Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Pítrs
Způsob, jakým jsi neunesl můj odlišný názor je typický. Místo nějaké myšlenkové logické konstrukce, nabídky protiargumentů, jsi sklouznul do osočování, pomluv, a lží. Neboť argumenty ti došly. Na vlastním příkladu demonstruješ poměrně častý a velmi nízký způsob internetové diskuze.
Tvůj propad do morálního bahna pokračuje, jen tak dál. Předchozí příspěvek to krásně dokazuje.
Až budeš mít nějakou myšlenku, podpořenou argumentační logikou, rád si ji přečtu. Zatím vidím jen bezobsažný slovotok. Berlička s nastaveným zrcadlem prázdnotu tvého psaní jen podtrhuje.
Reaguji na další příspěvek, nikoli na původní. Ani tak zjevnou věc ve své uražené malosti nejsi schopen rozpoznat. Předvádíš učebnicovou studii omezenosti. Smutné, kdysi jsem o tobě měl lepší mínění. No, jak je vidno, svůj stín nepřekročíš.
Způsob, jakým jsi neunesl můj odlišný názor je typický. Místo nějaké myšlenkové logické konstrukce, nabídky protiargumentů, jsi sklouznul do osočování, pomluv, a lží. Neboť argumenty ti došly. Na vlastním příkladu demonstruješ poměrně častý a velmi nízký způsob internetové diskuze.
Tvůj propad do morálního bahna pokračuje, jen tak dál. Předchozí příspěvek to krásně dokazuje.
Až budeš mít nějakou myšlenku, podpořenou argumentační logikou, rád si ji přečtu. Zatím vidím jen bezobsažný slovotok. Berlička s nastaveným zrcadlem prázdnotu tvého psaní jen podtrhuje.
Reaguji na další příspěvek, nikoli na původní. Ani tak zjevnou věc ve své uražené malosti nejsi schopen rozpoznat. Předvádíš učebnicovou studii omezenosti. Smutné, kdysi jsem o tobě měl lepší mínění. No, jak je vidno, svůj stín nepřekročíš.
Musíš konkrétně, jinak jsou to jen další bláboly. Který konkrétní parametr digitálního převodu je natolik degradující, aby zcela zničil zvuk desky? Který zvukový parametr se změní a poškodí? A jakým konkrétním způsobem? To mi jaksi ve tvé poplašné zprávě chybí, proto je zcela bezobsažná a tím i nepravdivá.PítrsPraha píše: ↑18 úno 2021 08:28Jinak souhlas s LUK - myšlenka, že vinyl rip prohnaný AD a DA konverzí a přehraný přes PC řekne něco o skutečném zvuku onoho gramce, je, no shovívavě řekněme originální.....
Kdo přijímá takhle velkou míru tolerance k signálové cestě a jí způsobeným změnám signálu, ten nemůže řešit, jestli je lepší CD nebo HDD. To je čisté pokrytectví.
Původ vinyl ripu a setup, na kterém byl pořízen, jsem schopen dodat. Mám jen někde v archivu, který nemám teď po ruce. Ale, bude-li zájem, zajistím.Dasta píše: ↑18 úno 2021 08:32Antony,
Když se argumentuje vinyl ripem, musí být jasný původ, jak a na čem byl pořízen.
Rozdíl bude, když gramofon bude osazen třeba přenoskou Ortofon2M Bronze a preamp phono bude v nějaké základní řadě, nebo bude na kvalitním ramenu osazen Ortofon A95 a signál půjde přes kvalitní Step up trafo do phona vyšší třídy.
Mám nějaké svoje ripy ze svých desek, asi před deseti lety mně to hodně bavilo v rozlišení 24/96,nebo na cdR Mobile Fidelity.
Mimochodem, ani ty neuvádíš digitální setup, se kterým jsi srovnával. A phono trasu uvádíš jen částečnou. Tedy, také nedodáváš jasný původ srovnávání. Nebo platí beze změny to, co máš uvedeno ve "vybavení" ?
Naposledy upravil(a) Antony dne 18 úno 2021 08:47, celkem upraveno 2 x.
Pítrs: jj, pěkně napsáno. Ono jde o takové to užívání si vlastní intelektuální, nebo spíše rétorické převahy. Asi to může být i zábava, ale když se to neškodné filozofování změní na demagogii, resp. konstatování, že na všechno existuje odpověď ve stylu jedničky nebo nuly, jde to pomalu do háje a minimálně jednu stranu to začne dřív nebo později štvát.
Přemýšlel jsem, jestli by nestálo založit vlákno o rozdílech mezi verbální a virtuální komunikací a proč jsou tak obrovské. Asi mnoha z nám se nezřídka stalo, že nějaký ten prudič na netu, provokatér, troll, povýšenec, může být v reálu docela fajn člověk. Proč tedy ta proměna... O čem vypovídá? Je to ventil? Je to nějaká zakódovaná informace v naší DNA, kdy je nám vlastní jakákoli forma válčení, které se nám ale mimo virtuální svět nedostává?
Pohyboval jsem se docela dlouho v komunitě fotbalových ultras, jednu dobu i hooligans a musím stoprocentně potvrdit, že tam ten rozdíl mezi virtuální a verbální komunikací téměř neexistuje, nebo je dokonce leckdy kultivovanější ta virtuální
Je to tím, že tihle lidi ten ventil mají a proto jsou ve virtuálním světě autentičtější?
Ono je někdy k pousmání, vidět všechny ty rozdivočelé a radikální hifisty naživo. Tedy tu proměnu
Sorry za OT.
Přemýšlel jsem, jestli by nestálo založit vlákno o rozdílech mezi verbální a virtuální komunikací a proč jsou tak obrovské. Asi mnoha z nám se nezřídka stalo, že nějaký ten prudič na netu, provokatér, troll, povýšenec, může být v reálu docela fajn člověk. Proč tedy ta proměna... O čem vypovídá? Je to ventil? Je to nějaká zakódovaná informace v naší DNA, kdy je nám vlastní jakákoli forma válčení, které se nám ale mimo virtuální svět nedostává?
Pohyboval jsem se docela dlouho v komunitě fotbalových ultras, jednu dobu i hooligans a musím stoprocentně potvrdit, že tam ten rozdíl mezi virtuální a verbální komunikací téměř neexistuje, nebo je dokonce leckdy kultivovanější ta virtuální

Ono je někdy k pousmání, vidět všechny ty rozdivočelé a radikální hifisty naživo. Tedy tu proměnu

Sorry za OT.
Nadral reprosoustavy
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Antony:
Přečti si svůj "hodnotící" příspěvek a promítni si větu "Místo nějaké myšlenkové logické konstrukce, nabídky protiargumentů, jsi sklouznul do osočování".
Argumenty zazněly opakovaně. Bohužel (ale zcela správně a pochopitelně) ani jednou nazaznělo to jediné, co potřebuješ slyšet a proto motáním se v kruhu roztáčís diskusi dál a dál.
Pokud je člověk lapen slabostí neschopnosti sebereflexe, bývá zrcadlo takhle bolestivé a je vnímáno přesně tak osobně, jak zasáhlo tebe.
Přečti si svůj "hodnotící" příspěvek a promítni si větu "Místo nějaké myšlenkové logické konstrukce, nabídky protiargumentů, jsi sklouznul do osočování".

Argumenty zazněly opakovaně. Bohužel (ale zcela správně a pochopitelně) ani jednou nazaznělo to jediné, co potřebuješ slyšet a proto motáním se v kruhu roztáčís diskusi dál a dál.
Pokud je člověk lapen slabostí neschopnosti sebereflexe, bývá zrcadlo takhle bolestivé a je vnímáno přesně tak osobně, jak zasáhlo tebe.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Herrer:
Jj, souhlas
.
Jj, souhlas

Vinyl rip nelze srovnavat.
Chybí ti tam argument, proč. Takže prázdné prohlášení, které nemá žádnou váhu.
Naposledy upravil(a) Antony dne 18 úno 2021 08:44, celkem upraveno 1 x.
Sále prázdné a bezobsažné pomluvy, bez jakýchkoli argumentů. Nepoučitelný a nenapravitelný lhář, nic víc. Sám se odhaluješ. Děkuji.PítrsPraha píše: ↑18 úno 2021 08:39Antony:
Herrer:
Osočit diskutujícího, s nímž nesouhlasím, z demagogie, aniž bych pro to měl důkazy, je laciná a nízká praktika. O tobě jsem si nemyslel, že bys k něčemu tak unfair sahal. Ale připuštím, mýlil jsem se.
Osočit diskutujícího, s nímž nesouhlasím, z demagogie, aniž bych pro to měl důkazy, je laciná a nízká praktika. O tobě jsem si nemyslel, že bys k něčemu tak unfair sahal. Ale připuštím, mýlil jsem se.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A poslední poznámka ode mě k tomuhle divadlu jednoho chlapa, který neunesl sám sebe
.
Až (nebo spíš jestli) ti někdy Antony ustoupí panika, jakou u tebe vyvolaly tvé vlastní metody vedení diskuse, přečti si mé poznámky znovu, klidně, pozorněji. Vůbec už neřeším tvůj odlišný názor. Máš na něj právo, jakkoliv je nebo není správný.
Píšu o něčem jiném. Díky dokonalé paralele s tím mým kolegou v práci jsem si toho nemohl nevšimnout. A podle reakcí dalších lidí nejsem sám. Proto jsem ti to zrcadlo nastavil. Dle útočnosti reakcí velmi přesně. Není to z mé strany osobní. Jen otevřeně konstatuji, co je z tvých příspěvků tak zřejmé. Jak s tím naložíš, je čistě na tobě - třeba kolem sebe dál budeš jen zoufale kopat. Každý jsme svým kormidelníkem.

Až (nebo spíš jestli) ti někdy Antony ustoupí panika, jakou u tebe vyvolaly tvé vlastní metody vedení diskuse, přečti si mé poznámky znovu, klidně, pozorněji. Vůbec už neřeším tvůj odlišný názor. Máš na něj právo, jakkoliv je nebo není správný.
Píšu o něčem jiném. Díky dokonalé paralele s tím mým kolegou v práci jsem si toho nemohl nevšimnout. A podle reakcí dalších lidí nejsem sám. Proto jsem ti to zrcadlo nastavil. Dle útočnosti reakcí velmi přesně. Není to z mé strany osobní. Jen otevřeně konstatuji, co je z tvých příspěvků tak zřejmé. Jak s tím naložíš, je čistě na tobě - třeba kolem sebe dál budeš jen zoufale kopat. Každý jsme svým kormidelníkem.
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 18 úno 2021 09:01, celkem upraveno 1 x.
Antony a kde jsi srovnával vinyl s CD nebo NUC. Podle čeho sis udělal názor?
(já jsem seděl v sobotu v křesle u Dasty a udělal si názor, hrálo se z cd i vinyl).
(já jsem seděl v sobotu v křesle u Dasty a udělal si názor, hrálo se z cd i vinyl).
Antony: Z demagogie jsem tě osočil jednou jedinkrát a to na základě příspěvku, kdys tvrdil, že snad někdo ulítává na tom, že LP praská a šumí. Tam jsi totálně ignoroval kontext a vytáhl jsi z něj jen to, co ti zapadlo do zamýšlené konstrukce.
Bylo to jako kdybych napsal, že mám nejradši zrzky, protože mají krásně bledou pleť, jsou v posteli živelné, že jim rád odpustím ji i ty pihy a tys mi na to odpověděl, že když někdo ulítává na kropenatejch, tak je to jeho věc, ale o ženský kráse to není
Bylo to jako kdybych napsal, že mám nejradši zrzky, protože mají krásně bledou pleť, jsou v posteli živelné, že jim rád odpustím ji i ty pihy a tys mi na to odpověděl, že když někdo ulítává na kropenatejch, tak je to jeho věc, ale o ženský kráse to není

Nadral reprosoustavy
Ty místní třenice mezi konkrétníma skupinama lidí jsou jejich/náš koníček a každej zúčastněnej to moc dobře ví. Téma v názvu vlákna je naprosto zástupný, nehraje roli. Když se nebude "válčit" v pododdílu "smysl digi nosičů", tak bude místem činu vlákno "kdo je hifista" a nebo třeba problematika "divný zapojení cancourů k bednám". Je to fuk. Na rovinu, kdyby se to tu občas nehádalo, tak je zde totál nuda, koneckonců se tak občas i děje a pak sem nikdo nechodí, nic nepíše, klidně i několik dní. Hifi technika je fajn, ale ta se objevuje a kecá se o ní i jinde...tady je to jiný maso, přehlídka explozí charakterů, studijní matroš pro psychology/yatry, sociology i filozofy. Já mám ze všech postižených účastníků nejradši ty, co jakože nenápadně nezapomenou dát během školení na odiv svojí nejvíc nejlepčejší hifitechniku, částku za kterou jí splašili a do nás ostatních si u toho všeho ještě stihnou otřít i obuv, miluju to.....tak ať vám to hraje
.

Hifiroom je zkrátka "uhelným kamenem" česko-slovenské hifi komunity
...
Úhelný kámen je kámen, který se kladl zpravidla do rohu budovy (například hradu, věže), kde se stýkají dvě zdi. Má velký význam, protože tyto zdi spojuje a váže jeve katolické v dnešní společnosti, o tom, že se má stát úhelným kamenem, stmelujícím naši společnost v nových časech.

...
Úhelný kámen je kámen, který se kladl zpravidla do rohu budovy (například hradu, věže), kde se stýkají dvě zdi. Má velký význam, protože tyto zdi spojuje a váže jeve katolické v dnešní společnosti, o tom, že se má stát úhelným kamenem, stmelujícím naši společnost v nových časech.