Testovací deska HiFi názory

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Testovací deska HiFi názory

Příspěvek od lidumil »

To je diskuze o anglické měřící LP.

panda
Kontaktovat uživatele:

Re: Gram. závody Loděnice - GZ Vinyl

Příspěvek od panda »

eficak píše:Mám pro Vás novinku.

Soubor pro lisování udělá profík, kamarád ing. Březovják.
Měření přenosek, snímavosti, souběhu kanálů, azimutu, dělá v práci.

Zdeno udělá soubor a já zajedu do Loděnice.
*jupi*
Tato varianta již není aktuální ?

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Není pando, Březovjákova podmínka byla vydání frekvencí od Boba což sem bez jeho povolení nechtěl udělat.
A nakonec nedošlo ani k slíbenému dodání základních frekvencí od Boba a vůbec se to celé tím DVD od Boba zastavilo.
Bobo si chtěl využít komunitu pro své DVD a tohle dvouleté povídání je výsledek.

panda
Kontaktovat uživatele:

Re: Gram. závody Loděnice - GZ Vinyl

Příspěvek od panda »

bobolix píše:Pokud by se rýsovala skutečně reálná perspektiva výroby testovací desky, mohl bych nabídnout materiál, který jsem dělal už asi před třemi lety - soubor signálů pro test LP, pojednaný dosti univerzálně (frekvenční, snímavost, skating, zkreslení atd.) Mám to ve formátu 24192 a vejde se to na jedno datové DVD. Co je podstatné - je to dělané tak, aby se to dalo vyrobit, tj. s respektováním hranic daných přípustnou geometrií drážky (max. amplituda. max. zakřivení atd).
Asi by bylo na místě, abych se zájemcům o testovací desku omluvil, protože jsem to byl já, kdo organizátorům doporučil vzít vážně tuto nabídku. Vycházel jsem z toho, že data jsou již hotová a Bohumil Sýkora je jedním z nejlepších odborníků na tuto problematiku. Co bude následovat. jsem opravdu nemohl v nejmenším tušit a je mi to líto nejen kvůli projektu, ale i z lidského hlediska, protože je to (patrně nejen pro mě) velké zklamání. :(

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

eficak píše:Petr je ochotný náklad profinancovat. Bude přímo objednávat v Loděnici matrici , po kontrole celý náklad výlisků.
S distribucí je tedy možné se obrátit na Vás přátelé.
Petr schválil vyladění do jednoducha, podle vzoru Stereofonie 1 a 2.
Čekám na Martina Rowinga, zdali už není to usnuté náhodou hotové, ať nevydáme dvě desky s podobným obsahem.
Pokud přes dosavadní peripetie naděje na desku trvá, měli bychom si ujasnit jednu věc.
Není snadné určit, které kmitočty a s jakou úrovní by na desce měly být.
Není snadné celou akci zafinancovat a logisticky zorganizovat.
Ale vlastní vygenerování signálů je trivialita, kterou by zvládnul kdokoliv z vás.
Zjednodušeně řečeno, zvolí se vhodný program, požadovaná frekvence, úroveň (pro každý kanál zvlášť), ve fázi-v protifázi,
stiskne se klávesa a na disk vypadne požadovaný soubor.
Pokud jde o volbu signálů, je tu možnost "inspirovat se" podle již existujících testovacích desek od Supraphonu až po firmy zvučnějších jmen.
Je to nečestné a nesportovní, ale jde o neziskový projekt a copyright na sinus 300 Hz nikdo nemá a mít nebude.
Pokud jde o úroveň, není třeba to řešit v okamžiku generování. Optimální je vygenerovat signál (stopu) v plné úrovni (0dB) pro co nejlepší kvalitu
a zvolenou úroveň zadat jako parametr pro mastering, který tak jako tak musí proběhnout v Loděnicích.
Už pro to, že musí splňovat nějaká omezení, která nejlépe znají právě lidi, kteří ten mastering dělají.
Takže pokud se podaří dohodnout, co by vlastně na desce mělo být, můžu signály vygenerovat třeba já.
Abych předešel dohadům, zadarmo, svou desku bych zaplatil jako všichni ostatní.
Nebylo by žádné konspirativní předávání dat, prostě bych to nahrál do nějaké úschovny všem k dispozici i pro případnou kontrolu.

Takže zkuste navrhnout potřebné signály. Ring volný. ;)

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Hurá, pando prosím tě založil jsem nové vlákno signály pro .... Můžeš tam tvůj příspěvek zkopírovat a vést diskuzi tam? Důvod je jen jediný příliš odborné téma.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 36&t=12456

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

PANDA VYHOVĚL, CO SE TÝČE SIGNÁLŮ PRO DESKU TAK TAM.

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

info k obalu jsem poslal Petrovi,
protože jsem volný čas začal věnovat spíše dalším zálibám, tak mě prosím kontaktujte radši přes SZ nebo mail, na fóru na reakci raději nečekejte.
díky,
jacq

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Dobrá zpráva snad bude i obal pokud to jacq najde a za symbolickou cenu. *headbang*

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

Mnoho psů, zajícova smrt. A mnoho kuchařů přesolí polívku. Já mám signály pro LP zpracované už asi tak tři roky, ne-li déle. Ale bohužel všechno se to těmi miliony znaleckých příspěvků silně rozmělnilo, takže jsem o to trochu ztratil zájem a kromě toho zdraví už nemám ani jedno. Jestli někdo chce investovat těch cca 15 až 20 tisíc do vlastního projektu a obhospodařit si ho včetně grafiky a mailingu, Pán Bůh mu to požehnej. Já jsem schopen ve spolupráci s Rowingem - pokud bude mít čas, jinak bez něj - a studiem ESO přípravu projektu finalizovat řekněme do konce května, pokud už do toho nebude nikdo kecat. Zájemců je dost na to, aby se to dalo ekonomicky zvládnout. Ale upozorňuji znovu, že za tím musí stát nějaký ekonomický subjekt, přinejmenším kvůli daním. OSA v tom možná ale hraje roli taky, to jsem zatím nezkoumal. Takže pozor, vrata do kriminálu se otevírají snadno, zpátky už je to horší.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

bobolixi tak nějak jsem nepochopil a to se omlouvám jakou úlohu bych měl já a vůbec jeli v tvém příspěvku řeč o mě. Zdali tu "...těch cca 15 až 20 tisíc do vlastního projektu..." nebo počítáš/nepočítáš s nějakým investorem, vydavatelem?

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Bububu Bobo.
Přestaňte nás zastrašovat takhle si desku od Vás nikdo nekoupí.
Kdybych Vás líp znal, nepřimlouval bych se u Pro-Jectu na zakázku šelakového phona pro Vás. Moje chyba...

Tady se nic mlžit nebude, bacha na hrubosti a výhružky, DVD si hýčkejte další 3 roky.

Když budeme šikovní, budeme mít finál pro Loděnici v Dubnu. Reta nás jistí. *2thumbsup*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Bobolix: Potrefená husa zakejhala, že? Sliby-chyby, jen kecy v peci atd. atd. atd. a teď když vidí, že by to mohlo jít i bez něj, najednou toto? Už jednou tu nasliboval modré z nebe a kde nic tu nic. Nemá li "pan bobolix" zájem pomoci s realizací, ať sem radši nepíše nic! Opět netransparentní "řekněme do konce května" - kterého roku?????? :o

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

bobolix píše:Mnoho psů, zajícova smrt. A mnoho kuchařů přesolí polívku."

Zajíc své psy unavil k smrti, polévka je po dvou letech dochucování jedním kuchařem jedovatá, proto nová iniciativa.

" "Já mám signály pro LP zpracované už asi tak tři roky, ne-li déle. ""

Mějte si je ještě další 3 roky, mazlete se s nimi a vylepšujte. Nikdo nebude čekat 5 let na Testovací desku.

"" Ale bohužel všechno se to těmi miliony znaleckých příspěvků silně rozmělnilo, takže jsem o to trochu ztratil zájem ""

Super, proč je problém to hifinázorům napsat, čekali jsme 2 roky a teď se to rozjede znovu i bez Vašeho kriminálu. Jinak se mě takové zastrašující příspěvky hodně dotýkají, protože sem si s kriminálem jako děcko něco zažil a tohle se mě sakra dotklo na citlivém místě. Označil jsem Váš příspěvek jako porušení pravidel pro vedení fora. Totáč v nás zanechal návyky, těchhle se zbavte, nepatří sem !

"" a kromě toho zdraví už nemám ani jedno. Jestli někdo chce investovat těch cca 15 až 20 tisíc do vlastního projektu a obhospodařit si ho včetně grafiky a mailingu, Pán Bůh mu to požehnej. ""

Děkujeme, budeme potřebovat dobrou vůli a kliku na správné lidi. Začátek nevyšel.

"" Já jsem schopen ve spolupráci s Rowingem - pokud bude mít čas, jinak bez něj - a studiem ESO přípravu projektu finalizovat řekněme do konce května, pokud už do toho nebude nikdo kecat. ""

Těžko se tomu věří.

"" Zájemců je dost na to, aby se to dalo ekonomicky zvládnout. Ale upozorňuji znovu, že za tím musí stát nějaký ekonomický subjekt, přinejmenším kvůli daním. OSA v tom možná ale hraje roli taky, to jsem zatím nezkoumal. ""

My jsme zájemci. Subjekt má zájem a subjekt si to celé ošéfuje i s daněmi. Na pískání a klokotání se licence nevztahuje.
Pak je obrovské množství zvuků i hudby ke stažení volně zdarma na stránkách zbavených licenčních poplatků.
BUBU!!!

"" Takže pozor, vrata do kriminálu se otevírají snadno, zpátky už je to horší.
""

Porušení pravidel, troll, fuj hnus, jdete k šípku.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

Ode mne si nikdo nic kupovat nebude a s ničím takovým se nikdy nepočítalo. Jediná legální možnost je, že se toho ujme hospodářský subjekt, např. Studio ESO nebo pro mne za mne Spolek přátel žehu, ten všechno patřičně nasmlouvá, zavede účetnictví, zaplatí, odvede poplatky, určí prodejní cenu, prodá a odvede DPH. Jakýkoli jiný postup zavání nedovoleným podnikáním nebo daňovým únikem. Když to někdo nechá vyrobit pro pár kámošů, dá se to asi utajit, ale výrobní cena pak těžko bude kolem 1,5 EUR za vylisování, o ostatních nákladech nemluvě. Já mám ještě stále seznam abonentů na cca 200 KS. A zkušební výlisky od Clearaudia se mi doma válejí už asi pět let. Jelikož analogový gramofon nepoužívám, je mi to šumafuk - chtěl jsem do toho jít z odborného zájmu a strávil jsem nad tím hezkých pár desítek hodin. Ovšem některé zde se vyskytnuvší vysoce odborné příspěvky mne jen utvrzují v přesvědčení, že nejlepší bude, když se na to vykašlu a nadále se budu věnovat HD digitálu, bez kterého se ostatně ani ten testovací vinyl pořádně udělat nedá.

Odpovědět