak, jako by mě chtěl někdo svléct z kůže nebo se nějak na mě přiživit. Což se o větě , na kterou jsem hlavně reagoval říci nedá.
Z příspěvku od THresil:
Jak to tak vidím teď, tak se situace otáčí a ti lidi, kteří původně měli dobrý záměr asi přišli i na myšlenku, že by se to dalo i lépe zužitkovat, ne jen jako dobrotiní, ale i jako kšeft, což už není podle původního záměru a avizovaných kritérií (bohužel)...
Pokud by mi tohle někdo napsal, sbalím fidlátka a starejte se sami chlapci. Já jen tiše doufám, že VB a ostatní zainteresovaní snad tohle neřeší a bohulibou práci na kterou se dali, dodělají.
Pro MPK
politiku jsem do toho tahat nechtěl i kdy ž s tebou nesouhlasím a doufám že to co píšeš není pravda a víc než půlka národa přemýšlí jinak a chová se zodpovědně k sobě a k okolí, moc večer neposlouchá zprávy na NOVĚ a moc nečte tisk. Chtěl jsem tím jenom naznačit to že je to jaksi v rovině s určitým chováním ve společnosti. VB to trochu popsal ve svém příspěvku.
Pro panda
souhlasím s tebou, to je čisté řešení, ale myslím, že autoři to ani jinak nechtěli udělat. Nezveřejnili to zatím proto, že to prostě zatím nevědí.
Tak to je vše a už to tu snad nebu zas…

Odpovědět