MQA
Re: MQA
a veris tej hodnote na displeji? 

First Major-Label MQA CD: Steve Reich on Nonesuch
https://www.stereophile.com/content/fir ... -nonsesuch
...
vyzera ze MQA verziu (?re-)mastruje iny clovek nez ten co ju nahraval... WTF, preco? ... je to este ta ista hudba?
https://www.stereophile.com/content/fir ... -nonsesuch
...
vyzera ze MQA verziu (?re-)mastruje iny clovek nez ten co ju nahraval... WTF, preco? ... je to este ta ista hudba?
When played as 24/96 FLAC without MQA, the sound is extremely clear and direct. While well-suited to conveying the complex, shifting patterns that are central to Reich's music, the music sounds somewhat dry and studio-bound. (I can't resist noting the irony of a recording that was made at Air Studios, Lyndhurst Hall, London, and mixed by John Kilgore in New York, sounding dry and airless.) Switch to MQA (mastered by Robert C. Ludwig in Portland, ME), and everything opens up. The more realistic vibrancy, color, and body of the instruments themselves, and their markedly increased, natural-sounding resonant interaction with the hall are impossible to miss, even through headphones.
ok, ale chapem tomu spravne, ze niekto teda kto nebol v kontakte s umelcom, vzal finalny mix povedzme 96/24, pozrel s akym vybavenim bol tento mix vyrobeny, naladil nejake "jemne" parametre ekvalizeru, noise shaperu a co ja viem comu este a vyrobil z toho MQA master (podla patentu v kvalite 96/16), ktory povodny umelec vlastne ani pocut vobec nemusel?
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak to podle Tebe funguje.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Jeden z dalších oprávněných názoru na MQA
https://positive-feedback.com/audio-dis ... reas-koch/
https://positive-feedback.com/audio-dis ... reas-koch/
Připustím-li, že bych neměl dostatečně rychlé připojení (třeba na cestách) a že by má potřeba streamovat byla silnější než můj zájem o co nejvěrnější záznam bez ohledu na způsob obstarání dat, pak bych si stejně nakonec musel odpovědět na otázku:
Dám přednost poslechu hudby v CD kvalitě, která je sice "jen CD", ale aspoň je to původní produkt, anebo dám přednost obsahu, který byl v některých ohledech ořezán, aby se takt oříznutý zbytek mohl streamovat v hi-res?
V tomto okamžiku je pro mne osobně zcela irelevantní výsledná subjektivní kvalita a nejaké porovnávání TIDAL CD vs TIFAL MQA. Stejně jako (už) nechci mít doma repro s "universálně pěkným zvukem", tak nestojím o to, aby někdo vylepšoval originál nějakým kompresním ztrátovým algoritmem. Už samotná produkce stávajících digitálních souborů s hudbou vede k degradaci originálního záznamu, mám teď akceptovat další zbytečnou degradaci záznamu jen proto, abych streamoval hi-res?
Copak někdo, kdo se baví tímhle naším hifi koničkem, komprimuje CD do MP3, aby následně při přehrávání pomocí ekvalizéru dosáhl "kvalitnějšího" zvuku, než by měl z původního CD? Dost pochybuji
Dám přednost poslechu hudby v CD kvalitě, která je sice "jen CD", ale aspoň je to původní produkt, anebo dám přednost obsahu, který byl v některých ohledech ořezán, aby se takt oříznutý zbytek mohl streamovat v hi-res?
V tomto okamžiku je pro mne osobně zcela irelevantní výsledná subjektivní kvalita a nejaké porovnávání TIDAL CD vs TIFAL MQA. Stejně jako (už) nechci mít doma repro s "universálně pěkným zvukem", tak nestojím o to, aby někdo vylepšoval originál nějakým kompresním ztrátovým algoritmem. Už samotná produkce stávajících digitálních souborů s hudbou vede k degradaci originálního záznamu, mám teď akceptovat další zbytečnou degradaci záznamu jen proto, abych streamoval hi-res?
Copak někdo, kdo se baví tímhle naším hifi koničkem, komprimuje CD do MP3, aby následně při přehrávání pomocí ekvalizéru dosáhl "kvalitnějšího" zvuku, než by měl z původního CD? Dost pochybuji

I když jsem původně už nechtěl k tomuto tématu nijak přispívat,tak musím položit otázku,jsi fakt jediný,kdo tomu rozumí?Nic ve zlém,ale způsob tvého vyjadřování a vedení diskuse tomu nasvědčuje
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...muzes merhaute pridat vysvetleni i vseho ostatniho, co v tomhle vlakne bez smysluplneho argumentu negujes.