Zdravím všetkých,
aký názor máte na tieto stlpy pri použití s Vincent 234 a CD-S5.
Kabeláž Cardass Crosslink.
Počúvam progressrock, hardrock, jazzrock a pod.
Počul to niekto v tejto kombinácii? Bude to hrať lepšie ako s AC M-103?
Vďaka za všetky poznatky
AURUM CANTUS V3F
Re: AURUM CANTUS V3F
Ahoj,
Mám V3M a SV 234 a CD S 1.1. Co se týče prokreslenosti zvuku bych řekl, že V3M jsou lepší než M -103. V3F by mohly dodat trochu víc spodků, ale záleží na místnosti. Já provozuji V3M v místnosti 28m2 a basů je na Queen a Pink Floyd, Claptona a Dianu Krall tak akorát. Určitě bych preferoval V3F, už jen kvůli větší ploše vyškového páskového reproduktoru, oproti M - 103 je to o notný kus dál.
Mám V3M a SV 234 a CD S 1.1. Co se týče prokreslenosti zvuku bych řekl, že V3M jsou lepší než M -103. V3F by mohly dodat trochu víc spodků, ale záleží na místnosti. Já provozuji V3M v místnosti 28m2 a basů je na Queen a Pink Floyd, Claptona a Dianu Krall tak akorát. Určitě bych preferoval V3F, už jen kvůli větší ploše vyškového páskového reproduktoru, oproti M - 103 je to o notný kus dál.
Ahoj,
myslim si, ze tohle hrat lepe jak 103 nebude, vztazeno k rockove, progrockove a hardrockove muzice! Mel jsem doma V6F ktere hrajou celkove velmi dobre, ale na rock se podle meho prilis nehodi, nema to to spravnou stavu. Tuto sestavu Vincku jsem take doma mel a poslouchal to primo na ni. Je treba ale zapojit vlastni usi a rozhodovat dle toho
.
Poslouchal jsem 103 s Vincentem 233 i 234 a sedi si to vyborne. Maji drajv, hraji dobre rockove veci. Mozna na to trochu vice tlaci, predevsim basy a na V3F by mohl byt lepsi jazz, klasika. Obecne si myslim ze sestava Vincent x AC je vyrovnana a velmi dobra. Slysel jsem toho vice. 103 jsou nachylne na postaveni v mistnosti a stav jeji akustiky. Jen pro porovnani tato sestava v zatlumenem prostoru se me libila mnohem vice nez napr. 238 s V3M
.
Vice by ti mohl poskytnou Mike a Mikelino o 103 a taky asi Zero o V3M
myslim si, ze tohle hrat lepe jak 103 nebude, vztazeno k rockove, progrockove a hardrockove muzice! Mel jsem doma V6F ktere hrajou celkove velmi dobre, ale na rock se podle meho prilis nehodi, nema to to spravnou stavu. Tuto sestavu Vincku jsem take doma mel a poslouchal to primo na ni. Je treba ale zapojit vlastni usi a rozhodovat dle toho
.
Poslouchal jsem 103 s Vincentem 233 i 234 a sedi si to vyborne. Maji drajv, hraji dobre rockove veci. Mozna na to trochu vice tlaci, predevsim basy a na V3F by mohl byt lepsi jazz, klasika. Obecne si myslim ze sestava Vincent x AC je vyrovnana a velmi dobra. Slysel jsem toho vice. 103 jsou nachylne na postaveni v mistnosti a stav jeji akustiky. Jen pro porovnani tato sestava v zatlumenem prostoru se me libila mnohem vice nez napr. 238 s V3M
.
Vice by ti mohl poskytnou Mike a Mikelino o 103 a taky asi Zero o V3M
Je to tak,myslím si,že v tomto má Pajuna naprostou pravdu.Spojení Vincent a AC je hodně dobré a konkrétně budky M103 se na poslech rocku a vesměs tvrdší muziky,hodí nejlépe.Rychlé,na basy dostačující a to naprosto s přehledem....Nyní,hlavně díky poslechu u Mikeho,který má upravenou místnost akusticky,se i já vydávám po cestě k nápravě a budu jako první upravovat strop...Tahle sestava si to plně zaslouží,aby naplno mohla ukázat všechny své plusy ve své kategorii,jinak zůstaneš o mnohé ochuzen.Akustika je zkrátka základ..Přeji hodně dobré muziky a kvalitního poslechu.
Neslysel jste nekdo kombinaci AC (V3M, V3F) se zesilovacem Naim (Nait XS) ? Co si o tom myslite ? Byla by to nahrada srovnatelna zvukem s Vincentama 234 (ale s mensi spotrebou a mozna jemnejsim podanim vysek - cetl jsem ze nekdo je ve spojeni s 234 povazuje za ostrejsi) ?
S SV 234 nebo 238 hrají výborně, o ostrosti se u AC rozhodně nedá mluvit. Jak hrají AC s Naimem asi moc lidí vědět nebude, většina asi bude k nim mít Vincent. Z nějakého důvodu si spolu Vincent a AC velmi dobře rozumí (možná dostatečná výkonová rezerva a zesilovač v tř. A?..). Místo stále stejných dotazů na všech forech je lepší si zajet AC poslechnout. Doma je budeš poslouchat, ne o nic psát recenze na forech. Je skutečně potřeba si je poslechnout, charakter výšek je u páskových výškáčů prostě jiný... detailní ale jemný
s Naimem si je ale asi tezko nekde poslechnu ..