Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?

Příspěvek od FS »

@Antony: Ano, Tvé odpovědi rozumím.

Pokud se vrátíme k otázce v názvu vlákna, pak jsem odpověděl ze sebe již dříve, zopakuji: Ano, pro mne smysl mají. A minimálně v tomto se spolu shodneme.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Ano, pro mě mají fyzická nosiče CD pořád smysl...

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Pribúdajú, stále pribúdajú. A sú v pláne ďalšie. ;)

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

I pro mne mají fyzické nosiče v jakekoliv podobe, nejen tedy cd, smysl i prinos.

hornet52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hornet52 »

Mají,asi není nic lepšího,hlavně SACD.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Za tu cenu to by šlo. Omezí pirátské pálení kopii (CD-R) které řadím mezi "inflační" podvody jako barevné focení bankovek - například. Bohužel,
v nabídce spíš výjimka je to.
https://www.megaknihy.cz/romany-povidky ... arch_pos=5

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Mám praktickou zkušenost. Porovnával jsem starší slušný CD transport proti CD rip souboru z interního disku mnohem dražšího streameru (včetně audio switchů a drahých ethernet kabelů) - oba hrály do stejného DACu a jednoznačně placka vyhrála. Zkoušel jsem to samé i u kamaráda na hodně drahé sestavě (odhadem 2,5mil Kč) a výsledek byl stejný. Samozřejmě stream z QOBUZ se nechytal ani na ten CD rip soubor.
Za mě placka *thumbs up*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tak jdu s pravdou ven.. :-) U sebe hraji z youtubu z TV a Tidal taktéž z TV. Je to pro mne uspokojivé. Za hifistu už se spíš nepovažuju :-) Je to připouštím i z pohodlnosti. A propojené to mám 10m toslinkem :-). Hraje to pěkně žánry co mám rád, žádné vzpomínání a staré fláky a hifistické nahrávky. Dá se hudba udělat dobře i nyní v této době (řekl bych že i lépe) a i ten youtobe je plný slušné muziky. Samozřejmě Tidal je asi kvalitativně lepší. CD si občas půjčím nějaký strojek popř. zapojím ten co mám doma. Ale není moc důvod. Dá se i ten youtube a Tidal rozehrát dobře na to co mám rád. Pro zajímavost, měl jsem půjčený streamer ifi Zen a televize přes toslink to u mne spláchla. :!: ;) Pevná media - už s nimi vůbec nepočítám.
Připojení mi ted před pár dny Vdf zrychlil na 1GBps spolu snovým modemem - je to pecka.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

YTB z TV, to je asi to nejstrašlivější zvuk, co jsem kdy zažil. To nedávám ani z nouze a zoufalství. Do zvuku se ke všudypřítomné dynamické kompresi se přidávají další slyšitelná zkreslení způsobená Jůtůbáckým kódováním a nízkým datovým tokem. Rozvibrované výšky kompresními artefakty, agresivní syčivé středy, plechové basy pod dekou.. Katastrofa.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

To jsou ti hifisti jak pletli za každého sudého úplňku v lichém roce stříbřité kabely tlusté jako ruka následně křtěné panenskou močí, slyšeli dřívka pod kabely, trávu růst a lineární zdroj musel mít i router a dneska poslouchají youtube s datovým tokem mrzkých 128kbps, normovaným DR5 pro každý uploadovaný záznam a teď je to v poho?

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

kychtax

Ahoj. To beru od Tebe jako provokaci a ne moc povedenou, nebo jsi měl úraz hlavy, či jsi byl přítomen na střelnici bez sluchátek a "dávaly" se Casully, že takto teď slyšíš? Chlape, chlape!

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

"YTB z TV, to je asi to nejstrašlivější zvuk, co jsem kdy zažil" . . . pod to se podepisuji.
Občas použiji YTB jako "vzorek", když se mě dcera při návštěvě zeptá, co že mi to tu hraje. Minulý týden to bylo toto → . . . a pak jí pustím z vinylu něco z toho →
IMG_20230302_130714.jpg
Není žádný hifista, ale i jí občas poklesne brada, jaký je to pro ni rozdíl.
PS: Však KYCHTAX píše "Za hifistu už se spíš nepovažuju", tak o co jde. Ať si každý poslouchá co chce, kdy chce a jak chce (když s tím neotravuje ostatní). Pro mě mají fyzické nosiče stále nezastupitelnou roli, užívám si je ;) .

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

RedBaron píše:
02 bře 2023 13:05
To jsou ti hifisti jak pletli za každého sudého úplňku v lichém roce stříbřité kabely tlusté jako ruka následně křtěné panenskou močí, slyšeli dřívka pod kabely, trávu růst a lineární zdroj musel mít i router a dneska poslouchají youtube s datovým tokem mrzkých 128kbps, normovaným DR5 pro každý uploadovaný záznam a teď je to v poho?
:lol: *thumbs up*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

to není žádná provokace. Ale už nejsem takový fatalista. Kabely a lišty mám hotové a je to s nimi velmi báječné, jak se měli někteří kolegové (bez předsudků) možnost přesvědčit na vlastní uši. I ten YT je velmi poslouchatelný, zvuk je znělý a čistý a to i při nízkém rozlišení datovém toku. To se holt musí slyšet. Hodně udělala i úprava beden. Jestli Ti to tam Antony vibruje a syčí, tak bych se zamyslel, jestli není něco špatně :-)

Odpovědět