MQA

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
mcm
Kontaktovat uživatele:

Re: MQA

Příspěvek od mcm »

no problém je že lidi jako Liamee když to řeknu kulantně vědí kulový spamují tady nesmysly o "pí ár a polykám i s navijákem" a když mu konečně dojdou ty jeho ukrutný hovadiny tak se tady jak malý fakan vymlouvá že to tak nemyslel a cituju " že nijak nepopírám, že by to u DAC s podporou MQA nefungovalo tak jak říkáš". :)

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Vsimol som si ze popri vacsine novych albumov kde su nahravky vo formate FLAC su aj novinky kde je stale MQA.
Takze Tidal sa zbavuje MQA a zaroven ho stale poskytuje aj v niektorych novinkach? Myslel som ze nove nahravky uz budu len s oznacenim FLAC. Zvlastne.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Koukám, že antony byl nahrazen...

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

No ano, ale to není nic nového, protože Liamee je LUK.
Jeho sáhodlouhé příspěvky kde všem vysvětluje, jak co myslel a nemyslel ... co vše vyzkoušel a kolika testů se zúčastnil ... a ve skutečnosti ...
Už ho tu nikdo nebral vážně, takže teď je to Liamee.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Jinak za mě MQA *thumbs down* , jakákoliv ztrátová komprese už dnes nemá žádný smysl, i online připojení zvládne v pohodě přenést jakýkoliv HiRes audio soubor.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Pardon, ale srovnavat Liamee / LUKa s Antonym neni fer. To, ze se Liamee casto opakuje a vyjadruje se vuci mcm ostreji, to je pravda. Ale na Antonyho hnuj to ma jeste hooodne daleko. Zaroven ma Liamee v tom co rika pravdu, at se to libi nebo ne. mcm tady proste placa nesmysly takoveho zrna, ze to je snad zamer az trolling. A nezamenujme prosim nazory za mnohokrat prokazane lzi.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Jste přiliš přecitlivělí, že jsem napsal, že antony je nahrazen. Tím jsem poukazoval, na Vaší někdy dost duchaplnou debatu. Nikoho jsem nechtěl urazit, ale jinak ten kolovrátek jedné či dvou vět, je tu pořád a mistr antony tu není.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Liamee / LUK i mcm o tom oba vědí kulový.Je to jen takový mlácení prázdný slámy.
Už v r. 2019 PMA v tomto vlákně píše:
MQA je ztrátový formát. Není "lossless" jako třeba flac. Modifikuje šumový profil a vymýšlí si v horní části pásma. Otázka je, jestli je to slyšet.
A kdo se chce tom skutečně něco dozvědět,ať si přečte 200 :mrgreen: stránek na
https://www.audiosciencereview.com/foru ... qa.22549/

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Yiakubou píše:
01 říj 2023 11:59
Pardon, ale srovnavat Liamee / LUKa s Antonym neni fer. To, ze se Liamee casto opakuje a vyjadruje se vuci mcm ostreji, to je pravda. Ale na Antonyho hnuj to ma jeste hooodne daleko. Zaroven ma Liamee v tom co rika pravdu, at se to libi nebo ne. mcm tady proste placa nesmysly takoveho zrna, ze to je snad zamer az trolling. A nezamenujme prosim nazory za mnohokrat prokazane lzi.
pardon ale co je konkrétně nesmysl co jsem řekl? :roll:

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Tomáš píše:
01 říj 2023 16:20
Liamee / LUK i mcm o tom oba vědí kulový.Je to jen takový mlácení prázdný slámy.
Už v r. 2019 PMA v tomto vlákně píše:
MQA je ztrátový formát. Není "lossless" jako třeba flac. Modifikuje šumový profil a vymýšlí si v horní části pásma. Otázka je, jestli je to slyšet.
A kdo se chce tom skutečně něco dozvědět,ať si přečte 200 :mrgreen: stránek na
https://www.audiosciencereview.com/foru ... qa.22549/
promiň ale jen omíláš dávno známou věc z článku z roku 2021 a jen si tu honíš triko aby ses povyšoval nad ostatní
Naposledy upravil(a) mcm dne 01 říj 2023 19:03, celkem upraveno 1 x.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Sú tu dve roviny tejto patálie - jedna je MQA, tam už je preukázané že to bola jedna z mnohých slepých uličiek, navyše lži a zahmlievanie od začiatku, v tejto chvíli jasne odchádza do prepadliska dejín.
Druhá je diskusia o MQA. Toto je vlákno stvorené na diskusiu o MQA, aj zastanci majú tu právo na názor a nemajú byť ihneď urážaní. A o tom písal DSOTM, hrotit to začali ako vždy dvaja nemenovaní džihádisti.
Samozrejme pod zásterkou ochrany nevinných okoloidúcich.
Inak samozrejme - mcm - mýliš sa ukrutne.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

to mumu - v čem se prosím mýlím, opravdu by mě to zajímalo - můžeš konkrétně napsat v čem a nebo to je jen takové plivnutí na jiného diskutujícího?

dagonov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dagonov »

Svůj první příspěvek na tomto fóru začnu tak, že MQA vůbec nerozumím. Nyní poslouchám https://www.hifinews.com/content/jennif ... n-concerto a nic mi nechybí. Trochu jste mě zmátli, zdali bych se neměl podívat v jakém že je to formátu, ale jen na chvilku.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

mcm píše:
01 říj 2023 19:07
to mumu - v čem se prosím mýlím, opravdu by mě to zajímalo - můžeš konkrétně napsat v čem a nebo to je jen takové plivnutí na jiného diskutujícího?
nic v zlom, hadas sa len pre hadanie sa. a tazko sa diskutuje o hocicom odbornom z uplnym laikom, nie len o hudbe/ digitalnom soracovani signalu. nemyslim to nijako ponizujuco, aj kuchar tazko vysvetli ako sa vari dokonale jedlo niekomu, koho skusensoti z varenim spocivaju v dani mrazenej pizze do mikrovlnky.

Ak ta realne zaujima o com je MQA, mas v tom clanku na ASR dost co citat do Vianoc.Mozno sa aj nieco nove naucis.

je mi inac uplne jedno, ci pocuvas mqa alebo nie. vela radosti z posluchu.
Naposledy upravil(a) Fidji99 dne 01 říj 2023 19:54, celkem upraveno 1 x.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Mcm - mýliš sa v tom že MQA prináša záruku posluchu hudby v takej kvalite, ako to plánovali stvoritelia tej hudby. Viac k tomu nenapíšem, máš relevantné odkazy na fundovanejsie vysvetlenie ako som Ti schopný napísať ja. Rozumiem Tvojmu postoju, zvlášť ak si šiel po Dac-e konkrétne so schopnosťou prehrávať MQA. Nemyslím to v zlom, ale nesúhlasím s Tvojím názorom.

Odpovědět