Počúvate ešte CD ?
Re: Počúvate ešte CD ?
Bez ohledu na ekonomickou stránku věci (TIDAL stojí měsíčně cca jedno levnější CD) si rád koupím a kupuji CD, případně SACD. A to přesto, že většinou poslouchám z NAS. Prostě se rád přehrabuji v cedéčkách, kolikrát ani nevím, co bych si pustil, do oka padne něco, co jsem dlouho neslyšel ... a nemá to nic společného ani s ekonomikou ani s kvalitou
pravdže, klasicku audio kazetu (CC) dnes v krame něvidno no sem-tam v OKAY či Planeo hej, TDK, Maxell, Sony lebo EmTec...aj CD-R miznu z pultov predajni, v marketu iba špindlbox min.10 ks, no u nás na sídlisku kusovka Imation, TDK a Intenso, za bůra to je
Přečti si název vlákna, prde
upresnil som svoje myslienky, snad je to povolene..a s tym prijatim ineho nazoru a aj s tou druhou polovicou vety (mimochodom zbytocne ofenzivnou) to verim plati aj obratenePítrsPraha píše: ↑22 říj 2017 18:20Nemusíš upravovat svůj subjektivní názor. Stačí být schopen přijmout, že jiný člověk má jiný subjektivní názor nebo že tvůj názor považuje za hloupý.
CD som pocuval poslednych 20 rokov, aktualne zial nevidim v nich buducnost s nastupom hifi streamu (a neskor zrejme hi-res streamu)
ale sentiment vacsiny tu chapem
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
CD jsem poslouchal a poctive kupoval 30 let, mel jsem jich nekolik tisic, CD player jsem prodal a vydal se cestou DAC, hraje mi lepe nez CD co jsem mel (posledni byl Vincent CD S5)... CD mi zustalo asi 1000 na ozdobu, kazdemu co jemu srdci blizsi jest
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ja CD preferuju z tehle svych duvodu:
- zvuk. I relativne levny CD prehravac hraje lip nez prehravac Tidalu
- SACD. Kupuju, posloucham, tudiz i tak potrebuju prehravac.
- nabidka titulu. Rozhodne neni nekonecna. Chybi spousta lokalnich kapel, alba mnohdy nejsou komplet, chybi spousta klasiky atd.
- nabidka verzi jednoho alba: na Tidalu vzdy jedna bez moznosti volby, vetsinou ta nejaktualnejsi (=zvukove zmrsena stylem remaster)
- klid u poslechu. Nastroji me prace jsou mj. mobil, tablet, notebook. Kdyz si chci dat relax, odpocinek, klid, tyhle veci k tomu nepatri.
- booklety. Mam je rad. Leckdy texty, info o kapele, vydani, hezky fotky...
- zvuk. I relativne levny CD prehravac hraje lip nez prehravac Tidalu
- SACD. Kupuju, posloucham, tudiz i tak potrebuju prehravac.
- nabidka titulu. Rozhodne neni nekonecna. Chybi spousta lokalnich kapel, alba mnohdy nejsou komplet, chybi spousta klasiky atd.
- nabidka verzi jednoho alba: na Tidalu vzdy jedna bez moznosti volby, vetsinou ta nejaktualnejsi (=zvukove zmrsena stylem remaster)
- klid u poslechu. Nastroji me prace jsou mj. mobil, tablet, notebook. Kdyz si chci dat relax, odpocinek, klid, tyhle veci k tomu nepatri.
- booklety. Mam je rad. Leckdy texty, info o kapele, vydani, hezky fotky...
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
jen pro upresneni, Tidal nevyuzivam, postim vse z NAS, hudbu grabuju ze svych CD, kupuju HiRes atd... na Tidalu spoustu vazne hudby schazi, zvlaste pak ruznoroda vydani stejnych titulu
CD poslouchám, kupuji, sbirám 25 rokú. Převážně staré rockové grupy 60.a70 let.
Přestat nehodlám, ještě mě jich dost chybí, tento týden objednáno 14 kouskú.
Není přesto mit je všechny pěkně na očích.Muzice zdar!
Přestat nehodlám, ještě mě jich dost chybí, tento týden objednáno 14 kouskú.
Není přesto mit je všechny pěkně na očích.Muzice zdar!
Vyrůstal jsem na vinylu,pak mě pohltil cd boom,který preferuji dodnes,kvalita kolísavá,jako u každého formátu,ale asi tomu věnuji víc času a snažím se vybirat,jen mě zarazila jedna věc,zakoupil jsem Dianu Krall,Wallflower,která měla recenzovanou cenu za nejkvalitněji nahrané cd roku,poslechl jsem,skutečná parada-obsah i zvuk,takže nelhali,jenže ouha,měřené DR-prumer8. Oproti tomu Stacey Kent,Brazil-DR 10-11,ale zvukově subjektivně za Dianou slyšitelně zaostává a právě v dynamice,takže jsem se utvrdil,že měření jsou sice hezká věc,ale vždy bude rozhodovat predevsim posluchačovo ucho a tak by to asi mělo být u všeho,zvláště pak při výběru komponent stereo soustavy!!!
Jo, s tím DR se dá souhlasit. Mám taky pár věci, který zní skvěle, a že to má malý DR jsem se jen dočetl, a nijak mi to nevadí.
bazi36
Musím jen souhlasit,aspoň v tomto vlákně,jinak jsem z Tebe docela na rozpacích
Poslech je velice subjektivní věc, každý má jiné preference,takže žádné měření mě nepřesvědčí ani neodradí.Jde o emoce při poslechu,takže je mi jedno DR i ostatní měření,buď se mi to líbí,nebo ne
Poslechu zdar
Musím jen souhlasit,aspoň v tomto vlákně,jinak jsem z Tebe docela na rozpacích
Poslech je velice subjektivní věc, každý má jiné preference,takže žádné měření mě nepřesvědčí ani neodradí.Jde o emoce při poslechu,takže je mi jedno DR i ostatní měření,buď se mi to líbí,nebo ne
Poslechu zdar
Proletěl jsem snad všemi nosiči. LP, kotouče, kazety, minidisc, CD, potom jsem poslouchal z PC ale teď už pouze z nasu a Tidal.
Pachtil jsem se po co nejlepším zvuku ale je lepší dát přednost obsahu.
Kvalita dnešních nahrávek u různých žánrů kvalitě nepřeje.
Pachtil jsem se po co nejlepším zvuku ale je lepší dát přednost obsahu.
Kvalita dnešních nahrávek u různých žánrů kvalitě nepřeje.
To je furt dokola. Ani DR ani bity ani kilohercy ani žádné jiné číslo není všespásné. Když bude mít nahrávka velký dynamický rozsah, ale bude to zašuměný a zahuhlaný hnus a při nahrávání bude odfláknutá práce s mikrofony, bude to houby platné Zato když se všechno udělá dobře a nakonec se to nezprasí dynamickou kompresí a zbyde místo pro špičky, je to zvuková nádhera a je tam vše co zkušený posluchač hledá
A je jasné, že prvotní je obsah, přece když mě baví rocková muzika nebo funky, nebudu se nutit do nějaké žbluňk žbluňk alternativy, která mi hudebně nic neříká.
A je jasné, že prvotní je obsah, přece když mě baví rocková muzika nebo funky, nebudu se nutit do nějaké žbluňk žbluňk alternativy, která mi hudebně nic neříká.
<t>Jjooo, souhlas. Je třeba víc poslouchat a ne pořád řešit DR, .. no i když ? Mám CD Master of Puppets od Vertigo, rok 1989. Na dr.loudness má DR 12-13, ano opravdu 12-13. Muzika vynikající, nahrávka zprasená, celek se poslechnout dá ale jenom vzhledem k obsahu. Na druhou stranu Steven Wilson Insurgentes od K Scope 2009 na dr.loudness v červených DR 6-8 a přitom velice poslouchatelné. Přijde mi, jak prohozené měření u těchto dvou nahrávek . No ale pravdou je, že když poslouchám nějaké jiné CD a u 5.skladby mě začne "brnět v uších", tak si zapnu na magnetofonu monitor, zkouknu indikaci a když se vychyluje pouze kolem -4 až -6db jdu si to potvrdit na dr.loudnese . CD kvůli tomu ale rozhodně nevyhodím .... i když stranou ho trochu posunu. </t>
To vyhodnocování Dynamic Range, ale pánové musíte rozlišovat, jak u čeho. Jsou kapely, které to mydlí jako např. Status Quo a nebo u nás Kabáti takřka v jedné lajně s DR 5 všude - to je jejich hudba. To je zprzněný již z principu a snad se to více zkazit nedá. Faktem je, že Dole v Dole je pro mě neposlouchatelné DR 3. Na druhé straně jsou dynamické skladby i ploužáky a hlavně klasika, kde v symfonické básni bude hrát triangl a pak do toho bouchne tympán, tak tam nemůže být DR 5 - to by bylo neposlouchatelné. Tady to udělat nejde a také se to tak nedělá, klasika i na CD není takto zprzněna a také není důvod, protože tu klasiku asi většinou pubescenti neposlouchají do špuntů z mobilu. Protože ten mobil má výkon 0,00 nic, tak proto to tak zesilují, aby jim to hrálo. Říká se tomu zesilovací válka a žádá si jí marketing prodeje těch přehrávačů a mobilů. Bohužel. Faktem je, že dnes na 10 koupených CD z POPu, či ROCKu je cca 8 zprzněných. Těžko se v tom orientovat, je to štřelba od boku, ale jsou interpreti, kteří si to dokáží pohlídat a nehrnou jen prachy. Např. Dan Bárta tam má DR 12-13 a jsou i jiní. To píšu o DA, u LP je situace podstatně lepší a dle posledního zjištění LP 45 rpn, Half Speed Mastering i s nově udělaným remasterem je sice silněji zaznamenaná, ale žádné zkreslení tam není, jen vyšší odstup S/N a zvukově to nařeže i Hi-res DA, s tím, že to má trochu menší dynamiku, ale excelentní transparentnost a čistotu přednesu. Osobně jsem to testoval a můžu takto porovnat několik desek.
Hlavně poslouchejte hudbu.
Hlavně poslouchejte hudbu.