MQA
Re: MQA
Skvělá zpráva: na Tidalu je k dispozici už milion skladeb v MQA, v přepočtu tedy zhruba 100.000 alb! A z tempa růstu je jasné, že další tisíce skladeb přibývají každým dnem.
https://www.whathifi.com/news/tidals-hi ... ne-million
https://www.whathifi.com/news/tidals-hi ... ne-million
Počúvam Tidal Hifi a hi-res nahrávky mi hrajú normálne, aj DAC mi ukazuje keď je nahrávka v Master 24/96khz. Načo mám platiť za kontajner MQA keď v nastaveniach má Tidal exclusive mód v ktorom 24/96khz hrá bez problémov? 

Předplatné Tidal HIFI zahrnuje přístup k MQA, takže platit nic navíc nemusíte. Moje zkušenost je nicméně taková, že mnohem víc rozhoduje kvalita nahrávky jako takové než formát, ve kterém je streamována. Kvalitně nahraná CD kvalita je pro mé uši zcela dostatečná. Slepé testy mezi CD vs. MQA jsem nedělal, ale velice pochybuji, že bych stejné nahrávky od sebe poznal.
@tesarpa
Máš pravdu že niektoré tituly v 44.1khz hrajú lepšie ako 96khz. Niektoré remastre stoja za starú bélu
Máš pravdu že niektoré tituly v 44.1khz hrajú lepšie ako 96khz. Niektoré remastre stoja za starú bélu

Kvalitní nahrávka totiž hraje jak z praku i v MP3, zato blbě nahraná strouhanka může mít 32b/384kHz a bude hrát furt blbě. Většina hifistů řeší strom a nevidí les.
Mám jednoduchý doraz:
V jaké kvalitě z DACu bude signál z následujícího řetězce?
PC s W10 a aplikací TIDAL, placený TIDAL Hifi, streaming TIDAL přepnutý na master, nahrávka v kvalitě TIDAL master ( oranžově svítí MASTER), USB kabel do DACu, převodník DACMagic Plus přepnutý v nastavení v PC na 24b/192kHz.
V jaké kvalitě z DACu bude signál z následujícího řetězce?
PC s W10 a aplikací TIDAL, placený TIDAL Hifi, streaming TIDAL přepnutý na master, nahrávka v kvalitě TIDAL master ( oranžově svítí MASTER), USB kabel do DACu, převodník DACMagic Plus přepnutý v nastavení v PC na 24b/192kHz.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tidal Master neříká nic o kvalitě nahrávky jako takové. Zvuk (kvalita) nahrávek z Tidal Master se hodně liší.nahrávka v kvalitě TIDAL master
Celkově tvá otázka nedává žádný smysl. Co by sis představoval, že by měla být odpověď? Třeba že "signál bude mít kvalitu 84.6"?
Ale já jsem se neptal na kvalitu nahrávky.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Psal jsi o nahrávce v kvalitě Tidal Master. Nic takového ale neexistuje.
Tedy znovu: Co by sis představoval, že by měla být odpověď? Třeba že "signál bude mít kvalitu 84.6"?
Tedy znovu: Co by sis představoval, že by měla být odpověď? Třeba že "signál bude mít kvalitu 84.6"?
Slovo kvalita nechme být.
...streaming v aplikaci TIDAL přepnutý na master, nahrávka v MQA... řetězec stejný...
...streaming v aplikaci TIDAL přepnutý na master, nahrávka v MQA... řetězec stejný...
PMA: OK.
Jak by jsi tedy nastavil aplikaci Tidal ( HiFi, Master ) a DACMAGIC Plus v PC ( b/khz), když DAC nepodporuje MQA?
Jak by jsi tedy nastavil aplikaci Tidal ( HiFi, Master ) a DACMAGIC Plus v PC ( b/khz), když DAC nepodporuje MQA?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...
... To je jak?