Gustard R26

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Liamee
Kontaktovat uživatele:

Re: Gustard R26

Příspěvek od Liamee »

lubin píše:
13 črc 2025 20:23
Výměna pojistky je slyšet téměř vždy. A vůbec ne u mizerných zdrojů myslím. Také to lze otočit. Když není slyšet výměna pojistky v sestavě nikde, něco je hodně mizernýho. Třeba akustika, nebo jiná součást celkové sestavy, která jasně maskuje slyšitelný efekt výměny.
No ty jsi fantasta. Jako další pohádku prosím tu o Červené Karkulce.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Ano, velkej fantasta :-)

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

koudy42 píše:
13 črc 2025 22:24
Lubin *thumbs up*.

Alespon Gustard vlakno zije, ani jsem necekal, ze mam doma takto zajimavy produkty, ktery navic kazdy slysel a meril *jupi* *2thumbsup*.
*thumbs up*

acibuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od acibuk »

Domnívám se, že absolutní základ je čistota kontaktu pojistky, pojistkového pouzdra a jeho kvalita. Zadání je pečlivost při montáži ve fabrice. Pomůže vyjmutí pojistky a důkladně očistit. Právě výměna za novou (čistou) pojistku může být ten slyšitelný přínos. Osobně nevěřím moc na vliv 10mm drátku. Přechodový odpor v tomto případě hraje větší roli. Ale mám kamarády, kterým výměna pojistky udělala slušný posun. Není ovšem vyjasněno jestli posun nebyl právě díky výše napsanému.
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3i, Bespoke, NuPrime CDT-8, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, Acoustic Signature Hurricane NEO

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Nechci prudit, ale šlo by to blíže specifikovat? """ Ale mám kamarády, kterým výměna pojistky udělala slušný posun. """

Jedná se o posun jakýkoliv a kamkoliv, nebo konečně ten posun o který se tady Hifisti snaží, tedy k tomu HIFI - vysoká věrnost reprodukce v porovnání s originálním přednesem?

I já jsem slyšel různé posuny a byly celkem slyšitelné, ale s Hifi to mělo málo společného. Více se ten zvuk podobal startu letadla.

acibuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od acibuk »

Mluvím pouze ve smyslu pozitivního posunu ve zvuku. Přesněji by to mohli popsat oni sami. Čtou to tady.

Vesměs šlo o posuny v lokalizaci, prostoru a detailu. Ale to už říkám zprostředkovaně.
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3i, Bespoke, NuPrime CDT-8, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, Acoustic Signature Hurricane NEO

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

OK.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Oldear píše:
15 črc 2025 21:17
HIFI - vysoká věrnost reprodukce v porovnání s originálním přednesem?
Taky nechci prudit, třeba jsem úplně mimo, ale není mi úplně jasné co přesně si mám představit pod pojmem originální přednes. Je to snad materiál, který případný interpret vytvoří ve studiu? Nebo první vydání desky?Koncertní vystoupení?

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Nečekal bych na Hifi foru takový dotaz, předpokládal jsem, že zdejší členové to znají.

Představovat si nemusíš nic, pouze vyhledat a přečíst definici HIFI, nejlépe v komentované verzi. To by měl snad každý pochopit.

Např. když ze záznamu jako reprodukovaná hudba hraje saxík, aby to znělo skutečně jako saxík, když zpívá Gott, aby to znělo jako hlas Karla Gotta a ne jako Schelinger, či Vondráčková. Tyto testy se nejlépe realizují na klasické hudbě, na neamplifikovaných hudebních nástrojích.

Sorry za OT.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

No ja se tomu dotazu zas tak nedivim, protoze ten 'prednes' je v te citovane definici ponekud matouci. Spis bych rekl, ze hifi znamena verne reprodukovat to, co je zaznamenano na nosici (vinyl, CD, soubor atd.), s minimalnim zkreslenim, zabarvenim nebo pridanym sumem ze strany prehravaciho systemu.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Jak správně píše Oldear, jsme mimo téma, takže bych rád reagoval zde:
post264112.html#p264112
Počítám, že se to tam hodí úplně přesně.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tady uz je davno vlakno x stran mimo tema, takze v klidu, vic zaplavelene uz to byr nemuze :D.

Prispeji alespon spetkou do mlyna, ze mezi R26 a U18 poridim nakonec Ricable I2S kablik *thumbs up*.

Odpovědět