Testovací deska HiFi názory

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Testovací deska HiFi názory

Příspěvek od lidumil »

2Bobolix:

Tohle vyjádření EFIho do toho vnáší pohled na Vaše poněkud jiné pohnutky:

"Nejdřív mě zaskocil Bobo, když mi slíbené DVD s podkladem na výstavě HE nepředal že není hotové, ačkoli jsme byli domluveni. :cry:
Dobře, řek sem si že počkám, když mi Bobo sdělil, že DVD vyvíjí a už teď, jsou náklady na jeho vývoj 10t., podle klíče 500 Kč na hodinu práce! :shock:
Vyděšeně jsem objednávku zastavil, na tuhle položku nebyl budget od komunity, to by se muselo odhlasovat."

Postavte se k tomu jako chlap a buďto to jednoznačně vyvraťte a nebo se do toho dál už nepleťte!! Nikdo není nenahraditelný.

PS: Aby nedošlo k omylu, nemám nic proti tomu, dobře zaplatit za kvalitní práci, ale měnit svévolně pravidla během hry ????

PS2: On je nějaký digitální gramofon? :o

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Děkuji Bobovi, ubral na kadenci.
Pořád je tam mlžení a netransparentnost. Lituji, budeme mluvit na rovinu.
Spolek přátel žehu je ok., chci rozprášit...

Sjednal jsem zakázku vývoje phona od PJ pro Bobolixe za velmi slušný obnos, k plnění došlo.
Pro dobrý pocit jsme našli společnou řeč s DVD které bylo hotové a vyšlo na LP ClearAudio. Bobo odměnu nepožadoval, já navrhl transparentně odměnu zanést do rozpočtu komunity Hifinázorů a jel na výstavu HE Praha 2012 pro DVD.

K předání nedošlo, po telefonu že na mě s DVD čeká, Bobo přede mnou doslova utekl z expozice Shanu kde mu zřejmě někdo poradil, jak projekt komunity pořádně vytěžit.
Mě sdělil že to dodělá. Pak se objevilo vlákno na Slovanetu, kolik za měřící LP dáte? Vyšlo pěkných 350-400 Kč a seznam 200 lidí. Načež mi oznámil požadavek základu 10 litrů za pískací signály a že náklady každý den stoupají.
Tak se nám klubalo něco zhoubně rostoucího mimo kontrolu nákladů a obsahu desky.
Tolik by snad nestály ani zaplacené práva na novou edici Stereofonie 1. a 2. od pana Fendrycha a Kulhana.
Těšili jsme se jen na stopu antiskatingu a Azimutu.
Zbytek si napískáme sami. :)

Na základě klíče 75 Kč za jedno LP včetně sáčku a obalu nám Loděnice vydají Daňový doklad.
Investor reta je v legálních projektech i s účetnictvím trochu jiná kapacita než se může zdát , ale za upozornění dobře míněné děkuji.
Asi nám na to přijde kontrola. Nevadí to dáme. :D
Naposledy upravil(a) efičák dne 05 bře 2014 11:43, celkem upraveno 2 x.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

DVD hotové bylo, bohužel jsem ale udělal tu chybu, že jsem pustil do světa informaci o tom, co na něm mám být. Následkem toho se nahrnula kvanta připomínek, některé dokonce měly hlavu a patu. Takže jsem se rozhodl, že to ještě pozdržím a proberu s lidmi, kteří se mi jevili jako kvalifikovaní. To už se ale nepodařilo zorganizovat a jelikož jsem měl zdravotní potíže, které se od té doby zvolna zhoršují, dal jsem celou věc prozatím k ledu. Pak byly ještě nějaké nejasnosti s protraktorem, který měl být součástí edice, ale to bych tady neprobíral. Pokud se těch peněz týká, maximum, kolik bych mohl dostat na smlouvu o dílo - což je v tuto chvíli v této zemi jediný legální způsob - je cca 8500 Kč, což myslím za cca 50 hodin čistého času není zas tak moc. Od té doby nikdo s žádným konstruktivním alternativním návrhem nepřišel. Když to teď reta jistí, tak to třebas půjde, ale zřejmě už beze mne.

A pokuud jde o digitální gramofon, pane kolego, požádejte školníka o navrácení školného.

Z expozice Shanu jsem neutekl, invektivy tohoto druhu ponechávám nadále bez komentáře.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Ano takové půtky ohledně náplně vinylu zde proběhly. Kdosi maximalisticky požadoval, aby součástí LP pouze byly signály k proměření přístroji, jejichž jména se neodvažuji ani vyslovit. Následně vznikla představa o 2LP, moje nesmělá námitka, o představě o širokém použití produktu, byla hrubě zamítnuta. No a pak se již pan bobo zde neprezentoval. Na opakované výzvy jak si LP stojí nereagoval, a tak vše musel na pravou míru zde uvést EFI. Opět zdůrazňuji, že nemám nic proti odměně, ale tímto způsobem.....

PS: Vzhledem k tomu, že LP je záznam analogový, vím jen o tom, že existuje gramofon s digitálním výstupem. Je-li tomu jinak, poučte mne, prosím - třeba i formou odkazu. Do školy jsem chodil, když se školné již a ještě neplatilo.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ok, děkuji že s námi mluvíte víc otevřeně, bez toho sprdávacího výhružného stylu velícího důstojníka na "buzeplace".

Protože jsi Bobolixe vážím, držel jsem své informace abych projetu Testovací desky neublížil svým subjektivním pohledem na věc. Příspěvek "do pr..le" od Boba kde nás všechny sjel že si stěžujem v roce 2013 na čekání mě zaskočil. Rozumím že zdraví nedovolí, vždyť má forum, může kroky delegovat, odměnu má jistou.

Telefon zněl, čekám Vás v salonku Shanu s DVD. Byl jsem jen o jedno patro výše než sem přišel -5-7 min., byl Bobo pryč. Na telefonu tvrdil, že musel pryč a že přijde v neděli.
V neděli ne, není to dodělané.
Další kontakt po úpravě DVD. Dosud to bylo překvapivé ale ještě v rámci dohody.
Ale pak už jen jobovky...

Finanční požadavky :
- zadarmo
-10.000 Kč ihned a dále 500 Kč na hodinu za další úpravy, jako ježdění do Loděnic a další potřebné kroky
-vydám si to sám s investorem dle klíče 250 x 350 = 87.500 Kč a nemáte do toho co kecat.

Tomu jsem dal pod podmínkou zachování rámce Testovací desky Hifinázorů jako garanta Rowinga, protože po projektu z komunity Lopuchu tzv. aktivní výhybky "nádraží" nebylo jisté, že to nedopadne stejně.
Vybrané peníze by vyšly v niveč a vinník by byl nejspíš autor nápadu?

Taky mě varoval přítel jež po spolupráci na jiném zkrachovalém HE projektu viděl něco podobného. Byl to jiný případ, ale pořád ten samý průběh. Najde se investor a když to nedopadne, nezájem.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

lidumil píše:Ano takové půtky ohledně náplně vinylu zde proběhly. Kdosi maximalisticky požadoval, aby součástí LP pouze byly signály k proměření přístroji, jejichž jména se neodvažuji ani vyslovit. Následně vznikla představa o 2LP, moje nesmělá námitka, o představě o širokém použití produktu, byla hrubě zamítnuta. No a pak se již pan bobo zde neprezentoval. Na opakované výzvy jak si LP stojí nereagoval, a tak vše musel na pravou míru zde uvést EFI. Opět zdůrazňuji, že nemám nic proti odměně, ale tímto způsobem.....

PS: Vzhledem k tomu, že LP je záznam analogový, vím jen o tom, že existuje gramofon s digitálním výstupem. Je-li tomu jinak, poučte mne, prosím - třeba i formou odkazu. Do školy jsem chodil, když se školné již a ještě neplatilo.
Já jsem tady termín "digitální gramofon" nepoužil, takže nechť ho vysvětluje, ten, kdož tak učinil.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Pěkně jsi to Aleši shrnul, teď jen čekám, zda se pan Bobolix k tomu postaví jako chlap a vysvětlí tu pohnutky tohoto jednání, nebo se zachová jako uličník, který rozbil okno......

Vzhledem k této části věty
bobolix píše:Jelikož analogový gramofon nepoužívám
logicky předpokládám, že existuje i jiný - v A-V technice mě napadl pouze digitální. Pokud jsem se Vás tímto dotknul, omlouvám se za to, nicméně na ostatním výše uvedeném trvám.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

A ještě detail ... nevím, z kterých pánů se tu v poslední době kdo pokoušel co vytahovat, ale ze mne to rozhodně nebylo. Bohužel již před delší dobou mi přestaly chodit anotace příspěvků, ačkoli v tomto vlákně jsem stále zaveden, takže jsem do dneška neměl tušení, že se téma opět otevřelo, a nebýt ESA, nevěděl bych to ani teď. Takže pokud jde o mé mlčení, směrujte komunikaci na administrátora.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

[quote="lidumil"]Pěkně jsi to Aleši shrnul, teď jen čekám, zda se pan Bobolix k tomu postaví jako chlap a vysvětlí tu pohnutky tohoto jednání, nebo se zachová jako uličník, který rozbil okno......

A to jako k čemu konkrétně ? Myslím, že už jsem toho tu napindal dost.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Pánové pořád není s čím jít do výroby. Nejsou podklady. Obal se hledá. Signál není. Doprovodný text není.
Pokud to bobolix myslí tak, že za DVD se signálem požaduje 8500,- Kč, no jenom by s tím musela komunita počítat. Bobolixi prosím napiš jasně a stručně jak si to představuješ?
Edit: Co, za kolik a kdy? To by pro začátek stačilo.
Naposledy upravil(a) reta dne 05 bře 2014 12:39, celkem upraveno 3 x.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

bobolix píše:
lidumil píše:Pěkně jsi to Aleši shrnul, teď jen čekám, zda se pan Bobolix k tomu postaví jako chlap a vysvětlí tu pohnutky tohoto jednání, nebo se zachová jako uličník, který rozbil okno......

A to jako k čemu konkrétně ? Myslím, že už jsem toho tu napindal dost.
No konkrétně k tomu, jak to všechno bylo - ty sliby a nakonec h.v.o - nechtějte, abych sem zkopíroval všechny ty Vaše lži tady na foru, jako třeba tohle, což je mimochodem asi Váš poslední příspěvek k věci:

bobolix v 06 lis 2012 15:51
Uvázlo to jednak na tom, že jsem několik týdnů musel tábořit na gauči, a dále na tom, že se objevily nějaké nejasnosti okolo vyrobitelnosti (t. řezatelnosti) některých záznamů, které na desce mají být. Ale už se to rýsuje.

A pak již jen mlčení.

Jednejte jako chlap a přiznejte, že to chcete zaplatit a taky kolik chcete. Opakuji poněkolikáté, že to chápu a souhlasím s tím. Ale tohle jednání, že nejdřív zadarmo a pak tohle ..... *taktone*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Bolo by dobre vykašľať sa na staré spory, ničomu to nepomôže. Prínosná je aktivita človeka, ktorý to svojim spôsobom organizuje a chce prefinancovať.
Už nie je potrebné vracať sa k tomu čo bolo, je jasné že to nevyšlo, otázka tu padla jasná koľko za to DVD a môže sa to zase o krok posunúť.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

No nevím, jestli je zrovna produktivní obracet se na člověka, který nasliboval a pak se na to vykašlal. Nehledě k tomu, že on byl ten, který měl seznam, všech zájemců. To jen pro pořádek, abychom do něj nevkládali zas přehnané naděje.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Vedle ve vlákně se trápíme se signálem, pokud ho bobolix má již hotový a bude ochotný ho komunitě přenechat považoval bych to za podstatné urychlení. Pokud bobolixův signál nebude budeme se vedle trápit dál.
Edit: pořád zapomínám na smajlíka *headbang*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

reta píše:Vedle ve vlákně se trápíme se signálem, pokud ho bobolix má již hotový a bude ochotný ho komunitě přenechat považoval bych to za podstatné urychlení. Pokud bobolixův signál nebude budeme se vedle trápit dál.

Jsi kanón ! *thumbs up*
Jak zjistit zda se to dá DVD naplno použít, kritiku bychom schytali velikou. :twisted:
Nebude ClearAudiu vadit druhé vydání jejich Testovací desky?

Odpovědět