Aurum Cantus Melody M-103

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Aurum Cantus Melody M-103

Příspěvek od Aleska »

BVa: Teď jsem si málem ustříkl do trenek, to je *hura* *hura* *hura*, však oni ti to vrátí !

*offtopic* Prosím administrátory nemazat, tyhle slovní hrátky jsou kořením našeho fóra.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Sobotní, odpolední, oddechový příběh podle skutečných událostí....

Žil byl jeden česko-slovenský hifista. A po několika letech si řekl, že tu starou audio věž z TUZEXU vyhodí a koupí nějaký ten nový audio systém. A tak se vydal k jednomu nejmenovanému prodejci a konstruktérovi. Všude na internetu čte, že je to super! Domluví si návštěvu a říká: "Dobrý den. Já bych si rád koupil nějaký skvělý audio systém. Všude na internetu jsem četl, že vaše značka je naprosto špičková a za naprosto neuvěřitelnou cenu." Pan velectěný prodejce: "Tak to jste tady správně. Jen se v klidu posaďte, ihned si to poslechnete a uvidíte, že to je naprostá pravda." Kupující se usadí a v klidu poslouchá. Po patnácti minutách vstává a s pokřiveným výrazem v obličeji a říká prodejci: "No není to špatné. Ale nedá se to poslouchat. Bolí mě z toho hlava." Pan prodejce: "Ale to je v pořádku. Nahrávky jsou prostě takové a moje přístroje hrají pravdu a nic než pravdu. Za to, že to hraje špatně já nemůžu. Zkreslení THD je 0,0000000001%. A samozřejmě IMD je hned v závěsu. Tam bohužel zatím nedosahujeme 9 nul za desetinou čárkou, ale již v brzké době to zcela jistě zvládneme. No ale zato rychlost přeběhu. Ta se blíží k rychlosti světla. A to jen tak někdo nemá!!!" Kupující: "Nevím co to všechno znamená. Ale prostě poslouchat se to nedá!". Prodejce: "To nevadí. Já vám dám 10% slevičku, ale musíte všude na internetu psát, jak jsou to špičkové stroje a jen to chválit a chválit. Víte aby se mě to rentovalo." Inteligentní český hifista spokojeně odchází od prodejce s krabičkama domů a s pocitem, jak pěkně ušetřil. Poslouchat se to sice nedá a systém radši moc nepouští. Ale ušetřil.

A poučení? Už víte kde se berou všichni ti spokojení zákazníci tohoto výrobce? Já velice přesně. Problém je ta naše krásná, milá a nezkažená Česko-Slovenská povaha. Hlavně ušetřit. To je cíl. Že to stojí za hovno, už je vedlejší.

boxer

Příspěvek od boxer »

Směješ se Shan Do

cože za high end bedny za 40 000 Kč.Přitom hned v sousedství máš jedny takové.

Obrázek
Obrázek
Technické údaje:

Príkon: 140/200W ,6ohm,89dB/1W
Reproduktory:
L26RNX/P,SEAS,
L15RLY/P (MCA15RCY),SEAS
27TFFC,SEAS
Kmitočtová chrakteristika
Kmitočtový rozsah: 33Hz-20kHz, + - 3dB
Deliace kmitočty: 350Hz,12/12dB,2.5kHz,12/12dB, bi-wiring
Rozmery: 30x110x33cm
Zvuk: je slyšet krásné ticho
Povrch: javor,dub,orech,čerešna a iné
Doporučený zosilňovač: 100-200W/4ohm

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

PAT a MAT nesklamali..Olé!
Pasul, nadšený poslucháč cenoviek, prehovoril....Slovný "průjem" ako vyšitý, h...o obsah, ale riadna kopa, smradu ako obvykle. Skrátka "masakr"..
boxer
Ďakujem za reklamu *2thumbsup* ,ale zľava nebude *taktone* ..Bye

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Mám taký pocit že keby sa tu a vedľa BVa zaregistroval ako Janko Mrkvička, tak má od všetkých pokoj. A vôbec by nemusel zmeniť štýl písania.

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Podle toho co tu čtu, tak asi nebudou vhodné do menší místnosti (< 20 m2), která není speciálně akusticky upravená?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Mike má malou místnost (někde mezi 12 - 16 m2), není tedy důvod, aby se nehodily do místností pod 20 m2 plochy. Akustická úprava místnosti se nedělá na základě zvoleného typu reprosoustavy, ale na základě její špatné akustiky. To, co dokázal Mike, až neskutečně vylepšilo akustiku jeho poslechovky a tím, že zakoupil M-103 jen došel na konec cesty. Je-li špatná akustika, pak to ani cena reprosoustav nezachrání. Je to něco obdobného jako s auty. Na rozbité okresní silnici plné děr a výtluků, ucpané náklaďáky ti sportovní BMW bude ... platné, ale jakmile tu silnici opravíš, rozšíříš a uvolníš, pak můžeš jet s větrem o závod.

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

No jo, ale Mike ji má akusticky upravenou.. Momentálně mám menší průměr středobasu, BR dopředu a je to docela v pohodě. Pokukuju po M-103, ale trochu se bojím, že by šly níže a nebyly by tak bezproblémové s umístěním. Nejde mi o zachraňování askustiky bednama, ale o to, jak jsou bedny právě na akustiku náchylné .. Tak jsem ten dotaz myslel...

Vraný
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vraný »

Podle mě se právě do místnosti kolem 20m hodí. Měl jsem je v místnosti něco málo přes 30m , akusticky neupravené, a občas bylo znát že by to sneslo větší bedýnky. Zkusil jsem tedy 102ky a teď je to ono. Basů bych se nebál a určitě je zkusil. 103ky mají pevný, detailní, velmi rychlý zvuk a hlavně nemají sklony k dunění. Záleží taky na zesilovači. Zde se jedny nabízí: http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ody-m-103/

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Moje místnost má 15m2 , ano souhlasím s tím co napsal aleska to je jako když si koupím závodní ferrari a budu jezdit po polní cestě a stěžovat si že to moc nejede.
Ohledně náročnosti reprosoustav , jjsou schopny jít od 35 Hz může to znamenat určitý problém v problémové místnosti , je to celkem alchymie. Můžeme teoreticky vzít např 4 místnosti o stejné velikosti 15m2 ale s jinými poměry stran a nebo s jiným materiálem zdí či počtem dveří,výklenků a v každé to bude hrát jinak i když všechny jsou stejně velké
Záleží jestli žiješ v paneláku nebo v cihle , v cihle je ten zvuk lepší tolik to nezvoní.
Hodně pomůže když máš mítnost tvaru obdelník a hraje na kratší stěně.
Ale jak zde zaznělo již mnohokrát po internetu se toho stejně moc nedozvíš optimální řešení je zapůjčit si reprosoustavy domů. Prodejci ti určitě vyjdou vstříc tak bych se jich zkusil zeptat a domluvit si půjčení do vlastních podmínek a uslyšíš sám.

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

No jo, ja mam panelak, obdelnik a bedniska mam smerem k delsi stene.. S tim vypujcenim to me nenapadlo, zkusim se zeptat a uvidim.. Kdyz to nevyjde nevadi, muzu dal setrit - nemuzu rict, ze by mi soucasny stav vadil *thumbs up*

Horal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horal »

Tak jsem se stal také šťastným majitelem těchto
bedýnek AC Metody M-103.
Provozují s Vincent 266MK 2.
Místnost 19m.
Velmi pohodový zvuk ,rozhodně se tu nebudu
rozplývat a kritizovat jiné značky .
Prostě k mému skromnému poslechu naprosto
Fajn zvuk a o tom to je najít pro své uši to pravé
a poslouchat ,poslouchat ,užívat si to ...

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Moc gratuluji a přeju hodně spokojenosti a příjemných poslechových zážitků.
Také jsem s Aurum Cantus spokojen.

ledzep7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ledzep7 »

Tiež som sa stal šťastným majiteľom AC 103 melody, zatiaľ sa zahorujú, ale už teraz úplná spokojnosť. Ako zosilovač NAIM NAIT5 a celkom si to spolu sadlo. Takže už len radosť z počúvania, myslím, že na dlhý čas budem spokojný. Pohodový posluch, bez ostrosti, bez straty detailov, výborný bas, neagresívne výšky, dajú sa počúvať celé hodiny. Všetkým doporučujem vypočuť, v danej cene ťažko budú hľadať konkurenciu... *2thumbsup*

Odpovědět