Nedalo mi to konečne nevyskúšať aj doma. Na -15dB lezie z monitorov veľmi interesantný zvuk a šum počuť iba vtedy, ak priloží človek ucho k tweeteru. Na to, že tento model nevylepšovali posledných 10 rokov asi ani raz (KH 120 D?)... Good job, Neumann.progsociety píše: ↑05 říj 2022 18:46Takže sa príjemné prekvapenia dejú aj na hifiroom.cz. Dobre vedieť a najmä vidieť výsledok seriózneho výskumu (merania). Zaujímavé je, že pri 14dBu a 24dBu z preampu sú na max. aj na min. hodnoty šumu prakticky rovnaké.
Teda aspoň pri 94 a 100 vychádzajú tolerovateľné hodnoty (do 21,1), to by malo ako output stačiť. Inak neviem si predstaviť hodnoty pri input gain -15 dB, ale to už by možno nebolo z meničov počuť v podstate žiadny zvuk (šum?).
Aktivní reproduktory 2.0 do malé místnosti k PC, lepší kvalita zvuku
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Aktivní reproduktory 2.0 do malé místnosti k PC, lepší kvalita zvuku
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Snad tých -15 dB nie je uplne mimo misu. Mam pocit, že input gain by mal isť takmer na maximum.
Není to mimo mísu, naopak lepší je menší gain a pouštět tam po kabelu vyšší úroveň, samozřejmě v rámci normy.
Naopak, downstream chces mat co najnizsie gainy (typicky koncak, alebo aktivy), zlepsuje to SNR. Ked mas digitalny volume tak chces byt co najblizise optimalnej voltazi (typicky 4V pre XLR) na naozaj hlasnom pocuvani. Vtedy vies, ze si neodpalis menice. A este to aj menej submi.progsociety píše: ↑11 pro 2022 19:34Snad tých -15 dB nie je uplne mimo misu. Mam pocit, že input gain by mal isť takmer na maximum.
Ja hram na 19dB gaine komcaku (vie ist az do 28) a takisto suby si stahujem v analogovej domene (na sube, nie na procesore)
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Menšia rekapitulácia.
1, hlasitost Foobar: 0.00 dB
2, hlasitost Windows: 100 %
3, hlasitost RME na Auto Ref Level: -5 dBu
4, hlasitost RME pri počúvaní: cca -35 dBr (záleží od toho, akou mierou sa na nahrávke podpísala "loudness war")
5, Neumann input gain -15 dB
6, Neumann output level: 94 dB SPL
Vychádza mi, že RME a Neumann idú na takmer najnižšie obrátky a už mám z toho pri PC celkom slušný "kravál".
1, hlasitost Foobar: 0.00 dB
2, hlasitost Windows: 100 %
3, hlasitost RME na Auto Ref Level: -5 dBu
4, hlasitost RME pri počúvaní: cca -35 dBr (záleží od toho, akou mierou sa na nahrávke podpísala "loudness war")
5, Neumann input gain -15 dB
6, Neumann output level: 94 dB SPL
Vychádza mi, že RME a Neumann idú na takmer najnižšie obrátky a už mám z toho pri PC celkom slušný "kravál".
To je normální. Problém KH120 je právě pouze old school omezené mechanické nastavení SPL a gain. Novější modely s DSP toto omezení nemají, nejen SPL lze nastavit po síti od nuly, což v praxi znamená, že není nutné signál tolik zeslabovat na zdroji a snižovat tím rozlišení a poměr signál/šum. Doma člověk většinou z různých důvodů neposlouchá zas tak hlasitě, možnost dostatečného snížení "citlivosti" aktivů je výhoda.
Já mám na KH80 nastaveno SPL na 85dB, zdroj dle úrovně záznamu na -5 až -20 dB, u tichých to někdy jde až na nulu. Výsledný "hluk" v průměru dle nepřesného měření nepřekročí 70dB, ve špičkách samozřejmě více.
Já mám na KH80 nastaveno SPL na 85dB, zdroj dle úrovně záznamu na -5 až -20 dB, u tichých to někdy jde až na nulu. Výsledný "hluk" v průměru dle nepřesného měření nepřekročí 70dB, ve špičkách samozřejmě více.
nové video s Kakaxou
zkušenosti bez marketingu - studio doporučuji navštívit osobně!
No tvl, to tady dlouho nebylo. Takže "Kakaxa" - no to je slušněj matroš. Hučení je dobře a bučení je špatně. Erudice především, je poznat ČVUT.
Tak jestli ti vadilo jen to, tak je to v pořádku...