Na Hobita se moc těším, tak doufám, že to nebude moc vadit. To by mě mrzelo.
HD
Re: HD
Hellboy --> Pozeras 24p? Cize mas nastavenych 24 Hz? Ja som kedysi s tymto dost sachoval na zaklade odporucani z internetu. Mam TV, ktora vie 24p, tak som tam z HTPC pustal 24 Hz (nakolko 50 Hz, ani 60 Hz udajne nie je to prave, nakolko sa tam generuje akoby "pol snimok") a nakoniec som skoncil pri starych dobrych 60 Hz. Pri 24 mi to ocividne sekalo. Mam Samsung LE40A656.
Ak si dobre pamatam, 100 Hz som v TV tiez vypinal . . .
Ak si dobre pamatam, 100 Hz som v TV tiez vypinal . . .
Když je zdroj 24Hz, tak to možná ta televize nemusí vždycky dopočítávat, řeč je pouze o TV vysílání. Já taky jedu z HTPC na 60Hz i když TV i PC umí 24Hz. Počítač to nějak nezvládá a i když nastavím výstup na 24, tak se to seká víc, než při 60
XBMC má u druhýho monitoru s tímhle cukáním poněkud problém. Bohužel.
Ak by to niekoho zaujimalo, pozrite sem. Celkom polopate to vysvetluje jeden clen hdclub.sk
Podobne som to pri 24p (24 Hz z HTPC) vnimal aj ja. Ked bol napr. pomaly najazd na scenu, kde bol trebars mrakodrap, tak jeho hrana doslova "poskakovala". A to mam len 40".je sice jasne ze oko nezaregistruje viac ako +- 25fps, ale...
tym ale je velke skakanie obrazu na stale vacsich uhloprieckach, uz som to tu kdesi popisoval, predstav si metrovu sirku plazmy/lcd, v nej ide od laveho k pravemu kraju obdlznik o vyske napr 25 cm a sirke 1cm v kazdom frame, ak je 25fps, tento obdlznik skace o 4 cm, je to veeeelmi vidiet, preto sa musia pouzivat blur efekty a podobne sracky, ktore robia z obrazu velku machulu
zatial sa stale vyuziva marketing 24fps je best
No já nevím. To že oko vidí teoreticky jen 25fps je blbost, lidké oko vidí klidně i 200fps při troše soustředění. Četl jsem, že zkoušeli pilotům vybliknout na 220tinu sekundy obrázek letadla jestli ho zaregistrujou a poznají. Poznali
24fps je rychlost, při který nám obraz už nepůsobí trhaně. Já jsem s cukáním co tu popisujete velkej problém neměl, teoreticky je jedno na jak velkou plochu se díváte a jak velkej předmět se tam pohybuje. Pokud letí obdélník sekundu přes metrovou obrazovku, sice poskakuje o 4cm, ale dojem by prostě měl bejt, že letí rychle. Ona sekunda není zas tak dlouhá doba
Jde spíš o to, že podle mě se tím trháním po 24fps ztratí detaily, protože oko to mezi sebou rozmazává a když se dopočítají, nebo natočí nové snímky, celé to získá i větší ostrost a najednou je i starý film překvapivě ostrý, zmizí z něj taková ta patina, objeví se detaily, které člověk ani nechce vidět a ztratí to kouzlo. Já osobně mám radši věci natočené v 24fps. Mám pocit, že v kině s tím problém taky nikdo nemáte a tam to 24 fps jede stejně jak na tý plazmě a na podstatně větším prostoru 
Není mi úplně jasné, proč by to mělo mít takovou souvislost s Hz, když se to začlo objevovat v reálu až při vysokých rozlišeních HD. Mám 100Hz CRT samozřejmě bez HD a úbytek MotionBlur neexistuje. Je to pořád starý dobrý film i když je vysílán v prvotřídní kvalitě obrazu. Nádhera a starý dobrý "filmový" zážitek.
Podle mého názoru se jedná o digitální snímkování ve spojitosti s rozlišením. Jako u počítačových her, kde se pokoušejí uměle implementovat Motion Blur už léta (a moc jim to zatím nejde). HD záznamy jsou předkládány na obrazovky televizorů podobně, jak to bylo doposud jen u počítačových her. Proto to tak "blbě - divně" vypadá.
Také si myslím, mám to vypozorováno, že u Plazmy je ten obraz ze zmiňovaného hlediska výrazně přirozenější, než u LCD. Věřím, že v tom má i co dělat tradiční zpoždění LCD displeje, až extrémní ostrost (kontrast) a pořád ještě velmi nedokonalé podsvícení.
Největší prdu tomu dá pak zvuk (dubbing). Je to čiré zoufalství, když koukám na Vojína Ryana s českým dabingem v HD a ono to vyzuálně vypadá jako argetinská telenovela
Nové plazmy jsou 600 Hz. Co bude potom?
Podle mého názoru se jedná o digitální snímkování ve spojitosti s rozlišením. Jako u počítačových her, kde se pokoušejí uměle implementovat Motion Blur už léta (a moc jim to zatím nejde). HD záznamy jsou předkládány na obrazovky televizorů podobně, jak to bylo doposud jen u počítačových her. Proto to tak "blbě - divně" vypadá.
Také si myslím, mám to vypozorováno, že u Plazmy je ten obraz ze zmiňovaného hlediska výrazně přirozenější, než u LCD. Věřím, že v tom má i co dělat tradiční zpoždění LCD displeje, až extrémní ostrost (kontrast) a pořád ještě velmi nedokonalé podsvícení.
Největší prdu tomu dá pak zvuk (dubbing). Je to čiré zoufalství, když koukám na Vojína Ryana s českým dabingem v HD a ono to vyzuálně vypadá jako argetinská telenovela
Nové plazmy jsou 600 Hz. Co bude potom?
Tak 100Hz u CRT je jaksi neco uplne jineho nez uz LCD ci plasmy.
Tych 24p by bolo v pohode, keby existovali v nastaveni grafickej karty nasobky 24rky. Keby si viem v HTPC nastavit 48 Hz, tak by to mohlo byt podla mna ako tak dobre. Lenze mam na vyber 24 Hz (to je naozaj malo), 50 Hz a 60 Hz. Pri 50 a 60 Hz sa cast snimku prepocitava (pulldown) a tak vznika neprirodzene sklbanie. Keby to bol cely nasobok 24rky, tak by TV v len zobrazila kazdy snimok viackrat a vybavene. Aspon tak si to moj lajcky mozog nejako predstavuje 
U LCD se nejedna o obnovovaci frekvenci, ale schopnost TV dopocitat chybejici mezisnimky pro zvyseni plynulosti obrazu.
24p není nic jinýho než debilní umanutost hollywoodskej studií, technicky je to anachronismus.
Podívejte se na záznam - 50 , 1920x1080 - příroda, sport dema nebo záznam z pořádné HD kamery a budete se divit, jak takovej obraz může vypadat a čím nás krmí...
Ty studia...
Podívejte se na záznam - 50 , 1920x1080 - příroda, sport dema nebo záznam z pořádné HD kamery a budete se divit, jak takovej obraz může vypadat a čím nás krmí...
Ty studia...
AlienCZ --> U LCD je refresh rate len kvoli tomu, aby sa ti vykreslovali zmeny na obrazovke. Tak mi to kedysi niekto vysvetloval. Technicky to vysvetlit neviem - mozno da niekto fundovanejsie info. Niektore veci su pre mna samanizmus
skypi --> Vyhoda 24p je to, ze lahsie najdem titulky k ripu, ktore sedia
skypi --> Vyhoda 24p je to, ze lahsie najdem titulky k ripu, ktore sedia