MQA

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: MQA

Příspěvek od FS »

Zajímavý odkaz, děkuji za něj.
Pokud mne doposud MQA nezajímalo a nic jsem o něm nevěděl, pak mne nyní MQA nezajímá proto, co jsem si o něm přečetl.
Tím neříkám, že je to a priori nesmysl - snaha o alternativu kvalitnějšího streamingu je určitě v pořádku, ale stejně, jako bych do svého hlavního systému nepořídil jako zdroj MP3 přehrávač, tak si tam nepořídím ani MQA zařízení jako náhradu stávajícího DAC.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Je tu někdo, kdo ve svém audio řetězci streamuje a dekóduje Tidal/MQA? A jakým hw/sw způsobem?

Já používám Bluesound Node 2 + ovládací aplikaci BluOS. V dané třídě naprostá spokojenost.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Jak to poznam?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Podmínkou je DAC anebo streamer s certifikací MQA a zaplacený Tidal HiFi.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

...a v tom je právě ta demence MQA.

Je tu univerzální, rozšířený a všemi dávno akceptovaný formát dostatečný pro špičkový zvuk, pro jehož přehrávání je současný HW dostatečný - 96/24.
Nicméně pár chytrých hlav v NDR hnaných vlastní hamižností se zamyslelo a vymyslelo nový formát. Technicky objektivně horší, který současný HW není schopen dekódovat, za jehož použití (=zhoršení původního zvuku) musí všichni zúčastnění platit a do kterého se starší alba musejí z původního převádět - MQA.

Je to dokonalý příklad možností dnešního marketingu - místo objektivně kvalitnější věci, která je dlouhodobě zdarma (za převod do 96/24 či dekódování se nemusí nikomu platit žádné licence), soudruzi lidem prodávají horší věc, za kterou je nutné platit hned na několika místech řetězce od autora k posluchači.

Bravo!

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Velice výstižné
http://www.realhd-audio.com/?p=6046
“I’ve made my position pretty clear over the past couple of years — they have developed solution to a non problem.”
Mark Waldrep

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Hudba stojí peníze. Za hudbu se platí. Komunista se diví.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zase podsouváš ten svůj nesmysl, že zde někdo volá po tom, aby byla HUDBA zdarma.

Z poplatků za FORMÁT MQA umělci nedostávají ani ň. Poplatek za užití MQA se neplatí umělcům za HUDBU, ale výrobcům HW za licenci na kódování/dekódování nesmyslného FORMÁTU.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Nevíš, neznáš, plcáš.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Díky za tvou "schopnost" formulovat faktické argumenty :-).

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

*offtopic*
Sranda bude, až všichni budou poslouchat jen stream v domnění, že dostanou "za pár peněz mnoho muziky" a pak moloch začne pomalu a nenápadně zvedat ceny a po čase budeme platit to stejné co za fyzické nosiče... To stejné jsem dnes pozoroval, když jsem chtěl do čtečky koupit nějaké knihy. Byl jsem v šoku, že u všech tří titulů, co po mne žena chtěla, je klasická tištěná kniha levnější! To fakt nechápu..

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ano, soudružská ostražitost je na místě, imperialisti mají určitě něco za lubem!

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Proč do toho motáš zase politiku.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Akce reakce.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Opakuju: je tu vůbec někdo, kdo ve svém audio řetězci streamuje a dekóduje Tidal/MQA?!

Odpovědět