Blu-Ray film (vizuální kvalita)

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Blu-Ray film (vizuální kvalita)

Příspěvek od drfish »

Po dlouhých letech čekání se natrh konečně dostal BD Poslední mohykán, a to ve finální režisérské verzi. Rejža sáhl do archívu a přidal celých pět minut filmu :lol: . Je to film z roku 1992, obraz dosti zní, určitě by si to zasloužilo i lepší restaurování obrazu. Vizuál je tedy mírným zklamáním. Zvuk DTS HD-MA. Poměrně dost dat běží do zadních repro, což není u starších filmů pravidlem. Jeden z nejlepších (ne-li úplně nejlepší) soundtracků, který jsem kdy slyšel. Mám ho i na CD, ale tady to vždy vyzní líp. Oproti DVD je tento film na BD posunem tak o 50% nahoru, takže má cenu ho pořídit. Čekal jsem na něj pár let a dnes si ho fakt užil. *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
Obrázek

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Dlouho jsem vyčkával, než se cena Schindlerova seznamu sešplhá na přijatelnou úroveň. Trvalo to přes rok, takže teprve teď jsem se k BD dostal. Černobílý snímek měl pěkný obraz už na dvojitém DVD, ale na BD je to opravdu velice velice slušné. Nebojím se říct, že je to jeden z mých "referenčních kousků". Zvuk samozřejmě kvalitě obrazu odpovídá, takže plný počet bodů. *hura*
Obrázek

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Tak myslím, že by dnešní den, po návštěvě Čs.pošty, nemusela být nuda ;)
Obrázek
.....jsem docela zvědav *thumbs up*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Hodně jsem se těšil, až tento film shlédnu na Blu-ray ;)
Obrázek
Scottova fantasmagorie, při které jsem kdysi, při prvním setkání, byl jak tětiva ;) Tentokrát při znalosti děje jsem se soustředil na detaily či vizuální šminky. Děj rázně frčí a vědom si své "prostoduchosti" chvílemi zajde tak daleko, že čekáte, kdy Denzel Washington mrkne z obrazovky na vás :o :lol:
Sestavička *thumbs up* ...můj oblíbený Denzel . . . vždy skvělý James Caviezel *thumbs up* (málokdo umí záporáky, jako on).
Obrázek
...další oblíbenec Val Kilmer
Obrázek
...a nádherná Paula Patton *klanimse*
Obrázek či Obrázek

Po vizuální stránce nemá film chybu, zvuk (u mě ve stereu) nenasere ;) . Nechybí bonusy (vynechané či rozšířené scény)...za mě *thumbs up* *****
Kdo ještě tento film neznáte, vřele doporučuji.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Předem se omlouvám za to co napíšu, ale založil jsem tohle vlákno pro blu-ray disky
s vyjímečnou kvalitou obrazu případně zvuku, jedno jestli film/koncert.
Pokud chce někdo upozornit na fajn film či se podělit o radost z nových BR disků, jsou
zde vlákna k tomu určená.
Rád bych aby se zde dávaly jen tipy na opravdu vyjímečně kvalitní BD co se obrazu/zvuku týká.
Vím že jich je pomálu, proto to tady je, aby nám nic neuniklo.
Doufám že jsem se nikoho nedotkl a nikoho nenasral *2thumbsup*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

OK...sorry.
Prosím admina o smazání mých předešlých příspěvků v tomto vlákně (2x).

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Pamela píše:Prodloužená verze HOBIT 2 se chystá na trh, ale to asi nikomu kdo na ni čeká neuniklo. Případný majitel by mohl poreferovat.
Dorazilo 4.11. a o následujícím víkendu jsem si udělal čas - byl jsem doma sám - a večer pustil. Obraz - já nemám co vytknout, zvuk - přijde mi o trošku horší prostorovost než v jedničce, ale dokoukal jsem hodně po půlnoci, takž jsem možná podvědomě (i když bydlím v cihlovém rodinném domku) zeslabil. Celkové hodnocení 9,5/10. *thumbs up* Už se těším do kina na "Bitvu..."

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Tak ses dočkal *thumbs up*
Co máš za verzi ? Vyšlo jich celkem dost.
Asi u trojky taky počkám na nějakou limitku, ale je to
strašně dlouho než to vyjde.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Mám 2D - 3 disky, nemám 3D přehrávač ani TV, ale nechtěl jsem to, nějak mi to s těmi brýlemi nesedlo. Je to delší o několik zásadních informací - třeba Thrain v Dol Gulduru. ale jak píšu, zvuk mi u jendičky přišel víc do prostoru - třeba začátek, jak trpaslíci kutali, tak mi cinkalo všude kolem hlavy.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Rád bych se zde zmínil o filmu Luca Bessona Angel-a. Jde o vyjímečně obrazově povedený kousek, černobílý, Besson si zde opravdu vyhrál. Forma zde tvrdě vítězí nad obsahem, takže kdo si nedokáže vychutnat HD obraz s minimálním dějem, ten asi spokojen nebude. Já to Bessonovi dokážu odpustit, obraz je super, čb film má své kouzlo i v moderní době. http://www.csfd.cz/film/221270-angel-a/
http://www.enclavedecine.com/wp-content ... ngel-A.jpg
http://www.barner.dk/wp-content/uploads ... inger2.jpg
http://medias.unifrance.org/medias/28/5 ... mussen.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-77_cbGCSPn4/T ... .00.52.png
http://image.toutlecine.com/photos/a/n/ ... 5-10-g.jpg
http://www.dvdactive.com/images/reviews ... iginal.jpg
BD vyšel samozřejmě ve Francii s anglickými titulky. Dá se sehnat BD rip s českými. ;)
Obrázek

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Na trhu je další BD-remaster českého filmu, kultovní snímek (alespoň mé generace)- Samotáři.

Všichni asi viděli, nemá smysl komentovat. Obrazová složka sice dosti zrní, ale je ostrá a dobře se na to kouká. Co je ale zásadní, je zvuk. Ten byl dobrý i na DVD, ale tady to tedy šlape jak hodinky. Zadní kanály se neflákají a subwoofer taky celkem dostane zabrat. Soundtrack Samotářů mám velmi rád a v 5.1 mixu si to člověk fakt vychutná. Nehledě k tomu, že film samotný mi před Vánocema přivodil velmi "pohodovou" náladu. Tady rozhodně stojí za to do BD zainvestovat. *2thumbsup*

Obrázek

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Parádní záležitost právě vydaná jest poslední film Wese Andersona Grandhotel Budapest. http://www.csfd.cz/film/321916-grandhotel-budapest/
Je to vyloženě obrazová koláž, jednotlivé obrazy jsou hodně barevné a pitoreskní. V HD velmi zajímavé pokoukání. Zvuk není u tohohle filmu prioritou, žýádné superakční scény v něm nejsou, přesto je doprovodná balalajková muzika výtečná. Moc jsem se pobavil, výborná komedie.
Obrázek

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Včera jsem si konečně udělal čas na film Hodný, zlý a ošklivý, který vyšel na BD a patří do mé Top 10. Obraz je zrestaurovaný a verze je o 10 minut delší, tj. rovné tři hodinky. Samozřejmě vzhledem ke stáří filmu nelze čekat zázraky, ale přesto je tam nepochybný posun oproti DVD. Vyčistili obraz a scény záběrů do krajiny (těch je tam většina) jsou výrazně ostřejší. Zvuk je DTS HDMA, ale moc se s ním nemixovali, zvuk jde většinou pořád jen z centru, a zadních repro, hlavní jdou minimálně.
V každém případě jsem si film řádně užil. *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
Obrázek

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

pro drfish
Dnes na mě vyskočila nová verze FW: 751BD-16-0605
Staženo přes síť, píše vše OK, nevím co nového obnáší, ale blíží se Hobit 3 tak že by ?
Jen tak kdyby to někomu s Blu-ray od CA uniklo.

Odpovědět