Příšerná kvalita originálních CD

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Příšerná kvalita originálních CD

Příspěvek od Antony »

Taky je to dost o zkušenosti a vnímavosti posluchače.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Docela jsem se na mé oblíbené Švédy těšil :?
cover – kopie.jpg
Ale udělali si ze mě kozy :shock:

Analyzed: Salva / A Thousand Ways To Disappear
-------------------------------------------------------------------------------
DR Peak RMS Duration Track
--------------------------------------------------------------------------------
DR5 -0.05 dB -6.07 dB 7:29 01-Stars Aligned
DR4 -0.04 dB -6.03 dB 4:56 02-Feeding The Flame
DR4 0.00 dB -5.78 dB 9:15 03-A New God
DR4 -0.06 dB -5.53 dB 5:22 04-Wonder's Rebirth
DR5 0.00 dB -6.76 dB 13:49 05-Coma
DR5 -0.18 dB -7.00 dB 4:46 06-Elegy
DR3 0.00 dB -4.96 dB 8:25 07-The Strong, Silent Type
--------------------------------------------------------------------------------
Number of tracks: 7
Official DR value: DR4
Samplerate: 44100 Hz

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

*2thumbsup*
bacil2 píše:
12 črc 2020 00:06
... existujú dva extrémne syndrómy "výborně hrající aparatury":

V prvom prípade hrá úplne všetko "veľmi dobre" ... v tom druhom prípade nehrá prakticky vôbec nič dobre, teda okrem niektorých tzv. "referenčných nahrávok" :roll:

V oboch prípadoch bude niekde zásadná chyba ... a spravidla nie je takýto problém vždy iba a technike! :lol:

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Lad2000 píše:
09 črc 2020 18:48
Typická cesta hifisty, raději budu poslouchat kvalitně nahranou hudbu, která mě nezajímá, než muziku, kterou mám rád, ale je špatně nahraná.
Budu mít sice super aparát, a poslouchat budu pár dokonalých nahrávek, které mě sice nebaví, ale jsou přece tak skvěle nahrané.
Děkuji nechci. *thumbs down*
Jeden hodně dobrý článek na dané téma začíná :

„Představte si následující scénář: Právě jste si koupili cédéčko s oblíbenou skladbou. Nedočkavě ho vložíte do přehrávače, ale kupodivu vás to příliš nechytne, ani sami nevíte proč. Zkusíte další skladbu - ani tady to není o moc lepší; muzika je skvělá, to ano, ale přesto vás zrovna dneska nedokáže strhnout, cítíte jakýsi vnitřní neklid….“

Začal jsem se tímto problémem zabývat až poměrně nedávno, když jsem se rozhodl ještě jednou „omladit“ svůj aparát.

Není to tak že proto, že „oblíbená muzika není dobře nahraná tak ji nebudu poslouchat“
Jde o to, že to člověka prostě přestane bavit poslouchat! Tak jak se píše v začátku toho článku!
A hudba co dobře zní? Začnete ji pomalu přicházet na chuť a nacházet tam to co vám dříve unikalo! 8-)

Netvrdím, že „deth-metalista“ z ničeho nic začne poslouchat klasiku, to je hloupost. :)

Ale třeba já byl odjakživa (a teda doufám že to ještě platí :) ) „rocker“ jak poleno, „heavy“,“speed“,“thrash“..
Dnes rád ochutnávám klasický rock, blues rock a jiné pochutiny, které dříve kolem mě jen tak proplouvaly.

Okolí sice tvrdí, že mě hrabe, ale já si říkám, že jsem jen rozšířil repertoár!

A taky jak zde už padlo!
Kupujeme drahé aparáty!
Kupujeme originál placky!
Honíme se za lepším zvukem a pak se člověk dozví, že se to úmyslně ořezává!!
„No to je hnus velebnosti!“ :twisted: :twisted:

Pavlos-S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavlos-S »

komar:
Také jsem četl několik článků jak tu muziku przněj. To fakt nechápu proč. Nejen, že ořezávaj, ale ještě to roztáhnou tak aby to bylo jen nařvaný a dynamickej rozsah je doslova v prdeli. Jan někdo může vyrobit, a to hlavně vědomě zmetek. Je smutné, že kolikrát to chtějí sami interpreti.
S poslechem muziky jsem na tom podobně. Za mlada jsem byl děsněj tvrďák a přes práh mi nesmělo nic jiného než metal. Ale postupem času se člověk nějakým spůsobem vyvijí a s nadsázkou měkne. Takže poslouchá i jiné žánry. A člověk v tom nachází různorodost, rozmanitost, barevnost, potěšení atd. atd. A když je muzika dobře nahraná, je v ní stále co objevovat. Ale co má člověk v žumpě zkurvené nahrávky objevit, fakt nevím. To prostě nejde.
Ale je zajímavé, že znám lidi, co jsou na tom stejně jako já, nebo ty, ale neznám nikoho, kdo byl za mlada diskouš a teď doma drtí třeba Anaal Nathrakh, Anorixia Nervoza, Carach Angren, nebo byť jen klasiku jakou jsou Sabati, Motoři atd.
Co říká okolí na můj repertoár kravál celkem kašlu, a s takovýma lidma se prostě o muzice bavit nedá.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Sám už několik let CD nekupuji ( kromě klasiky ), neb jsou pro mně neposlouchatelná. Nepoučený Ježuch mi chtěl udělat radost a "naježil" mi tohle: https://thepianoguys.com/products/the-piano-guys-10

Úděs a běs, vydržel jsem to k "Elišce". Zkreslené, agresivní a určitě by se to dalo využít k mučení - to by nevydržel nikdo. Dárek, tak co s tím? Vyhodit nemůžu, tak někam na konec fronty a vím, že na něj už nikdy nešáhnu. Hned po té jsem si pustil CD "Rybovku" a skvělý relax a velice příjemný zvuk, ale to už je z kategorie CD z minulosti. Tak si někdo nenatlučte s tím piánem.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

presne tak, tyhle zpotvoreniny - The Piano Guys, 2Cellos atd jsou nejen hudebne, ale i technicky naproste paskvily

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pavle

Jj a to si ještě dovolí na to hudební prznění vzít známé fláky z klasiky, lotři jedni. Je to jedno z nejhůře nahraných CD, které se mi za těch 37 let co je sbírám, dostalo do rukou. Normálně takové sra*ky vyhazuji, ale je to dárek. Už jsem i uvažoval, že pro pořádek bych si od darujícího vyžádal paragon a šel to do té prodejny vrátit, že je to neslouchatelný zmetek, ale pak jsem vychladl. Vyházel jsem jich spoustu a tak to nějak strávím, vůbec nejde o peníze, ale o princip.

2Cellos mám na LP a to se docela poslouchat dá, dokonce i to druhé LP Piano Guys je také poslouchatelné.

Jsou to pro nás špatné časy a "dobře" už bylo.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

IMG_20201230_193419.jpg
Pavlos- S: ja jednoho zaprisahlyho technare naucil poslouchat veci jako Deep Purple, Jefferson airplane, Progres 2, Mariana Vargu, Blue effect, dokonce s nama vcera poslouchal Olympic, stacilo pustit Prazdniny na zemi. Jinak jsem pred par hodinama poridil toto. Za kilo neber to.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

A je """pred par hodinama poridil toto""" z kategorie Příšerná kvalita originálních CD", jak je nadpis vlákna ? Proč sem píšeš, že někoho učíš poslouchat Olympic?
Ty jsi nemocen?

Hodně zdraví a lepší nahrávky všem.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Stačí si prečítať príspevky vyššie a pochopíš, prečo techno a Olympic. Ten Division Bell je v poho, ja som minule rozprúdil debatu o CD transportoch vo vlákne o slúchadlách ;) Tak sorry, no.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

:mrgreen: Jo jo, nekdo tu psal, ze technare nepredelas, ja prave jednoho predelavam.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Ale potesilo me cd Midnight oil - diesel and dust, posloucham, libi, kouknu na mereni http://dr.loudness-war.info/album/view/56082 prumer 14. No jo, prvni vydani 1987. Ve srovnani s tim remasterem 2014.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Ja se moc k tem prisernym nahravkam nedostanu, nove kupuju minimalne, nosi mi to kluk, co zil po revoluci 10 let v de. Ale ted jsem si na jednu vzpomnel, Mam tu dve tusim dvojcd Progres2, jedno se jmenuje Progress live, druhe je Dialog s vesmirem 1cd srudiove, 1cd live. Z tech ctyr cd se da poslouchat jenom to jedno studiove. Nechapu proc ty zivaky vubec vydavaji, jestli to ma znit autenticky dobove, tak to nekdo prehnal. Posloucham jen to jedno a puvodni lp.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Prave si projizdim sva oblibena cd na dr.loudnes-war a s potesenim zjistuji, ze nejdou pod deset zadne, spis pres 11. A cd Californication od RHCP a dalsi, se kteryma jsem vyhodil souseda, ze se to neda poslouchat ma sotva pulku. Takze asi nebudu uplne hluchej. A moje aparatura nebude uplne spatna, protoze i on rikal, ze u me ty rozdily mezi dobrym a spatnym slysi mnohem vic nez doma. A je pravda, ze ani ja na starsich aparaturach cdcka nikdy netridil na dobra a spatna.

Odpovědět