MQA
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: MQA
V Tidalu:
Use Exclusive Mode: On
Force Volume: On
Passthrough MQA: Off
Quality (kb/s): Master
V DACu:
Dle tvého ucha, co ti zní nejlíp.
Pořád ale nerozumím tvé otázce "V jaké kvalitě z DACu bude signál z následujícího řetězce?". Co tím myslíš? Z DACu ti jde analogový signál. Čím a jak chceš měřit jeho kvalitu? Ptám se potřetí. Sám něco chceš (dost zmateným způsobem), tak bys měl mít elementární slušnost odpovědět.
Use Exclusive Mode: On
Force Volume: On
Passthrough MQA: Off
Quality (kb/s): Master
V DACu:
Dle tvého ucha, co ti zní nejlíp.
Pořád ale nerozumím tvé otázce "V jaké kvalitě z DACu bude signál z následujícího řetězce?". Co tím myslíš? Z DACu ti jde analogový signál. Čím a jak chceš měřit jeho kvalitu? Ptám se potřetí. Sám něco chceš (dost zmateným způsobem), tak bys měl mít elementární slušnost odpovědět.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
kolik myslis ze tu lidi ma presne tento retezec aby ti rekli jak libovolna nahravka bude hrat ? obecne zalezi na nahravce a aby ji pouzity retezec pokud mozno co nejmene zmrsil (vcetne repro a prostoru kde poslouchas atd). p.s. co je DACMAGIC v PC ?
DACMAGIC v PC jako externí zvukovka. Tak a je to. Jelo to pouze ve sdíleném režimu... V PC jsem měl nastaveno 24/192 a bylo jedno, co jsem v TIDALu pustil za skladbu a jak jsem ho přepnul, DAC stále indikoval 192. Už to běží, jak má.
PS: Nikdy jsem to nemyslel tak, jak to hraje na ucho, asi jsem se špatně vyjadřoval, nevím, jestli to pořádně vyjádřit šlo, když na DACu bylo stále 192kHz...
Dík za trpělivost.
PS: Nikdy jsem to nemyslel tak, jak to hraje na ucho, asi jsem se špatně vyjadřoval, nevím, jestli to pořádně vyjádřit šlo, když na DACu bylo stále 192kHz...
Dík za trpělivost.
Teď je ještě otázka, co je lepší, DAC bez MQA nastavení Master, nebo nastavení HiFi ... Škoda, že přepnutí mezi režimy není rychlejší (pro porovnání).
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To ano.
Můj DAC MQA nativně nepodporuje, ale taky mě to zajímalo. Takže jsem si párkrát zkusil porovnat "HiFi" a MQA verzi stejného alba a MQA mi překvapivě neznělo špatně. Zkus si to u sebe doma porovnat sám. Spoustu alb najdeš na Tidalu v obou variantách, normálně i MQA, například: https://tidal.com/browse/album/66762455
A jinak zkus pro Tidal různé přehrávače. Doporučím svou oblíbenou Audirvanu+ v režim Asio.
Je to tak. Přepnout tak, co víc lahodí uchu. Jen jeden poznatek: Přes sluchátka ( AKG701 ) mi DACMagic+, jako sluchátkový zesilovač, hraje TIDAL v nastavení HiFi relativně nic moc v porovnání s mým lampákem. Když do toho pustím to samé v nastavení Mester, vylepší se to tak, že se to té lampě přiblíží. Pokud to ale pustím přes lampu je to pro mne více agresivnější. Ne, že by to bylo horší, to ne, ale není to takové, jak to nazvat, teplé, kulaté ( Ta samá nahrávka - M ). No ale také jak co.
Na tu Audirvanu Plus mrknu. TIDAL přes režim ASIO mne zajímá. První co mne napadlo rozchodit TIDAL přes Foobar 2000, ale bohužel.
Na tu Audirvanu Plus mrknu. TIDAL přes režim ASIO mne zajímá. První co mne napadlo rozchodit TIDAL přes Foobar 2000, ale bohužel.
Jak hraje Tidal ve Foobaru si můžete zkusit. Pro komunikace s Tidalem použijete Bublee UPNP a z něj stream pošlete do PC s foobarem. Teď jsem to ráno zkusil a FLAC stream hraje bez problému. výběr hudby tedy provedete přes mobil, ale koncovové zpracování streamu už má na starosti Foobar a to co k němu (PC) máte připojené ( zjednodušeně řečeno). Zkusil jsem to s tímto Foobarem, ale v jeho starší verzi - https://audiophilesoft.ru/load/audiophi ... e/3-1-0-56
MQA je první ztrátový formát, který mě zvukově neuráží. Někdy naopak váhám, kterou verzi alba mám radši. Zajímalo by mě, jestli je to tím, že jsou věci v MQA lépe masterované, nebo z lepší nahrávky, nebo jak?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tím, že je MQA uzavřený formát, do něj nelze "vidět" a tudíž se nedá říct, jestli a jak je se zvukem manipulováno.
Do MQA jsou často převáděny staré nahrávky, takže lepší mastering za tím nejspíš nebude. Možná jiné manipulace se zvukem, aby na ucho zněl líp...
Oproti SACD je Tidal (z Bluesound Node2) chudý příbuzný.
Do MQA jsou často převáděny staré nahrávky, takže lepší mastering za tím nejspíš nebude. Možná jiné manipulace se zvukem, aby na ucho zněl líp...
Oproti SACD je Tidal (z Bluesound Node2) chudý příbuzný.
Klasické "cypoviny". Touha pídit se po výším formátu než CD a jeho vzorkování je úsměvná. Teď nemám na mysli Dadafta, ale obecnou rovinu. Nejdůležitější je, jak kvalitně je samotná nahrávka "vyrobena" a pokud se to povede, nemá lidské ucho žádnou šanci rozeznat rozdíl. Nebylo k tomu evolučně uzpůsobeno.
.... ale psychika je "sviňa"
.... ale psychika je "sviňa"
Ramones
Naprostý souhlas, pomalu, ale jistě likviduji hi res sbírku, zbytečně zabírá místo, kvalitní nahrávka formátu CD je naprosto dostatečná, nerozpoznatelná od vyšších formátů, fakt je ten, že někteří lidé slyší všelijaké věci, tím pádem to mohou vnímat rozdílně.
Naprostý souhlas, pomalu, ale jistě likviduji hi res sbírku, zbytečně zabírá místo, kvalitní nahrávka formátu CD je naprosto dostatečná, nerozpoznatelná od vyšších formátů, fakt je ten, že někteří lidé slyší všelijaké věci, tím pádem to mohou vnímat rozdílně.
Pro jbajci: To s Buble UPNP jsem našel. Nemám mobil s Androidem ( ani s iOs ), tak jsem to nechal plavat. Ono z toho mobilu by to bylo stejně kontraproduktivní, Mobilní Tidal asi nepodporuje Master, jen PC verze. Zkusím Audirvana +.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
100% souhlas.Nejdůležitější je, jak kvalitně je samotná nahrávka "vyrobena"
Mám jinou zkušenost, nejednou ověřenou.pokud se to povede, nemá lidské ucho žádnou šanci rozeznat rozdíl
Ale tohle téma je v tomhle vlákně silně OT.