Počúvate ešte CD ?
Re: Počúvate ešte CD ?
Není snad nutný brát vše doslova.Já si třeba buklet prolistuju dřív než si cd pustím nebo se k němu kdykoli vrátím když chci třeba zjistit kdo že to tam hraje na basu,když nerozumím textu ap.Je to prostě součást desky mnohdy kvalitně umělecky zpracovaná která dává dílu další hodnotu.
Ano, takto ten můj soustředěný poslech začíná, v žádném případě tak neprobíhá poslech celého CDovergrounder píše:Sorry za OT, ale hodně z Vás píše o tom, že při poslechu prohlížíte a čtete booklety nebo obaly od LP. Jsem v tomhle asi jiný, protože já si nejlíp poslech vychutnám se zavřenýma očima. Jakékoli čtení/prohlížení mne rozptyluje, hudba sice plyne sama od sebe, ale utíká před ušima, je jen na pozadí, jako kulisa, když to tak řeknu.

PS: A už se klepu, až na mě zazvoní pošťačka . . . čekám další přírustek (https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listi ... f+eternity)
Len krátko. Počúvam a budem pokiaľ nenájdem lepší zdroj hudby na adekvátnej a kvalitatívnej úrovni súčasného prehrávača. A aj keď nájdem, tak si nechám pôvodný prehrávač ako transport na cd. Nie som zaritý cd poslucháč a rád sa išpirujem, ale potrebujem k tomu aj kvalitu. Nie všetko znamená kvalitu s nápisom DSD.
primárně otáčím CDDA kotoučky .. ale spoustu stažených věcí už nemám chuť cpát na placky který stejně moc dlouho nevydrží a hlavně kdo se v tom má přehrabovat že
jinak samo ty jedničky a nuly dneska odbavovat z rotujícího kotoučku je už dost retro ..jenže ona spousta i vintage CD kolotočů má výstupní stage a DAC ošetřené líp než leckterý nový DAC pokud není nechutně drahý
takže zatím u mě vedou staré kolotoče
až se naseru všechno to vytřídím do plastu a nacpu na disk ..
jinak samo poslech na max je s vypnutým zrakem ..ne čuměním na velikost basáku a podobný rozpytující nesmysly

jinak samo ty jedničky a nuly dneska odbavovat z rotujícího kotoučku je už dost retro ..jenže ona spousta i vintage CD kolotočů má výstupní stage a DAC ošetřené líp než leckterý nový DAC pokud není nechutně drahý
takže zatím u mě vedou staré kolotoče
až se naseru všechno to vytřídím do plastu a nacpu na disk ..
jinak samo poslech na max je s vypnutým zrakem ..ne čuměním na velikost basáku a podobný rozpytující nesmysly

-
- Kontaktovat uživatele:
Čo som si kúpil nový gramec, tak cd prehrávač takmer nezapnem. Občas si ho pustím, ale, žiaľ, zvuk sa vôbec nepriblizuje platniam. Takže, mám doma veľkú zbierku cd, ale odpočívajú v pokoji...
Jsem na tom stejněStanohlohovec píše:Čo som si kúpil nový gramec, tak cd prehrávač takmer nezapnem. Občas si ho pustím, ale, žiaľ, zvuk sa vôbec nepriblizuje platniam. Takže, mám doma veľkú zbierku cd, ale odpočívajú v pokoji...

Stanohlohovec
Můžeš specifikovat co to je za přístroje, ten Tvůj nový gramec a CD přehrávač? Hlavně by mě zajímal typ a cenová relace toho gramce, na jehož zvuk se CD player nechytá.
Dík.
Můžeš specifikovat co to je za přístroje, ten Tvůj nový gramec a CD přehrávač? Hlavně by mě zajímal typ a cenová relace toho gramce, na jehož zvuk se CD player nechytá.
Dík.
Muzika na CD/DVD-A,SACD je důležitou součástí mého poslechového života s hudbou. Přes všechny ty peripetie s přehrávači, jako jsou výměny laserů, mě stále baví "placky" poslouchat. Můžu aspoň porovnávat jak který hraje, popřípadě srovnávat s poslechem mini PC/DAC. U počítače ale vede poslech stažené hudby, nebo web rádia.

cd normálně dusím,občas i s hardisku.
pravdaže...počúvať muziku z PC a HDD (250W) je zvěrstvo a overkill
Lapi píše:Jsem na tom stejněStanohlohovec píše:Čo som si kúpil nový gramec, tak cd prehrávač takmer nezapnem. Občas si ho pustím, ale, žiaľ, zvuk sa vôbec nepriblizuje platniam. Takže, mám doma veľkú zbierku cd, ale odpočívajú v pokoji...gramo jako č.1 a když chci zkusit něco jiného co ještě namám na desce tak Tidal hifi.

Odkazuješ se na"Lapiho", ale ten má na CD "hrajítko" Yamaha CD S 300 za 6 litrů. To určitě není etalon kvalitního CD playeru. Porovnávat se musí vždy podobné kvalitativní řady od obou formátů. A to CD aby bylo poslouchatelné a mělo k tomu dostatečně kvalitní technologie je v cenové relaci alespoň cca 40 litrů a k tomu pro porovnání gramec a předzes také v této cenové relaci. Pak lze srovnávat. Byl jsem u toho několikrát, ale u přístrojů podstatně dražších. Většinou to vyznívá takto při stejné nahrávce a stejném masteringu: vinyl lépe na basech - jsou zřetelnější a CD jednoznačně ostatní - zejména podstatně lepší dynamika.
Gramec jsem nikdy neprodal, jen unáhleně pár desek hned po nákupu CD Playeru v roce 1983. Čas od času jsem ho pouštěl a testoval LP oproti CD, zejména po marketingovém útoku trhu s podporou prodeje dnes tzv. vinylu, ale vždy jsem se vrátil zpět k CD. To ticho je nenahraditelné a ta dynamika také. LP nezavrhuji, ale stežejní bude pro mě vždy digitální audio, když né SACD, popř. DVD-A, tak CD. Přehrání stejné LPdesky po přehrání CD, nebo dokonce SACD je zvuk ve stylu " chcíply dobré víly " ( pardon ) - bez dynamika a vůbec šťávy. Tak to slyším já.
Gramec jsem nikdy neprodal, jen unáhleně pár desek hned po nákupu CD Playeru v roce 1983. Čas od času jsem ho pouštěl a testoval LP oproti CD, zejména po marketingovém útoku trhu s podporou prodeje dnes tzv. vinylu, ale vždy jsem se vrátil zpět k CD. To ticho je nenahraditelné a ta dynamika také. LP nezavrhuji, ale stežejní bude pro mě vždy digitální audio, když né SACD, popř. DVD-A, tak CD. Přehrání stejné LPdesky po přehrání CD, nebo dokonce SACD je zvuk ve stylu " chcíply dobré víly " ( pardon ) - bez dynamika a vůbec šťávy. Tak to slyším já.
Tak já hlavně gramofon poslouchám kvůli dynamice,takže pravý opak toho,co píšeš.Mel jsem i dražší digitální větev,je pravda že ticho mezi nahrávkami je jedinečné,ale když jsem si stejné album pustil na LP tak bylo okamžitě jasno
jenomže ta nejde vypnout, player ano, dokonce na dálkukychtax píše:ja počúvam ještě manželku.