Qobuz Studio

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
efičák
Kontaktovat uživatele:

Re: Qobuz Studio

Příspěvek od efičák »

Starý Ipad umi Quobuz přes appku Mconnect.
Možná se na nových aktualizacích podaří přímo.
Nejsem na IT techniku a dostat stream na čínský Auralic mi pomohl kámoš.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

fb_petr10 píše:
02 kvě 2023 07:01
Zdar.Funguje Qobuz i na Apple strojích ? Děkuji.
Apple store

QOBUZ ecosystem

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

FS: Do iPadu mi samotný Quobuz v CZ nainstalovat z Apple Storu nejde. Regionální omezení (podobně jako v Androidu). Pokud se někomu do iPadu v CZ Quboz nainstalovat podařilo, může napsat podrobnosti/návod - jaký iPad a jak?

Zbývá mi Mconnect.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@hřebík: S "jablíčkem" bohužel neporadím. Jsou postupy jak nainstalovat aplikaci, která není na Store, třeba zde. Ale ono je otázka, k čemu Ti pak ta aplikace bude dobrá?

Pokud totiž nativní aplikace QOBUZ funguje stejně na Androidu jako na IOS, pak neumožňuje spustit přehrávání do přehrávače připojeného v hifi systému (neumožňuje směrovat výstup na UPNP zařízení v síti jako to dělá třeba ten mConnect). A předpokládám, že pro poslech z mobilu či v autě to používat nechceš.
Sám nativní aplikaci QOBUZ používám jen pro vyhledávání alb a pro ukládání do seznamu oblíbených. Přehrávání na hifi systému ovládám z jiné aplikace.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

fb_petr10 píše:
02 kvě 2023 07:01
Zdar.Funguje Qobuz i na Apple strojích ? Děkuji.
Já to rozchodil podle tohoto návodu a už rok mi to funguje bez problémů. Jen ty hi-res žerou trochu víc dat :lol:
FS píše:
02 kvě 2023 14:19
@hřebík: S "jablíčkem" bohužel neporadím. Jsou postupy jak nainstalovat aplikaci, která není na Store, třeba zde. Ale ono je otázka, k čemu Ti pak ta aplikace bude dobrá?

Pokud totiž nativní aplikace QOBUZ funguje stejně na Androidu jako na IOS, pak neumožňuje spustit přehrávání do přehrávače připojeného v hifi systému (neumožňuje směrovat výstup na UPNP zařízení v síti jako to dělá třeba ten mConnect). A předpokládám, že pro poslech z mobilu či v autě to používat nechceš.
Sám nativní aplikaci QOBUZ používám jen pro vyhledávání alb a pro ukládání do seznamu oblíbených. Přehrávání na hifi systému ovládám z jiné aplikace.
Qobuz používám v autě - mám Apple Car, mobil připojený do usb a v nativní aplikaci to hraje pěkně. A pokud přehrávám alba v Hi-Fi, dám albu hvězdičku, ono se uloží do oblíbených a pak jen pustím přímo na streameru

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

FS: "Ale ono je otázka, k čemu Ti pak ta aplikace bude dobrá?"
To je dobrá otázka. V iPadu Quboz nepoužívám vůbec, chtěl jsem ho vyzkoušet jen z čiré zvědavosti, jak by to hrálo. Přes síť streamuju Quobuz nejčastěji přes NAA HQplayeru do streameru (z PC). Občas přes UPNP z telefonu, podle místa přehrávání.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

ad) "Jen ty hi-res žerou trochu víc dat :lol:"
Nevím, zda sis toho všimnul, ale v nastavení je možnost pro streaming z mobilních dat použít jiné rozlišení. Samozřejmě, pokud netrváš v autě na hi-res.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Samozřejmě, že to vím ;) . Jen jsem na to chtěl upozornit, aby si ostatní nevystříleli všechny data jedním delším poslechem 8-)

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Nativní aplikace Qobuz na PC/MAC nebo na telefonu má hlavní výhodu v tom, že si můžu doma postahovat alba a mít je i na cestách v offline módu. Zatím se mi to podařilo jen na MacBooku, ale zkusím výše uvedený návod na telefon. Tam by se to hodilo víc, je to přece jen mobilní, když někde cestuju.

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

FS píše:
02 kvě 2023 14:19
Pokud totiž nativní aplikace QOBUZ funguje stejně na Androidu jako na IOS, pak neumožňuje spustit přehrávání do přehrávače připojeného v hifi systému (neumožňuje směrovat výstup na UPNP zařízení v síti jako to dělá třeba ten mConnect).
Jj, vůbec nechápu, proč tam tuhle funkcionalitu už dávno nedoplnili. Takhle má apka jen velice omezenou použitelnost.
Na druhou stranu to asi nevyvíjejí pro hifisty a jejich vymazlené systémy.
Ale proč potom poskytují Hi-Res? Aby bylo nutné pro poslech použít cizí aplikaci? To moc smysl nedává.
Používám taky mConnect, ale ta qobuz aplikace je mi tak nějak na přehrávání z qobuz příjemnější. Škoda.

nyklas.nyklas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nyklas.nyklas »

Dobrý den a ten kód jste napsal kam?
Děkuji za info

Max777
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Max777 »

aktuálně můžete použít tento odkaz: https://ricard-shop.mysellix.io/fr/, abyste mohli používat Qobuz, Tidal a Deezer

osobně mám Qobuz, který je pro mě nejlepší pro jeho přirozenou kvalitu zvuku

PajusB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PajusB »

Zdravim, pred dvema dny jsem se dostal do rodinneho tarifu Qobuz zrizeneho z VB. Mam i nainstalovanou appku Qobuz a v programu Volumio na Raspberry jsem prihlaseny.
Stale mi ale Qobuz ( sluzba) prehrava jen sample 30s.
Vi nekdo cim to je?
Predpokladam, ze nekde v nastaveni uctu onim zrizovatelem, ale konkretne v cem je ten problem?
Dekuju za radu.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Takto by se to mělo chovat, když není zaplaceno.

PajusB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PajusB »

FS:
Dekuju za odpoved

Odpovědět