Počúvate ešte CD ?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
johny52
Kontaktovat uživatele:

Re: Počúvate ešte CD ?

Příspěvek od johny52 »

Není snad nutný brát vše doslova.Já si třeba buklet prolistuju dřív než si cd pustím nebo se k němu kdykoli vrátím když chci třeba zjistit kdo že to tam hraje na basu,když nerozumím textu ap.Je to prostě součást desky mnohdy kvalitně umělecky zpracovaná která dává dílu další hodnotu.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

overgrounder píše:Sorry za OT, ale hodně z Vás píše o tom, že při poslechu prohlížíte a čtete booklety nebo obaly od LP. Jsem v tomhle asi jiný, protože já si nejlíp poslech vychutnám se zavřenýma očima. Jakékoli čtení/prohlížení mne rozptyluje, hudba sice plyne sama od sebe, ale utíká před ušima, je jen na pozadí, jako kulisa, když to tak řeknu.
Ano, takto ten můj soustředěný poslech začíná, v žádném případě tak neprobíhá poslech celého CD ;) Jak píšeš . . . přivřené (až zavřené) oči, v duchu se přenáším na jejich koncert a pod. Název vlákna je "Počúvate ešte CD ?" a jelikož já patřím k těm, kteří ANO, reagoval jsem. Dokonce jsem nebyl líný, a šoupnul sem pár foteček, aby bylo vidět, co mě k tomu vede (zůstávat u CD). Kdyby bylo vlákno nekonečné, byly by tu třeba fotečky všeho, co mám od King Crimson, Led Zeppelin, Pink Floyd, EL&P, Stereophonics, Beardfisch, Anathema, Kaipa, Tom Waits . . . . . z čs. produkce zkompletovaného Koubka, V. Mišíka, Pražský výběr, Jazz Q, Blue Efect, PPU či Krausbery ... atd . . . atd . . . (ale to by byla již tak trochu onanie). A velkou roli hrají i vzpomínky. Např. velmi opečovávám double CD FRANK ZAPPA - "Joe'S Garage Acts I, II & III", vydané v licenci Globus, které jsem jako moje vůbec první zakoupil v našem městě v roce 1990. Jeden z nejlépe hrajících kousků, co mám (DR14 *klanimse* ). Jak jsem již zmínil, občas poslouchám i NTB - foobar - DAC... Hele, je přece věcí každého z nás, co preferuje. Nemá cenu si tu vzájemně dokazovat, co je lepší a nedej bůh, hanět druhým jejich miláčky *taktone* Myslím si, že každý, kdo si kdykoliv pořídil nějaký ten aparátek a poslech muziky je součástí jeho života, si zaslouží poplácat po zádech. Mám vypozorováno, že většina z těch spoluobčanů, kteří konzumují "hudbu" pouze z toho, co se k nim valí z čs. rozhlasových stanic (např. Impuls, F1 či Radiožurnál) a nikdy si nekoupili žádný nosič ani nevlastnili žádný ten aparátek, je tak trochu "degenerována" (svým způsobem) ;) Jsem rád, že žiji v době, kdy si mohu poslouchat co chci a z čeho chci :)
PS: A už se klepu, až na mě zazvoní pošťačka . . . čekám další přírustek (https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listi ... f+eternity)

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

Len krátko. Počúvam a budem pokiaľ nenájdem lepší zdroj hudby na adekvátnej a kvalitatívnej úrovni súčasného prehrávača. A aj keď nájdem, tak si nechám pôvodný prehrávač ako transport na cd. Nie som zaritý cd poslucháč a rád sa išpirujem, ale potrebujem k tomu aj kvalitu. Nie všetko znamená kvalitu s nápisom DSD.

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

primárně otáčím CDDA kotoučky .. ale spoustu stažených věcí už nemám chuť cpát na placky který stejně moc dlouho nevydrží a hlavně kdo se v tom má přehrabovat že ;)

jinak samo ty jedničky a nuly dneska odbavovat z rotujícího kotoučku je už dost retro ..jenže ona spousta i vintage CD kolotočů má výstupní stage a DAC ošetřené líp než leckterý nový DAC pokud není nechutně drahý

takže zatím u mě vedou staré kolotoče

až se naseru všechno to vytřídím do plastu a nacpu na disk ..

jinak samo poslech na max je s vypnutým zrakem ..ne čuměním na velikost basáku a podobný rozpytující nesmysly ;)

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanohlohovec »

Čo som si kúpil nový gramec, tak cd prehrávač takmer nezapnem. Občas si ho pustím, ale, žiaľ, zvuk sa vôbec nepriblizuje platniam. Takže, mám doma veľkú zbierku cd, ale odpočívajú v pokoji...

Lapi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lapi »

Stanohlohovec píše:Čo som si kúpil nový gramec, tak cd prehrávač takmer nezapnem. Občas si ho pustím, ale, žiaľ, zvuk sa vôbec nepriblizuje platniam. Takže, mám doma veľkú zbierku cd, ale odpočívajú v pokoji...
Jsem na tom stejně :) gramo jako č.1 a když chci zkusit něco jiného co ještě namám na desce tak Tidal hifi.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Stanohlohovec
Můžeš specifikovat co to je za přístroje, ten Tvůj nový gramec a CD přehrávač? Hlavně by mě zajímal typ a cenová relace toho gramce, na jehož zvuk se CD player nechytá.
Dík.

Carlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Muzika na CD/DVD-A,SACD je důležitou součástí mého poslechového života s hudbou. Přes všechny ty peripetie s přehrávači, jako jsou výměny laserů, mě stále baví "placky" poslouchat. Můžu aspoň porovnávat jak který hraje, popřípadě srovnávat s poslechem mini PC/DAC. U počítače ale vede poslech stažené hudby, nebo web rádia.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

*thumbs up* CDčka jsou u mě *thumbs up* ale poslouchám i z pevného disku.LP už jsem zavrhnul, stále mám z analogu oblíben rel to rel Akai GX 210D sporadicky,ale moc rád si poslechnu z tohoto přístroje rockovou klasiku. *2thumbsup*

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

cd normálně dusím,občas i s hardisku.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

pravdaže...počúvať muziku z PC a HDD (250W) je zvěrstvo a overkill

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Lapi píše:
Stanohlohovec píše:Čo som si kúpil nový gramec, tak cd prehrávač takmer nezapnem. Občas si ho pustím, ale, žiaľ, zvuk sa vôbec nepriblizuje platniam. Takže, mám doma veľkú zbierku cd, ale odpočívajú v pokoji...
Jsem na tom stejně :) gramo jako č.1 a když chci zkusit něco jiného co ještě namám na desce tak Tidal hifi.
*thumbs up* Mám to taky tak,gramo na soustředěný poslech,jinak Tidal

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Odkazuješ se na"Lapiho", ale ten má na CD "hrajítko" Yamaha CD S 300 za 6 litrů. To určitě není etalon kvalitního CD playeru. Porovnávat se musí vždy podobné kvalitativní řady od obou formátů. A to CD aby bylo poslouchatelné a mělo k tomu dostatečně kvalitní technologie je v cenové relaci alespoň cca 40 litrů a k tomu pro porovnání gramec a předzes také v této cenové relaci. Pak lze srovnávat. Byl jsem u toho několikrát, ale u přístrojů podstatně dražších. Většinou to vyznívá takto při stejné nahrávce a stejném masteringu: vinyl lépe na basech - jsou zřetelnější a CD jednoznačně ostatní - zejména podstatně lepší dynamika.
Gramec jsem nikdy neprodal, jen unáhleně pár desek hned po nákupu CD Playeru v roce 1983. Čas od času jsem ho pouštěl a testoval LP oproti CD, zejména po marketingovém útoku trhu s podporou prodeje dnes tzv. vinylu, ale vždy jsem se vrátil zpět k CD. To ticho je nenahraditelné a ta dynamika také. LP nezavrhuji, ale stežejní bude pro mě vždy digitální audio, když né SACD, popř. DVD-A, tak CD. Přehrání stejné LPdesky po přehrání CD, nebo dokonce SACD je zvuk ve stylu " chcíply dobré víly " ( pardon ) - bez dynamika a vůbec šťávy. Tak to slyším já.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Tak já hlavně gramofon poslouchám kvůli dynamice,takže pravý opak toho,co píšeš.Mel jsem i dražší digitální větev,je pravda že ticho mezi nahrávkami je jedinečné,ale když jsem si stejné album pustil na LP tak bylo okamžitě jasno

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

kychtax píše:ja počúvam ještě manželku. *klanimse*
jenomže ta nejde vypnout, player ano, dokonce na dálku ;)

Odpovědět