Qobuz Studio

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
matt33
Kontaktovat uživatele:

Re: Qobuz Studio

Příspěvek od matt33 »

Treba ho kontaktovať zabudol ta pridať do novej skupiny (rodiny).

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

No, já už mám Qobuz "od Sellixe" od ledna 2022 a pouze jednou (snad v roce 2022) se mě stalo, že jsem mohl přehrávat jen prvních 30 sekund. Po urgenci ihned opraveno. Na poprvé jsem si Qobuz zaplatil na rok, po roce na další dva roky a po těchto třech letech jsem to v akci doživotí za cenu 5ti let tedy "buchl" na doživotí. Ano, taktéž jsem členem nějaké rodiny... Kromě jednoho zmíněného výpadku v r. 2022 mě Qobuz šlape bez problémů. Přehrávám buď v PC přes Audirvanu, nebo v Android mobilu v přehrávači USB Audio Player Pro a občas v obou (PC i mobil) nativní přehrávač Qobuz, ale stream nasměrovaný do WiiM Pro Plus via Qobuz Connect. Bez problémů a výpadků. (Po přečtení předchozích příspěvků čerstvě ověřeno...) Kdyby si Qobuz vytáhl hlavu ze zadku a spustil své služby celosvětově, tak nemusíme řešit takové občasné problémy s "šedou zónou". Určitě by se i na "východě" našla spousta zájemců o jejich služby...

levero32
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od levero32 »

Ja mam ucet Qobuz na gamsgo. Podobna firma. Po dvoch tyzdnoch 30 sekundove ukazky. Vratil som sa k Tidalu, oficialne.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

A podařilo se někomu z CZ Qobuz předplatit přímo? Před delší dobou jsem zaregistroval zprávy, že to jde v zahraničí, což jsem zkoušel, ale nepodařilo se.

Jaca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaca »

Včera v 18:30 jsem zkusil novou žádost o obnovu licence,nastala téměř okamžitá odezva a od deseti večer mám opět vše funkční.Tak snad to již bude ok.

Jaca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaca »

Pro založení účtu např. v Belgii je prý nutné neprovádět registraci přez česká data,ty vypnout a připojit se např. přez jeji Wifi....Ale jen jsem někde četl.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jaca píše:
15 dub 2026 10:45
Včera v 18:30 jsem zkusil novou žádost o obnovu licence,nastala téměř okamžitá odezva a od deseti večer mám opět vše funkční.Tak snad to již bude ok.
boure ve sklenici vody :lol:.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Jaca píše:
15 dub 2026 10:54
Pro založení účtu např. v Belgii je prý nutné neprovádět registraci přez česká data,ty vypnout a připojit se např. přez jeji Wifi....Ale jen jsem někde četl.
Dík za info. Příště zkusím místní síť. Jel jsem asi jen přes svá data, roamingové limity už jsou dnes docela OK.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Pokud by někdo opravdu chtěl mít "skoro legální" účet u QOBUZ a platit standardní požadovanou cenu, pak musí překonat 2 základní překážky:
(1) mít připojení, které se QOBUZu jeví jako že je z podporované země
(2) mít možnost zaplatit první platbu z podporované země (asi, tipuji, stejné jako je ta lokalizace dle IP adresy)

QOBUZ tyto obstrukce dělá zejména jako prezentaci plnění svých povinností vůči svým obchodním partnerům, když deklaruje znepřístupnění obsahu do zemí nepokrytých licencemi, jež si obstaral.

Různé rady na webu jak (1) a (2) obejít se liší a jejich aplikovatelnost mění s tím, jak se mění míra kontrol, které QOBUZ aplikuje (například jsem četl, že před pár lety nebyl problém zaplatit z Revolutu, teď už to prý nejde, podobně Wire). Pokud tedy někdo má opravdový zájem, pak tady mám tip, který by mohl fungovat - ale podotýkám, že sám jsem si QOBUZ zařídil již před léty jinak.

Ad (1)
Zkusil bych hide.me nejprve zdarma a kdyby to nešlo, tak zaplatit na jeden měsíc Premium a získat tak fixní IP adresu.

Ad (2)
Založil bych si účet u banky BUNQ, který umožňuje rezidentům z ČR jak založení EUR účtu, tak i zřízení virtuální platební karty (debit i kredit). Mimochodem, jejich spořící účet v EUR má sazbu cca 2%, takže se může hodit i pro uložení EUR, což je pořád lepší než to nic, co dostaneme u nás.

PS: Provozní podmínky QOBUZ jasně deklarují, že multi-účet je určen pro rodinu na jedné adrese. Takže hrátky se slovíčky, jako u Tidal "family" se tady IMHO fakt nedají použít.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

FS: Dík, to vypadá jako super rada.

Jak to pak vypadá s Q-rodinou za provozu? Poznají a blokují to nějak? Zajímá mě mj. mobilní používání.

Tidal rodinu hrajeme všichni často z mobilu přes mobilní data na různých místech a je to OK.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Ohledně Q-rodiny to předpokládám bude fungovat stejně jako třeba u Spotify.
Každý účastník bude mít svůj nezávislý účet a vlastním historií, playlistem atd ...účty budou provázané s tím, že hlavní to reálně platí. tady bych žádné nově objevené kolo nečekal :)

Co se týče paralelního používání na stejném účtu - klasicky mi na HiFi systému jede přehrávání (control point BubbleUpnp For Android) a v mobilu si ve stejném okamžiku pustím něco jiného v originální aplikaci (trochu nezvyklý uživatelský pattern, ale zrovna dneska jsem jej použil), tak to mi normálně funguje - žádné hlášení typu "účet zrovna používá někdo jiný" se nekoná.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ano je to tak, v tomhle je to super a navic me to v Eversolo ani neirituje, pouzivam primo jejich rozhrani a muzu si delat navic playlisty namixovane z jakehokoliv zdroje hudby. Zkousel jsem Qobuz connect a zadny rozdil neslysim.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

FS a koudy42: Dík moc za info.

Měl jsem obavy, aby Q-rodinka neměla omezení jako třeba rodina u Netflixu, který někdy ověřuje místo a prudí. Tidal rodina nám funguje skvěle. Q jsem vzal před časem taky od selixe, jen pro sebe na zkoušku, protože jsem jinou možnost v cz nenašel a v zahraničí se mi to nepodařilo zprovoznit. Ale bude mi ca za rok-dva končit, takže pak zvažuju např. zrušení Tidalu a přechod na vlastní Q-rodinku, pokud se mi Q podaří pořídit přímo, bez prostředníků. Případně nechám Q i T paralelně, docela se mi doplňují. Na Q nacházím víc starších alb a raritnějších věcí, na Tidalu zas mám dlouhou historii, ale v zásadě bych se asi obešel spíš bez T. Mám taky dojem, že Q hraje u některých (stejných) alb v některých případech líp, ale přičin může být spousta, obecně to netvrdím. A mmch, s Q od selixe jsem žádný problém neměl, mám ho už roky (zaplatil jsem mu 5 let a funguje celou dobu OK).

levero32
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od levero32 »

David Solomon byvaly vykonny riaditel Qobuzu na Facebooku povedal ze dufa ze coskoro pokryju Cesku a Slovensku republiku.

bessinka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bessinka »

Jedu na sellix 3 roky. Nejhorší smrt je prý z vyděšení.
Aurender N100>HoloAudio Cyan2>Hifiman HE1000v2>Cayin HA6-a>Qobuz

Odpovědět