Ulepené LP
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
Ulepené LP
Chtěl bych se vás na něco zeptat.Od strýce jsem dostal hodně lp(jenže se s nimi moc neáral,protože jsou od jeho rukou celé ulepené.)Nevíte jak by to šlo vyčistit bez myčky LP???
-
DavidBarta
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ulepené LP
Lavor + destilka + jarovy roztok alebo naka cistiaca zbrnda z hifi shopu s placebo efektom + silne nervy + dost manualnej prace + druhy lavor s cistou destilkou na oplach. Po oplachnuti hned ususit, polozenim na napr kuchynsku papierovu utierku z oboch stran + dosusenie tymi handrickami co na to predavaju.
Ak su to nahodou nejaka japonske 1st pressy tak radsej kupit pracku.
Ak su to nahodou nejaka japonske 1st pressy tak radsej kupit pracku.
Doporučuji pořídit alespoň tuhle základní pračku na LP: http://www.conrad.cz/cisticka-na-gramod ... ent=345296
Pokud ty desky teda chceš poslouchat i v budoucnu, v ruce to bude pekně krkolomný čištění a nejistý výsledek - já osobně to nedoporučuji.
A nebo jestlisi z nějakého většího města, tak by sis mohl najít hifi studio kde desky čistí na profi čističce počítám cena by byla někde okolo 10-20,- Kč za LP.
Pokud ty desky teda chceš poslouchat i v budoucnu, v ruce to bude pekně krkolomný čištění a nejistý výsledek - já osobně to nedoporučuji.
A nebo jestlisi z nějakého většího města, tak by sis mohl najít hifi studio kde desky čistí na profi čističce počítám cena by byla někde okolo 10-20,- Kč za LP.
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji ale myčky lp jsou moc drahé ,jsem dítě,myslíte že se to bude hodit i po vyprání všech desek???Děkuji za odpovědi.
A kolik těch desek teda máš? 10? 100? nebo ještě víc?
Já jich mám třeba okolo 400ti kusů a čistím je všechny tou ruční pračkou co sem uváděl odkaz výšše.
Navrhuji aby si zkusil nějakou méně hodnotnou desku vyčistit ručně, tak jak ti už tady někdo napsal a pak jí zkus přehrát, pokud ti výsledek bude vyhovovat nevidím v tom problém, ale pokud máš i nějaké třeba zahraniční vydání, tak by byla škoda je poničit neopatrným umytím.
A odkuď si? Jestli u Tebe není nějaké hifi studio, které by to nabízelo jako službu? Nebo zkus zadat asi v sekci koupím inzerát že hledáš někoho z okolí, kdo by ti to za nějakou malou úplatu umyl na své pračce LP.
Já jich mám třeba okolo 400ti kusů a čistím je všechny tou ruční pračkou co sem uváděl odkaz výšše.
Navrhuji aby si zkusil nějakou méně hodnotnou desku vyčistit ručně, tak jak ti už tady někdo napsal a pak jí zkus přehrát, pokud ti výsledek bude vyhovovat nevidím v tom problém, ale pokud máš i nějaké třeba zahraniční vydání, tak by byla škoda je poničit neopatrným umytím.
A odkuď si? Jestli u Tebe není nějaké hifi studio, které by to nabízelo jako službu? Nebo zkus zadat asi v sekci koupím inzerát že hledáš někoho z okolí, kdo by ti to za nějakou malou úplatu umyl na své pračce LP.
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
Mám tak 100 kusů lp tak to vyzkouším (jsem z vesnice tak hifi studio tu není a nikdo tu pračku nemá).
a vytvoří se opravdu za tolik let nečinosti takový svinčík uvnitř drážky.
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
Han1983 jsi s ní spokojen,deska se nechá odkapat nebo se utírá?????
Nechá se okapat - maximálně utřeš dole co zbyde jedna kapka na kraji LP desky.
Za tu cenu sem s výsledkem spokojen, lepší čističky jsou tak 5000,-Kč a více.
Za tu cenu sem s výsledkem spokojen, lepší čističky jsou tak 5000,-Kč a více.
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
nevadi přenosce to lupnutí u většího škrábance
Je možné že to opotřebovává víc jehlu - nevím, ale spíš by to vadilo mým uším.
A máš desky hodně poškrábané? Jestli ano tak pak to bude docela průšvih. Vyčištění to nikterak nezlepší :-/
A máš desky hodně poškrábané? Jestli ano tak pak to bude docela průšvih. Vyčištění to nikterak nezlepší :-/
Jo, lavor, vlážná voda (lépe destilka) slabý roztok saponátu na nádobí a přidal bych trochu aviváže na prádlo, potlačí statický náboj, jemný hadřík, houbička. Potom opláchnout čistou vodou a zavěsit za středový otvor svisle k osušení, neutírat. Pračka je kapitalistická vymoženost pro movité, marketing, business a konzum nic víc. Ale...kdo chce ať si hraje, chvíli nezlobí.
Kolega suší v kýblu

lechos píše:Jo, lavor, vlážná voda (lépe destilka) slabý roztok saponátu na nádobí a přidal bych trochu aviváže na prádlo, potlačí statický náboj, jemný hadřík, houbička. Potom opláchnout čistou vodou a zavěsit za středový otvor svisle k osušení, neutírat. Pračka je kapitalistická vymoženost pro movité, marketing, business a konzum nic víc. Ale...kdo chce ať si hraje, chvíli nezlobí.
TAK TAK. JAK Z UČEBNICE MARXIZMU - LENINISMU.
Ano, dejte na lechose!lechos píše:Jo, lavor, vlážná voda (lépe destilka) slabý roztok saponátu na nádobí a přidal bych trochu aviváže na prádlo, potlačí statický náboj, jemný hadřík, houbička. Potom opláchnout čistou vodou a zavěsit za středový otvor svisle k osušení, neutírat. Pračka je kapitalistická vymoženost pro movité, marketing, business a konzum nic víc. Ale...kdo chce ať si hraje, chvíli nezlobí.
Jedine Jar a vlazna voda! Tot panecku zatracena vymozenost socializmu!
V dobach, kdy si hlupaci diskjockeyove dekadentnich kapitalistckych zemi nechavali vnucovat nehorazne drahe pomucky tipu „Knosti – Disco Antistat“ ( viz vlakno "Levna pracka LP desek"
(Ten napad s avivazi je ale i pro mne naprosto novy a troufam si rici, ze REVOLUCNI!
“PATLALOVE VSECH ZEMI, SPOJTE SE!”