Příšerná kvalita originálních CD
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Příšerná kvalita originálních CD
Ještě jednu věc bych chtěl zvýraznit.
Pokud vyjde pro mě něco fenomenálního, ale má to špatný zvuk, tak to kvůli tomu nezatratím. Protože jiná verze neexistuje a chci to poslouchat.
Někdo to i přes hudební kvality zahodí.
Pokud vyjde pro mě něco fenomenálního, ale má to špatný zvuk, tak to kvůli tomu nezatratím. Protože jiná verze neexistuje a chci to poslouchat.
V tomhle aspektu jsem si dlouho kladl Hamletovskou otázku: mít, či nemít. Ale Occamova/Popperova/Humeova břitva to řeší.. Jinými slovy, hudba podělaná trendy zvukovou manýrou mě není hodna, uráží mě i můj vkus. Nechci to poslouchat. Není v pravém slova smyslu dobrá, takže letí rychle pryč. I tak zůstávají tisíce titulů, kde se potkal zvuk i hudba, a nezpůsobuje mi utrpení, nýbrž potěšení..
Typická cesta hifisty, raději budu poslouchat kvalitně nahranou hudbu, která mě nezajímá, než muziku, kterou mám rád, ale je špatně nahraná.
Budu mít sice super aparát, a poslouchat budu pár dokonalých nahrávek, které mě sice nebaví, ale jsou přece tak skvěle nahrané.
Děkuji nechci.
Budu mít sice super aparát, a poslouchat budu pár dokonalých nahrávek, které mě sice nebaví, ale jsou přece tak skvěle nahrané.
Děkuji nechci.
Lad2000:
To co popisuješ je typická cesta rádoby "hifisty." Typická cesta hifisty je shánět si tu hudbu kterou má rád v co nejlepší kvalitě. A nejedná se o pár dokonalých nahrávek, ale o spousty skvělých nahrávek.
To co popisuješ je typická cesta rádoby "hifisty." Typická cesta hifisty je shánět si tu hudbu kterou má rád v co nejlepší kvalitě. A nejedná se o pár dokonalých nahrávek, ale o spousty skvělých nahrávek.
Vymezuješ se k něčemu, co tady nikdo nenapsal. Jen tvůj výmysl. Děkuji, nechci. Palec dolů.Lad2000 píše: ↑09 črc 2020 18:48Typická cesta hifisty, raději budu poslouchat kvalitně nahranou hudbu, která mě nezajímá, než muziku, kterou mám rád, ale je špatně nahraná.
Děkuji nechci.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mnoho kvalitní hudby nemá moc kvalitní zvuk, ale protože lze rozeznat ve zvuku kvalitní hudbu, tak nekvalita zvuku zase tolik nevadí.
Některé kapely mají záměr dělat zvuk špinavý a všelijak zhoršený pro vyvolání uměleckého vyjádření a atmosféry.
Některé kapely mají záměr dělat zvuk špinavý a všelijak zhoršený pro vyvolání uměleckého vyjádření a atmosféry.
Jako posluchač nechci rozeznávat kvalitní hudbu ve špatném zvuku. Takhle si svoji hudební zálibu ničit nenechám. Chci si svoji oblíbenou hudbu bez překážek užívat. Do jisté míry ve specifickém "špinavém" zvuku spatřuji kouzlo některé muziky. Existuje ale hranice, za kterou nejdu. Odmítám se prohrabávat hnojem, abych našel něco pod jeho povrchem. Neboť i to něco jest hnojem kontaminováno k nepoživatelnosti.
Jsem tu novy, moc zkusenosti nemam a tady pan LUK mi pres konkurencni forum za poslednich par dni dost otevrel oci, takze tady nebudu delat chytrolina. Z toho vseho co jsem se od LUKa priucil, bych ale rad zduraznil hlavne toto: Resit repro, zesilovace, DACy, kabely a dalsi veci, ale pak neresit samotnou kvalitu nahravky, ktera ma na celkovy vysledek obrovsky vliv, moc smysl nedava. Samozrejme, kde nic neni, ani smrt nebere, takze pokud nejaky interpret vyda nekvalitni release a lepsi verze neni, tak to tak proste je. HiFi je ale snad o tom poslouchat hudbu co nejkvalitneji, samozrejme pro kazdeho v ramci moznosti, no ale na kvalitni releasy za par babek mame snad vsichni, kdyz uz jsme vrazili tisice do toho ostatniho vybaveni.
I já jdu nekompromisně " cestou hifisty " a to více jak 40 let. Oblíbená hudba se špatným zvukem mně nezajímá, to nebudu nikdy poslouchat, protože mám spoustu jiné kvalitní hudby, která má zvuk OK a to jsou všechny ( tedy skoro všechny ) CD nakoupená do roku cca 1995. Tedy už mám dostatečnou sbírku nahrávek z doby minulé a v kvalitě, kterou požaduji. Horší je to s novinkami, tam se to dostalo do stádia, že z 10 koupených CD je 8 na vyhození a také tak činím. Zprzněnice bych stejně nikdy neposlouchal, mně to rve uši a znervózňuje. Proto už vlastně ani CD nekupuji, jen na doporučení hifikolegů, kteří již mají s titulem zkušenost. U klasiky je to bez obav, SACD, ale i CD bez problémů, tam si to nikdo prznit nedovolí a také není důvod, protože náctiletí to neposlouchají. Rock a Pop až na světlé vyjímky je v tomto čase ztracen a chce to hledat a hledat. Protože jsem s nástupen CDDA nerozvážně rozprodal LP, tak se to snažím znovu kompletovat. Ve většině je to OK a dnes jediný "kvalitní" zdroj ( před 37 lety mně nenapadlo, že toto někdy budu o LP psát ), ale bohužel už i tady se v poslední době objevují kousky vykazující znaky Loudness war, ale pořád z deseti, je na vyhození jen jedna, či dvě. Perlou jsou pak tzv. zadarmo, resp. jako jeden celek LP+CD ( lze tak navýšit cenu ), ty rovnou hážu do skartovačky. Bohužel tato kombinace napovídá, že i to LP bude hrát zprzněně a připadá mně to, že to vyrábějí z jednoho zmršenýho masteringu, ikdyž jsem si vědom rozdílných postupů výroby. Někdy to LP ani samotné koupit nelze, to je dnešní byznys.
Co se nahrávek týká " tak dobře, už bylo ". Jsem rád za ten svůj archiv z let minulých.
Co se nahrávek týká " tak dobře, už bylo ". Jsem rád za ten svůj archiv z let minulých.
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Oldear: perfektně napsáno, tak to prostě je. Co se vydává ze současného "rocku a popu" je konkrétně mně úplně jedno, poslouchám už jen klasiku a občas jazz.
Naprostý souhlas.svartenatt píše: ↑08 črc 2020 17:35Ještě jednu věc bych chtěl zvýraznit.
Dodám ještě, že pro mě je hodnotnější poslech hudby, která mě oslovuje, třeba i přes autorádio, než poslouchat nudnou, jakkoli perfektně zaznamenanou hudbu na milionové aparatuře. Čili: podstatnější je obsah než forma.
Správně. Proto tady nikdo "nudnou, jakkoli perfektně zaznamenanou hudbu" neposlouchá.
Bohužel, jsou tu tací, co poslouchají hudbu s natolik špatným zvukem, až není poznat, jestli je dobrá, nebo ne. Klidně i na milionové aparatuře.
Těžko pak najdou společnou řeč s lidmi, co poslouchají skvělou hudbu se skvělým (nebo alespoň neomezujícím) zvukem, protože právě jim na muzice, a zážitku z ní, záleží.
Zvuk je taky obsah.
Bohužel, jsou tu tací, co poslouchají hudbu s natolik špatným zvukem, až není poznat, jestli je dobrá, nebo ne. Klidně i na milionové aparatuře.
Těžko pak najdou společnou řeč s lidmi, co poslouchají skvělou hudbu se skvělým (nebo alespoň neomezujícím) zvukem, protože právě jim na muzice, a zážitku z ní, záleží.
Zvuk je taky obsah.
... Proto tady nikdo "nudnou, jakkoli perfektně zaznamenanou hudbu" neposlouchá...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...a dalším faktem je, že na výborně hrající aparatuře zní i ty blbé nahrávky líp než na horší / průměrné sestavě. Na výborných sestavách se zvětšuje rozdíl mezi průměrnou a špičkovou nahrávkou. Tak to aspoň vnímán u sebe.
... existujú dva extrémne syndrómy "výborně hrající aparatury":
V prvom prípade hrá úplne všetko "veľmi dobre" ... v tom druhom prípade nehrá prakticky vôbec nič dobre, teda okrem niektorých tzv. "referenčných nahrávok"
V oboch prípadoch bude niekde zásadná chyba ... a spravidla nie je takýto problém vždy iba a technike!
V prvom prípade hrá úplne všetko "veľmi dobre" ... v tom druhom prípade nehrá prakticky vôbec nič dobre, teda okrem niektorých tzv. "referenčných nahrávok"
V oboch prípadoch bude niekde zásadná chyba ... a spravidla nie je takýto problém vždy iba a technike!