Gustard X26 Pro

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Gustard X26 Pro

Příspěvek od fox »

Vyzkoušel jsem kombinaci: Streamer Lumin - Qobuz - převzorovani na DSD 256. Gustard - zapnutý NOS. Výborný detailní zvuk, široký prostor. Prozatím se mi to jeví jako nejlepší kombinace.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

fox: do DSD 256 to predpokadam prevzorkovavas s Luminom?
NOS nastavenie predpokladam ze napouzivas na nizssie vzorkovacky sko PCM 176 a DSD 128?

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

A co ta appka pro android,máš ji nainstalovanou ?
http://www.gustard.cn/?page_id=8956#

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Doporučuji pojistku Gustard. S ní se zvuk posunul o kus dál. *2thumbsup*
DSD a PCM posílám z Lumina.
Appku jsem neinstaloval. Hrají pouze ze streameru, a CD.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

fox: pouzivas NOS aj na nahravky v rozliseni 44/16?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ne.
Po zapojení pojistky Gustard zkouším různá nastavení. S pojistkou má zvuk krásně prokreslené středy i bez NOS. Vše se postupně vyvíjí.
Naposledy upravil(a) fox dne 30 črc 2023 23:19, celkem upraveno 1 x.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Po přečtení vlákna THXKO na vedlejším fóru jsem objednal digitální rozhraní Gustard U18. Jsem strašně zvědavý, jak se to projeví.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Malý Gustíček U18 už opustil Francii a toulá se někde po Německu. Co nevidět by měl dorazit ke mě domů. *hura*
Nelenil jsem a začal googlit možnosti připojení digitálního rozhraní k převodníku. Zjistil jsem, že asi nejlepší možnost je připojení kabelem I2s v co nejkratší délce. Objevil jsem kabel Tubulus Concentus. O tom jsem vážně uvažoval, ale odrazovala mě jeho vysoká cena, která je o cca 50 procent vyšší než cena U18. V jednom zahraničním fóru jsem narazil na diskuzi, kde jeden z účastníků psal, že se mu časem stříbrný Tubulus omrzel a on jej nahradil ručně vyrobeným kabelem Delung.
Spojil jsem se s výrobcem. Ten mi vyrobil kabel 0,5m dlouhý. https://audiolund.com/product/xtreme-se ... -av-cable/ Pan byl velmi vstřícný, nějakou dobu jsme si spolu dopisovali. Dokonce mi ho osadil konektory tak, aby se nemusel při zapojení zkrucovat, protože je hodně silný. Dnes mi psal, že zítra kabel posílá a dokonce mi poslal foto mého kablíku.
Obrázek

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

jsem zvědavý na tvoje dojmy. vypadá krásně, ale docela mastnej teda..

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Že Singapuru dorazil za dva dny. Cena poštovného přes FedEx byla něco přes šest set korun. Kabel i s poštovným stál cca osm tisíc Kč.
Budu referovat později. Doporučená doba rozehrání je minimálně sto hodin. Má nahráno i s U18 asi patnáct.

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

V inom káble ako I2S sa tie nuly a jednotky postrácajú???

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nevím. Možná, že sem tam některá z nich zakopne. :D Ale hraje to o trochu lépe. Zkus si něco o propojení I2s přečíst. Na netu je o tom dost napsáno.
Nikomu své zkušenosti nevnucuji. Každý ať si poradí sám.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Sestava Gustard včetně I2s kabelu se začíná pěkně rozehrávat. Má najeto cca 40 hodin a už je to znát. Včera večer jsem poslouchal dobře známá alba a srovnával Qobuz, CD i gramofon a mohu konstatovat, že streaming není zas takový průser, jak se obvykle píše. Zvuk má hloubku, prostor a vůbec mě nikterak nese-re. :D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

fox -- líbí se mi tvůj zápal, mám další tip:

Předvčerem jsem pod X26pro dal antivibrační podložky.
A výsledek mě zaskočil.
Původně nešlo o zvuk. Protože X26pro používá jako chladič celé hliníkové šasi, chtěl jsem, aby stál výš nad podložkou, aby zespodu líp ventiloval. Měl jsem jenom několik různých podložek, ale i z toho omezeného výběru se chytly Oehlbach Air Absorb. Ony jsou vynikající pod sloupky, ale že tak zafungují i pod DAC jsem vůbec nečekal.
A výsledek je parádní.
Ne každé podložky fungují, třeba Vibrapody ani Pro-jecty neudělají nic, ale ty Oehlbachy jsou jednoznačný posun a myslím, že vyzkouším i Soundcary a nějaké další.

Na každý pád antivibrační ošetření doporučuji, X26pro ho ocení skvělým zvukem... *thumbs up*

Odpovědět