MQA

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Miero
Kontaktovat uživatele:

Re: MQA

Příspěvek od Miero »

merhaut píše:
16 úno 2018 09:43
Potřetí. Já tvrdím, že MQA je v současnosti jediný online zdroj hi-res audia za pár drobných. Ty to zpochybňuješ. Víš snad o jiném online zdroji hi-res audia za pár drobných?
A naozaj potrebujes hudbu v hi-res? :-))

merhaut

Příspěvek od merhaut »

A naozaj tě to trápí?

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

sekal píše:
16 úno 2018 15:20
ad točení prachů za live produkce: zkuste si tipnout, jaký honorář pobírá za své koncerty L. Deczi s doprovodnou skupinou.
Tak to nevím, ale vzhledem k tomu, že vystupoval v Krásetíně pod Kletí v kulturáku, tak to asi moc nebude. Nejsou to U2 ani AC DC aby naplnili halu...

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Tohle vlákno kolem MQA se pořád vrací mezi aktivní témata, tak jsem si nakonec chtěl přečíst, co to vlastně je.

A hned první informace na Wikipedii říká, že MQA je ztrátový kodek https://en.wikipedia.org/wiki/Master_Qu ... henticated.
Dobře, možná je výsledný stream z pohledu technického "Hi-Res", ale k čemu to je, když přenášený obsah je modifikován proti originálu? Vždycky jsem měl za to, Hi-Res je zde k tomu, aby se to, co dostanu do DACu, co nejvíce podobalo originálu. A teď mi to připadá s MQA tak, že proto, abych mohl mít (technicky) Hi-Res data, tak musím obětovat obsah.

Zřejmě mi něco uniká. Dokáže mi to někdo povolanější osvětlit?

sekal

Příspěvek od sekal »

RedBaron:
Nejde o to, kde vystupuje, ale jak hraje. On koncertuje i ve větších prostorách, nicméně smyslem mého sdělení bylo něco jiného. Přesto, že jde o špičkového muzikanta, je velmi skromný, pokorný a autokritický. Což jsou vlastnosti, které většině "umělců" z mainstreamu obvykle chybí. A s AC/DC bych ho tedy rozhodně nesrovnával. To je jedna z nejpřeceňovanějších skupin, co znám. Kolovrátkové, primitivní skladby doprovázené chroptícím vokalistou.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Já to myslím tak, že spíš hrajou pro radost než pro peníze, jinak by takovéhle menší kluby v životě neobjížděli.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Sekale,
Tvojí ohodnocení AC/DC mně připadá zrovna tak primitivní, jako tobě jejich projev.Jestli neposloucháš hardrock, nebo rock'n' roll nic proti tomu, ale zanech prosím hodnocení věcí, které neznáš.

sekal

Příspěvek od sekal »

Jak ti připadá mé hodnocení je mi zcela volné. Vyjadřoval jsem se k příspěvku RedBarona, který AC/DC nanesl jako příklad skupiny, která vyprodává stadiony. Pro mě ale není měřítkem kvality komerční úspěch. Tím jsou zcela jiné atributy. Jinak na rockové hudbě jsem vyrůstal, stále ji občas poslouchám a troufám si říct, že o ní cosi vím. Můj názor na AC/DC se však v čase téměř nezměnil.

LUK

Příspěvek od LUK »

Sekal:
To, že se zrovna tobě nějaká kapela nelíbí ani v nejmenším neznamená, že je přeceňovaná, jejich skladby jsou primitivní, ani že nemají kvalitu ale jen komerční úspěch.
Já třeba nemůžu vystát jazzovou hudbu obecně. Leze mi na nervy neskutečným způsobem a vážně nechápu jak to někdo může vůbec poslouchat, ale to neznamená, že ta hudba nemá kvalitu, je primitivní a ti mutikanti neumějí hrát na svoje nástroje, nebo zpěváci neumějí zpívat atd.
I když si o tej hudbě i jejích interpretech osobně myslím ledacos, znamená to jen a prostě to, že se mi to fakt nelíbí, nic víc.

sekal

Příspěvek od sekal »

Můj pohled na věc je takový, jak jsem napsal. Tvé argumenty mě nepřesvědčily, že bych ho měl měnit. Jen tak pro zajímavost by mě zajímalo, kolik z té jazz. hudby, která ti tak leze na nervy, jsi slyšel.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

U hudby platí pro každého z nás jen líbí nelíbí, nic jiného. Hudba totiž obchází rozumová centra mozku.

P.S. Jediným emočním konkurentem hudby jsou pojistky plněné včelím voskem:-)

LUK

Příspěvek od LUK »

sekal píše:
17 úno 2018 16:50
Můj pohled na věc je takový, jak jsem napsal. Tvé argumenty mě nepřesvědčily, že bych ho měl měnit.
Ničím neargumentuju a ani mi nešlo o to tě o něčem přesvědčit. Už od chvíle kdy jsem si přečetl tvůj první příspěvek o AC/DC je mi jasný že to nemá smysl.
Já jen poukazuju na to, že stejně jako můj názor na jazz, i tvůj názor na AC/DC znamená jen a pouze to, že se ti ta kapela nelíbí. Můžeš si myslet opak, ale to, že se zrovna tobě něco nelíbí, nemá vůbec nic společnýho s hudební, nebo jakoukoli jinou, kvalitou tý kapely nebo žánru.
sekal píše:
17 úno 2018 16:50
Jen tak pro zajímavost by mě zajímalo, kolik z té jazz. hudby, která ti tak leze na nervy, jsi slyšel.
Za ty roky jsem toho už myslím slyšel celkem dost. Jak bych mohl tvrdit, že se mi obecně ten žánr nelíbí, kdybych si poslechnul například jen pár skladeb nebo desek? Ať už jde o cokoli, vždycky se snažím nedělat ukvapený závěry a nevytvářet si názor za půl minuty.

konik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konik »

ako sa posledne prispevky tykaju MQA? su vobec na fore moderatori?

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

kto ma chut, moze sa zacitat do patentu MQA...
We can conclude that a 16-bit 96 kHz channel with appropriate noise shaping is entirely adequate as a distribution format, meeting audiophile requirements with some margin to spare.
Zdroj: https://patents.google.com/patent/US9548055B2/ko
Obrázek

sekal

Příspěvek od sekal »

Odpovědět