Testovací deska HiFi názory

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
feco64
Kontaktovat uživatele:

Re: Testovací deska HiFi názory

Příspěvek od feco64 »

DRVOŠTĚP píše:Pokud by jsi trochu četl (i mezi řádky) tak by jsi vyčetl že tu šlo o společný projekt spojený s touto komunitou.Něco udělat společně a né jenom krafat po netu....
Drvoštěp nemusíš mi to vysvetľovať...viem dobre o čo tu ide. Mám vlákno prečítané od začiatku do konca. K odberu testovacej LP som sa prihlásil medzi prvými.
A možno práve to je problém že ide o spoločný projekt, " sto ľudí sto chutí " každý chce niečo iné. Že sa to niekde " zadrhlo " je škoda. No nedovolil by som si odsudzovať alebo kritizovať ľudí, ktorí to chceli zrealizovať.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Celé tohle vlákno vzniklo na popud EFIho se snahou vyvořit něco pro netechnické typy k snadnému nastavení gramofonu. Původní rozpočet byl cca 250-300 kč za jednu LP. Následně se toho kdosi chopil a začal z toho dělat megaprojekt pro odborníky s nutností použít voltmetr, osiloskop a jánevímjakéještě měřící aparáty, takže pro "prostý lid" naprosto nepoužitelný. Projekt se stal najednou 2LP formátem a onen kdosi (nebo oni kdosi) pochopili, že je možno na projektu vydělat. Proti tomu nic nemám, jen se má (mají) dotyčný (dotyční) k tomu jako chlap(i) přiznat - "měním projekt na komerční záležitost..... cena bude blablabla kč", také nést riziko případné neprodejnosti a prodělku projektu a ne sa zaštítit touto komunitou, vybrat případnou zálohu a vyprodukovat pro řadu z nás nepoužitelnou věc. A ne jako tady neustále mlžit a lhát, slibovat, že je to v předfinální přípravě a podobné kecy v peci, takže je pak tady iniciátor nápadu EFI tak trochu za blbce (nezaslouží si to, kdyby pro nic, tak jen pro ten nápad). Jak typicky české podnikání. Uloupím cizí nápad, využiju masové nadšení pro věc a snadno a bez rizika na tom vydělám! Hnus. Jen by mě nyní zajímalo, zda se zde "hrobaři" projektu vyjádří proč to ztroskotalo. Chápu, že mohou být objektivní důvody, se kterými se veřejně neradi prezentujeme, ale o tom zde nepadla žádná zmínka-náznak (nemoc, pracovní vytíženost....).

2fox: Ne každý vládne technickou angličtinou, aby mu bylo nastavovací LP v angličtině ku prospěchu. Přílohou LP měl být i český manuál. Ne vše je jen o penězích a kolenovrtání. Pokud se podíváš na LP, která jsem prezentoval v rubrice "jaký vinyl jsem si koupil" tak jistě pochopíš, že třeba u mě o nějakou tu kačku rozhodně nejde.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Pánové obávám se toho co jsem napsal výše.
Dobře přiznám se veřejně k tomu že tu desku vydám, pokud budu mít smyslu plná data. Předem zavrhuji, že bude krom gramce zesilovače, beden a desky ještě potřeba něco jiného než najde průměrný občan doma. Votmetr třeba. Prosím nediskutovat. Já si prostě myslím že mít doma voltmetr není zrovna běžné. Nemůže to změnit ani fakt, že se mýlím.

Tak kde jsou data se signálem, obalem a textem.
Je možné, že pánové co tyto data vlastní mají obavy, že se jim prostě data ztratí a po sléze se někde jinde objeví. Ti co si to myslí mají jen jednu možnost zrealizovat si to sami. A nikdo jim to nemůže mít za zlé.

Také jsem toto vlákno přečetl a zatím nejsem přesvědčen, že ona data existují a to v konečné podobě připravená pro výrobu. Nic ve zlém. *headbang*

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

To reta -2 si klidně odškrtni.Pokud budeš vydavatelem tak si návrh obalu navrhneš sám *thumbs up* .Vydavatele nemusíš honit v Loděnicích ale někde má Efi ode mne kontakt na firmu která s tím stejně jede do Loděnic.A tím pádem odpadne ono známémám tam kámoše atd.Přeji Ti pevné nervy a klid v duši.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Ještě bych možná dodal člen jacq navrhl myslím si, že pěkný obal alespoň soudě podle toho co vidím v tomto vlákně. Ovšem smůla nepoužitelný, právě teť a zde zatím není. Tolik na dokreslení.
To platí i ostatních datech.
edit: ono to všechno je tak trochu být na správném místě ve správný čas
Naposledy upravil(a) reta dne 01 bře 2014 14:28, celkem upraveno 1 x.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Lidumile, to že je Hi-Fi News v Angličtině, s tím se určitě vypořádáme. Určitě je na fóru někdo, kdo by těch pár vět přeložil. Nikdo tě nepodezřívá z toho, že jsi škudlil. Mi se jenom zdálo, že jsou tu jedinci, kteří se budou hádat o padesáti koruny a pak nakonec od koupě uhnou a že nakonec budou ztrátní ti, kteří se o projekt starali. Stačí přečíst celé vlákno.

Reto, nevím, jestli majitelé dat ti je budou ochotni jen tak dát. Určitě do toho investovali. Je třeba s nimi jednat a autorská práva odkoupit.

Souhlasím s tím, aby se na základě všech zkalkulovaných nákladů vytvořil rozpočet a od všech zájemců se vybrala záloha a náklad se objednal až po uzavření objednávek.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

fox píše:Reto, nevím, jestli majitelé dat ti je budou ochotni jen tak dát. Určitě do toho investovali. Je třeba s nimi jednat a autorská práva odkoupit.
Zatím se celou dobu nesnažím o nic jiného než o to aby se přihlásili a řekli za jakých podmínek data poskytnou. Možná tady nebyli možná něco jiného jim do toho vlezlo, v tom nejhorším případě si odnesli z tohoto vlákna to pozitivní a už to někde smolí s někým jiným nevím vše je možné. Pořád bych zatím chtěl, že to bude společný výtvor této komunity.
edit: zapomínám smajlík *headbang*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Navíc půjde o raritu, která může, při malém nakladu, neustále růst na ceně. Když se zdůrazní, že se náklad dále nebude rozšiřovat, myslím, že záloha se rychle vybere. :D

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Fox uhodil hlavičku na hřebíček rarita, raritou bude už jen to pokud se to této komunitě povede.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Fox: Pokud to bude překlad smysluplný a pochopitelný i pro nás s fyzikou si netykající, rád zaplatím. Angličtinou vládnu celkem obstojně, jen tu technickou bych si nerad přeložil špatně. Je zde jistě řada členů, kteří by se hrdlovali i o 50 k a doma hrají na sestavách za statisíce. Ale řídí se podle rčení souseda řezníka "halíře dělaj talíře". *palec*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Za práci musí být vždy odměna. Mezi kamarády stačí protislužba. Soužití musí být vždy vyvážené. "Kamarádi buďme, ale dluhy si plaťme" :D

Kdo se do toho pustí ? http://www.vinylengine.com/hfn-002-test-lp.shtml

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Samozřejmě jde o překlad nejen vět psaných kurzívou, ale i těch pod nimi, kde se vysvětluje, k čemu daný track je. Za práci odměna - ale přiměřená - ne jako v mnoha případech přemrštěná nebo podhodnocená.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Jsem nějak mimo. Ta deska (texty) bude snad v češtině překladu do angličtiny (dvou jazyčné) se nebráním.
Diskuze kolik bude stát je předčasná já vím jen to že bude stát to co do ní dám/počet výlisků, platí pro ty co dají zálohu zavčas. Čili na tom mohou "vydělat" ti co si jí koupí hned na začátku. Poslouchejte toto je asi hodně předčasné zatím není co vydat. Aby nedošlo k omylu nikoho nebudu mlátit a nutit násilím aby dodal data. Pořád budu opakovat tvůrci dat ať se ozvou za jakých podmínek jsou ochotni této komunitě data přenechat. A taky transparentně asi takto: Jsem majitelem magnetofonových závodů a 250 výtisků deček této komunitě vytisknu zadarmo, (varianta za 20 000/kus)
A aby to bylo transparentní zatím mne to nestálo nic.

Odpovědět