Ulepené LP
Re: Ulepené LP
Koukám že tohle fórum morálně i technicky upadá...Vy "odborníci" dva, dejte sem konkrétní návrh, návod jak na to ať můžem posoudit, zatím jenom nesouvisle plkáte páté přes deváté z bezpečí své kuchyně, urážíte, cizí nápad kritizujete, na víc se nezmůžete...typiše čechiše, jak jinak.
Neni divu ze toto forum upada, kdyz se tady vyskytuje stale vice prispevku, ktere se podobaji tomu tvemu! Neb prave to jsou ony tebou zminovane ( a sirene!) PLKY, hodne clenu polibdíra KSC!lechos píše:Koukám že tohle fórum morálně i technicky upadá.... zatím jenom nesouvisle plkáte páté přes deváté,....urážíte, cizí nápad kritizujete, na víc se nezmůžete...
Mam ale pocit, ze neni ani mou, ani vinou kohokoli jineho, ze tve nazory na HiFi zamrzly nekdy v roce 1986.
Ne nadarmo jsem se zminil o vlakne "Levna pracka LP desek"!lechos píše:Vy "odborníci" dva, dejte sem konkrétní návrh, návod jak na to ať můžem posoudit....
NE!.....z bezpeci jedne alpske horske chaty!lechos píše:...z bezpečí své kuchyně, uražíte.... na víc se nezmůžete...typiše čechiše, jak jinak.
Vis, ono to pomerne unavuje, muset, znova a znova, opakovat osvedcene recepty, kdyz "geniove" tveho razeni stale zasevaji pochyby, aniz by sami v praxi cokoli vyzkouseli.
Takze: "DEMAGOGOVE VSECH ZEMI, SPOJTE SE!"
Koukám že místo toho abysme analog2001 poradili, tak se to tu rozdělilo na dva známé tábory, jeden má rád ruční mytí v kýblu a druhý pračky na LP. 
A co tedy radis ty?
Me, troubu, bohuzel nic jineho nez "Levna pracka LP desek" nenapadlo.....
Me, troubu, bohuzel nic jineho nez "Levna pracka LP desek" nenapadlo.....
Naposledy upravil(a) Prospero dne 01 úno 2014 14:44, celkem upraveno 1 x.
Rada : Ja som na tomto fóre krátko, ale poradím ti podľa najlepšieho vedomia a svedomia
Našetri si na toto http://www.conrad.cz/cisticka-na-gramod ... at.k345296, je to lepšie ako lavór, platne to vyčistí a nič tým nepokazíš + ak tie platne počúvaš, praskania ubudne a celkovo je z toho lepší zážitok. Zároveň tým LP pomôžeš prežiť ďalších pár rokov až do doby keď budeš poriadne zarábať a možno ťa už v tej dobe gramofón nebude zaujímať. Ak u gramofónu zostaneš kúpiš si superdrahú pračku na LP( ponuka je široká), či to výrazne zlepší kvalitu zvuku to posúdiš sám.
Podľa môjho názoru umytie handričkou, resp. hubkou nepostačuje, LP má drážkovaný povrch a tá hubka ti nečistoty ktoré naozaj škodia do tých rýh, vtlačí. Umývať musíš minimálne jemnou kefkou v smere drážok na LP. A nezabudni na antistatické obaly. Ak budeš mať Knosti Disco, oper platňu v nej a jednu platňu oper v lavóre, napíš sem potom čo je lepšie - empirická skúsenosť je viac ako všetky názory a rady. Ani názor presadený v konfrontácii nemusí byť pravdivý
Podľa môjho názoru umytie handričkou, resp. hubkou nepostačuje, LP má drážkovaný povrch a tá hubka ti nečistoty ktoré naozaj škodia do tých rýh, vtlačí. Umývať musíš minimálne jemnou kefkou v smere drážok na LP. A nezabudni na antistatické obaly. Ak budeš mať Knosti Disco, oper platňu v nej a jednu platňu oper v lavóre, napíš sem potom čo je lepšie - empirická skúsenosť je viac ako všetky názory a rady. Ani názor presadený v konfrontácii nemusí byť pravdivý
Tak jak píše Drospero, ve vaně se umývaly desky před revolucí a pokud si vzpomínám, tak se tento postup ani moc nedoporučoval. V té době se taky prodávaly nechvalně známé antistatické utěrky, které prach namokro zapěchovaly do drážek. Ten, kdo měl tu možnost, tak si v Tuzexu koupil karbonový kartáček, kdo tu možnost neměl čistil desky například štětečkem na filmy.lechos píše:Koukám že tohle fórum morálně i technicky upadá...Vy "odborníci" dva, dejte sem konkrétní návrh, návod jak na to ať můžem posoudit, zatím jenom nesouvisle plkáte páté přes deváté z bezpečí své kuchyně, urážíte, cizí nápad kritizujete, na víc se nezmůžete...typiše čechiše, jak jinak.
Já jsem se o čistění svých LP už několikrát vyjadřoval na obou českých fórech, ale jestli je ti ti málo, můžu to popsat ještě jednou. Pračku Nitty Gritty jsem si koupil již v době, když jsem znovu začínal s gramofonem. Měl jsem tehdy cca deset kusů desek a předpokládal jsem, že nezůstane jenom u tohoto množství. Cena této pračky byla asi jedenáct tisíc. Nejsem sice žádný buržoust, trošku jsem pošetřil a dnes jsem za tuto investici rád. Později jsem k ní ještě dokoupil ruční pračku Knosti, ve které čistím silně znečistěné desky a tekutinu odsávám na Nitty Gritty.
Taky jsem mladému hifistovi, kterému gratuluji k tomuto koníčku, radil, aby si pořídil pračku Knosti. Určitě se mu tato koupě, až si z kapesného našetří, mnohonásobně vyplatí, vždyť investice do pračky je nevypočitatelně menší, než cena jeho dosavadní sbírky, která časem určitě poroste.
To, že je pračka kapitalistická vymoženost, jsou neskutečné žvásty, zakomplexovaného Marxisty. To by jsi mohl říct taky o tom kdo má například auto a nechodí pěšky, bydlí v rodinném domku, nebo podniká.....Když čtu, nebo slyším podobné bláboly, dělá se mi špatně z lidí, kteří trpí závisti nad tím, že někdo má něco lepšího, než na co se zmohli oni.
http://www.conrad.cz/cisticka-na-gramod ... at.k345296 Pračka za tyto peníze určitě nepoloží žádného hifistu.
Dokonca tam naskakuje zľava po zaslaní emailu v sume 120 Čk pri nákupe nad 1000 Čk. Rýchlo kúpiť 
Drahý příteli foxi...nikoho jsem nejmenoval ba ani Tebe tak proč ta zlost ? Že by potrefená husa opět zakejhala...a ten marxismus...ten znáš leda tak z vyprávění dědků v hospodě. Dovolil bych si připomenout že se řeší jak na velmi znečištěné LP. Od Vás (zatím) návrh smysluplný žádny tak prosím vychladněte, jóóó ?
A co chceš k tak jednoduché záležitosti jako praní desek neustále vysvětlovat ? Vždyť napsáno o tom bylo dost. Stačí prolistovat všechny tři fóra o hifi. Dovíš se i takovou ptákovinu, jak čistit desky lepidlem.
Já jsem taky k tomu několikrát napsal své zkušenosti.http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =36&t=4656
Já jsem taky k tomu několikrát napsal své zkušenosti.http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =36&t=4656