MQA

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
merhaut

Re: MQA

Příspěvek od merhaut »

Až bude k dispozici hi-res audio streaming v otevřeném flacu a za pár drobných, tak mi nic nebude bránit si jej předplatit a užívat. Do té doby si budu s gustem užívat MQA per Tidal. Máš ještě nějaké další moudro, dlouhozraký mudro?

merhaut

Re: MQA

Příspěvek od merhaut »

Skvělá zpráva: na Tidalu je k dispozici už milion skladeb v MQA, v přepočtu tedy zhruba 100.000 alb! A z tempa růstu je jasné, že další tisíce skladeb přibývají každým dnem.

https://www.whathifi.com/news/tidals-hi ... ne-million

THXKO
Příspěvky: 270
Registrován: 17 kvě 2015 14:06
Kontaktovat uživatele:

Re: MQA

Příspěvek od THXKO »

Počúvam Tidal Hifi a hi-res nahrávky mi hrajú normálne, aj DAC mi ukazuje keď je nahrávka v Master 24/96khz. Načo mám platiť za kontajner MQA keď v nastaveniach má Tidal exclusive mód v ktorom 24/96khz hrá bez problémov? *taktone*

tesarpa
Příspěvky: 152
Registrován: 03 bře 2017 10:58
Kontaktovat uživatele:

Re: MQA

Příspěvek od tesarpa »

Předplatné Tidal HIFI zahrnuje přístup k MQA, takže platit nic navíc nemusíte. Moje zkušenost je nicméně taková, že mnohem víc rozhoduje kvalita nahrávky jako takové než formát, ve kterém je streamována. Kvalitně nahraná CD kvalita je pro mé uši zcela dostatečná. Slepé testy mezi CD vs. MQA jsem nedělal, ale velice pochybuji, že bych stejné nahrávky od sebe poznal.

THXKO
Příspěvky: 270
Registrován: 17 kvě 2015 14:06
Kontaktovat uživatele:

Re: MQA

Příspěvek od THXKO »

@tesarpa

Máš pravdu že niektoré tituly v 44.1khz hrajú lepšie ako 96khz. Niektoré remastre stoja za starú bélu ;)

Uživatelský avatar
RedBaron
Příspěvky: 781
Registrován: 11 dub 2013 16:08
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: MQA

Příspěvek od RedBaron »

tesarpa píše:
13 říj 2018 08:10
Moje zkušenost je nicméně taková, že mnohem víc rozhoduje kvalita nahrávky jako takové než formát, ve kterém je streamována.
Kvalitní nahrávka totiž hraje jak z praku i v MP3, zato blbě nahraná strouhanka může mít 32b/384kHz a bude hrát furt blbě. Většina hifistů řeší strom a nevidí les.

roamer2
Příspěvky: 42
Registrován: 09 led 2013 12:23
Kontaktovat uživatele:

Re: MQA

Příspěvek od roamer2 »

Mám jednoduchý doraz:

V jaké kvalitě z DACu bude signál z následujícího řetězce?

PC s W10 a aplikací TIDAL, placený TIDAL Hifi, streaming TIDAL přepnutý na master, nahrávka v kvalitě TIDAL master ( oranžově svítí MASTER), USB kabel do DACu, převodník DACMagic Plus přepnutý v nastavení v PC na 24b/192kHz.

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3882
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: MQA

Příspěvek od PítrsPraha »

nahrávka v kvalitě TIDAL master
Tidal Master neříká nic o kvalitě nahrávky jako takové. Zvuk (kvalita) nahrávek z Tidal Master se hodně liší.

Celkově tvá otázka nedává žádný smysl. Co by sis představoval, že by měla být odpověď? Třeba že "signál bude mít kvalitu 84.6"?

roamer2
Příspěvky: 42
Registrován: 09 led 2013 12:23
Kontaktovat uživatele:

Re: MQA

Příspěvek od roamer2 »

Ale já jsem se neptal na kvalitu nahrávky.

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3882
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: MQA

Příspěvek od PítrsPraha »

Psal jsi o nahrávce v kvalitě Tidal Master. Nic takového ale neexistuje.

Tedy znovu: Co by sis představoval, že by měla být odpověď? Třeba že "signál bude mít kvalitu 84.6"?

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1911
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: MQA

Příspěvek od PMA »

MQA je ztrátový formát. Není "lossless" jako třeba flac. Modifikuje šumový profil a vymýšlí si v horní části pásma. Otázka je, jestli je to slyšet.

roamer2
Příspěvky: 42
Registrován: 09 led 2013 12:23
Kontaktovat uživatele:

Re: MQA

Příspěvek od roamer2 »

Slovo kvalita nechme být.
...streaming v aplikaci TIDAL přepnutý na master, nahrávka v MQA... řetězec stejný...

roamer2
Příspěvky: 42
Registrován: 09 led 2013 12:23
Kontaktovat uživatele:

Re: MQA

Příspěvek od roamer2 »

PMA: OK.
Jak by jsi tedy nastavil aplikaci Tidal ( HiFi, Master ) a DACMAGIC Plus v PC ( b/khz), když DAC nepodporuje MQA?

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1615
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: MQA

Příspěvek od PavelDosko »

...

roamer2
Příspěvky: 42
Registrován: 09 led 2013 12:23
Kontaktovat uživatele:

Re: MQA

Příspěvek od roamer2 »

... To je jak?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host