Aktivní reproduktory 2.0 do malé místnosti k PC, lepší kvalita zvuku
Re: Aktivní reproduktory 2.0 do malé místnosti k PC, lepší kvalita zvuku
... ja si tiež B&K opatrujem ako oko v hlave 

Ja jsem si nechal pustit nejake st.minitory v music city a nic mne tam neoslovilo..mel jsem dobry umysl a chtel i usetrit. Ale dobry studiovy monitor.. to bude az zrejme ATC.. a to uz znam. 

Ad. ATC... No, měl jsem je taky rád, samotný měniče dobrý, ale poněkud "ustrnuli ve vývoji" před 20-lety, zvlášť u těch menších monitorů...
To je fakt. Mal som SCM50ASL Pro a oproti KH420 to je uplne neporovnatelne.
A ako vo vsetkom - aj tu ma skutocna kvality svoju cenu, aj ked hodnota za peniaze je uplne I de ako v hifi. Kto si nepotrpi na vyzor a nechce platit za 10x rucne lesteny klavirny lak, a tak, tak v tych top poschodiach mid-field monitorov nakupi velmi dobre.
A ako vo vsetkom - aj tu ma skutocna kvality svoju cenu, aj ked hodnota za peniaze je uplne I de ako v hifi. Kto si nepotrpi na vyzor a nechce platit za 10x rucne lesteny klavirny lak, a tak, tak v tych top poschodiach mid-field monitorov nakupi velmi dobre.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pred mikrofónmi tohto kalibru samozrejme rešpekt, o tom bez debaty. No odkaz na tabuľku som sem zavesil práve z dôvodu, aby niekto reálne (ak je to opodstatnené) poukázal na konkrétne hodnotený monitor v tom duchu, že napr. "od tejto bedne naozaj treba sedieť aspoň 1 meter, inak tiché pasáže naozaj prebije šum, apod."
Ak sa nemýlim, Neumann niekde odporučil sedieť od repro aspoň 75 cm (hmm, prečo asi??). Čítal som u Kena Rockwella, neviem posúdiť.
https://www.kenrockwell.com/audio/neumann/kh-120-a.htm
Jeden užívateľ na gearspace.com si sťažuje, prečo ho nikto u KH120 nevaroval na HISSSSSS. Merané asi z 2 stôp, po presune kresla na 3 stopy od bedne hiss neregistruje.
https://gearspace.com/board/so-much-gea ... sssss.html
Minule to padlo aj odporúčanie na Dynaudio LYD5, ktoré som zvažoval, ale užívateľ z thomann. de ma vyviedol z omylu: "The self generated hiss (that is evident even without audio signal connected) is very loud. even from 3 meters away in a quiet room, you will be able to notice the hiss. This is an unfortunate drawback to an otherwise great pair of speakers, with a sound quality fitting for it's price."
Zástancovia aktivnych štud. monitorov budú tvrdiť, že za tú cenu sa lepšie bedne kúpiť nedajú (a tobôž už nie nejaké hi-fi), lenže stále je to kompromis. Konkrétne ja osobne sedím pri PC zhruba 50 - 60 cm a ak by som sa posunul dozadu o 30 cm, už nedosiahnem na klávesnicu. Treba si kúpiť špeciálny stôl (hlbší)? Umiestniť repro až za stôl / vedľa stola na stojany? Neplánujem samostatnú izbu na repro, kde by mohla byť ideálna vzdialenosť, iba na pracovný stôl.
Pre koho sú to blbiny a banality, poprosím nereagovať.
Ak sa nemýlim, Neumann niekde odporučil sedieť od repro aspoň 75 cm (hmm, prečo asi??). Čítal som u Kena Rockwella, neviem posúdiť.
https://www.kenrockwell.com/audio/neumann/kh-120-a.htm
Jeden užívateľ na gearspace.com si sťažuje, prečo ho nikto u KH120 nevaroval na HISSSSSS. Merané asi z 2 stôp, po presune kresla na 3 stopy od bedne hiss neregistruje.
https://gearspace.com/board/so-much-gea ... sssss.html
Minule to padlo aj odporúčanie na Dynaudio LYD5, ktoré som zvažoval, ale užívateľ z thomann. de ma vyviedol z omylu: "The self generated hiss (that is evident even without audio signal connected) is very loud. even from 3 meters away in a quiet room, you will be able to notice the hiss. This is an unfortunate drawback to an otherwise great pair of speakers, with a sound quality fitting for it's price."
Zástancovia aktivnych štud. monitorov budú tvrdiť, že za tú cenu sa lepšie bedne kúpiť nedajú (a tobôž už nie nejaké hi-fi), lenže stále je to kompromis. Konkrétne ja osobne sedím pri PC zhruba 50 - 60 cm a ak by som sa posunul dozadu o 30 cm, už nedosiahnem na klávesnicu. Treba si kúpiť špeciálny stôl (hlbší)? Umiestniť repro až za stôl / vedľa stola na stojany? Neplánujem samostatnú izbu na repro, kde by mohla byť ideálna vzdialenosť, iba na pracovný stôl.
Pre koho sú to blbiny a banality, poprosím nereagovať.
No pokud chcete monitory bez kompromisů na vzdálenosti 50cm položené na stole vedle displeje, tak přeji hodně trpělivosti v hledání a dostatek dobře placených přesčasů v práci ... možná ...sluchátka?
Těžký kompromis je už vámi zvažované umístění na stole.
Moje levné monitory pro příposlech u PC za 2500 Kč pár mi nešumí. Ani s uchem u tweeteru.
Doporučená vzdálenost se neudává kvůli šumu, ale kvůli urovni hlasitosti a optimálnímu frekvenčnímu průběhu. Stejně tak se udává doporučená vzdálenost od stěny.
Těžký kompromis je už vámi zvažované umístění na stole.
Moje levné monitory pro příposlech u PC za 2500 Kč pár mi nešumí. Ani s uchem u tweeteru.
Doporučená vzdálenost se neudává kvůli šumu, ale kvůli urovni hlasitosti a optimálnímu frekvenčnímu průběhu. Stejně tak se udává doporučená vzdálenost od stěny.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak sa ešte pre istotu opýtam aj na nábytok, aby to bolo živšie. Podľa mňa by možno stačil "trojúrovňový" stôl, aký používajú zvukári, pracujúci s Pro Tools v PC. Kvôli šumu, úrovni hlasitosti, smerovosti i optimálnemu frekv. priebehu, resp. vzdialenosti od steny

... no určite nie kôli šumu!progsociety píše: ↑28 zář 2022 15:36... Ak sa nemýlim, Neumann niekde odporučil sedieť od repro aspoň 75 cm (hmm, prečo asi??)...

Tých 75cm je minimálna vzdialenosť určená geometriou konkrétneho typu reprosústavy (závislá najmä od rozmerov meničov a vzájomnej vzdialenosti ich akustických osí). V menšej vzdialenosti je akustické pole nevhodné na normálny posluch!
... a keď chceš mať monitory 50cm od uší, tak musíš zvoliť koaxiálnu konfiguráciu a väčší menič priemeru maximálne cca 4 palce ... napríklad Genelec 8331a

... odporúčam pozrieť toto:
https://www.genelec.com/correct-monitors
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Poustel jsem si tam pisnicky z telefonu pres jack vstup.
... tak som si ten nešťastný "vlastný šum" vyskúšal zmerať priamo u mňa. Aby som nebol rušený hlukom pozadia v posluchovke (cca 19-22dBA) a vlastným šumom meracieho mikrofónu + zvukomera (cca 16,4dBA), tak som zvolil ešte extrémnešiu vzdialenosť mikrofónu od výškového meniča (iba 25 mm od perforovaného krytu kaloty). Nemeral som tiež širokopásmovo cez filter A (dBA) ale iba, pre sluch v najkritickejšom 1/3 okt. pásme, na frekvencii 3,15 kHz. Z nameraných hodnôt je evidentné, že pri správnom nastavení nemá Neumann KH120A so šumom žiadny praktický problém.progsociety píše: ↑28 zář 2022 15:36Jeden užívateľ na gearspace.com si sťažuje, prečo ho nikto u KH120 nevaroval na HISSSSSS. Merané asi z 2 stôp, po presune kresla na 3 stopy od bedne hiss neregistruje.

Nie je ale tiež žiadny problém, aby si nejaký nešťastník nastavil vstupnú citlivosť monitorov alebo úroveň výstupu z predzosilovača (mojom prípade variabilný výstup D/A prevodníka SPL Mercury) tak extrémne, že bude šum monitorov počuť aj vo vzdialenosti väčšej ako 2m (pri meraní označenom hviezdičkou)

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Takže sa príjemné prekvapenia dejú aj na hifiroom.cz. Dobre vedieť a najmä vidieť výsledok seriózneho výskumu (merania). Zaujímavé je, že pri 14dBu a 24dBu z preampu sú na max. aj na min. hodnoty šumu prakticky rovnaké.
Teda aspoň pri 94 a 100 vychádzajú tolerovateľné hodnoty (do 21,1), to by malo ako output stačiť. Inak neviem si predstaviť hodnoty pri input gain -15 dB, ale to už by možno nebolo z meničov počuť v podstate žiadny zvuk (šum?).
Teda aspoň pri 94 a 100 vychádzajú tolerovateľné hodnoty (do 21,1), to by malo ako output stačiť. Inak neviem si predstaviť hodnoty pri input gain -15 dB, ale to už by možno nebolo z meničov počuť v podstate žiadny zvuk (šum?).
Ak ma niekto zasumeny zdroj zvuku (napr. Zvukovy vystup notebooku) tak ani znizenie citlivosti mu nemusi stacit.
No to ne, ale to je problém přece problém toho zdroje, ne Neumannů...
Ahoj, posílám tip na studio 3bees - doporučuji si domluvit poslech. Tady dva jejich žebříčky:
https://workflowy.com/s/kytary-by-si-vy ... 89TYlfENz6
https://workflowy.com/s/czB.4OcwmVFOYo
https://workflowy.com/s/kytary-by-si-vy ... 89TYlfENz6
https://workflowy.com/s/czB.4OcwmVFOYo