Bi-Wiring - Zlepšenie alebo mýtus?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Bi-Wiring - Zlepšenie alebo mýtus?

Příspěvek od PMA »

Nic dalšího se z toho nevyvine, to už stačilo :D .
K otázce NA - doufal jsem, že je to jasné. Změna v kapacitě kabelu (stovky pF až jednotky nF) při změně konstrukce je absolutně i relativně mnohem větší, než změna odporu způsobená povrchovým jevem (skin-effectem). Povrchovým jevem se rozdíly mezi kabely vysvětlit nedají, je to pseudoteorie. Tím netvrdím, že se dají vysvětlit kapacitou, nicméně pořád je to mnohem hodnověrnější, než povrchový jev.
Pavel Macura Audio

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Merhaute, ty musíš být z nás laiků strašně nešťastný a naštvaný, jaké voloviny tady kecáme. Určitě ti tím zkracujeme život, pamatuj na to. Zdraví především, zvláště v tvém věku.
Ale řešení existuje, zkusit něco jiného. Věř, že tvá duševní pohoda za to určitě stojí.

Zkus třeba poprvé odjet někam na dovolenou místo neustálého sezení u PC, prohlédnout si, jak vypadá alpský vrchol, možná poznáš, že hifinázory jsou jen takový hifiprd, který za to vůbec nestojí. Ani my za to nestojíme, aby ses k nám snižoval se svými rozsáhlými vědomostmi a moudrostí, když s těmi informacemi neumíme vůbec pracovat.

A kdyby závislost byl nepřekonatelná, dá se stáhnout free sw pro fóra, a na nějakém free hostingu to nainstalovat, byl bys tam administrátorem a lidem bys mohl rozdělit práva na read write (ty + ti, kteří prošli zkouškou) a read only ostatní. Ty přece taky do toho nemluvíš třeba motorkářům, tak oni nebudou tobě. A basta. Máš recht. Jen musíš dávat dobrý pozor, aby tam nepřišel někdo, kdo by tebe bral jako laika, neb vše je relativní, to by pak byl fakt průser.
Konečně by vznikl poučný web, kde by to nebylo zaneseno balastem typu jaký kabel, jaký phono, proč tak a ne jinak, apod. ale jen a pouze čisté informace:

jabka, hrušky
z vozu na kozu
nejhorší je, když fušer začne korelovat...
Skinefektový mudra...
Ale Josef, kde je ta tlačenka?
pojmy a dojmy
To jsou tady zase slátaniny...
infantilní výpad vozky od kozky...
Zase koza u vozu, vozka stejnej...
Fakt "krása", až se mi nadzvedl pajšl...
atd.

Nebyl bys pak nakonec šťastnější a spokojenější? ;)
Posoudit to musíš ty, je to jen takový skromný návrh.

No nic, sranda musí bejt. Nic ve zlém... ;)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

A já mám jeden dotaz na téma gáble:

nemůže to vadit signálu, když jde vnitřkem trubkou a venkem jde po vlnovci? :lol:

Ne, fakt vážně, mám kabel vf koax, který má vnitřní vodič tvořen Cu trubkou o průměru asi 8-10mm a vnější plášť je Cu trubka asi 30mm ve tvrau vlnovce. Tedy délka kabelu je růzdílná. Jak to tedy je?

Předesílám, že jsou tetřevem hlušcem, mi kabel hraje dobře, i když nyní zapůjčená kabel od světoznámé firmy hraje poněkud "hladčeji" Nemůže to být tím, že signál po tom vlnovcí drncá ? :lol:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Skutečně u kabelů s vlnovcovým stíněním dochází k disperzi, a k zvlnění impulsní odezvy. Projevuje se to na gigahertzech.

Uvědomte si, že je obtížné, únavné a časově zatěžující reagovat na podobné dotazy, kterých si můžete vymyslet mraky.
Pavel Macura Audio

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Zdeny píše:nemůže to vadit signálu, když jde vnitřkem trubkou a venkem jde po vlnovci?
Myslím, že ne, znám jednoho, co vejde dveřma a odejde oknem a je celkem v pohodě. Takže pokud je vnitřní trubka dostatečně velká, aby se signál do ní vešel, no problem.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

:!: :!: :!:
Tak jsem po návratu z dovolené, kdy jsem byl nějaký čas záměrně bez PC a přístupu na internet pročetl i toto vlákno a opravdu žasnu jak jste schopní se hádat a vzájemně napadat. Ano, už od počátku to bylo kontroverzní téma, které lákalo k zjednodušujícím, zavádějícím a rádoby technickým vysvětlením a třenice se dala čekat. Ale již delší dobu sleduji, jak někteří jen čekají na příspěvek jiných konkrétních lidí, aby mohli hned zase peprně odpovědět a rozdmýchávat další diskusi a vzájemně si dokazovat kdo má pravdu a jaký je ten druhý slovy Mirka Dušína "plantážník". *fnuk*
Nezajímají mě skryté podtexty a důvody, proč se situace mezi některými takto vyhrotila. Otravuje to většinu čtenářů a přispěvatelů tohoto fóra a jestli to nepřestane, tak to budeme muset nějak radikálně vyřešit. Stále apeluji, aby jste přispívali věcně, s nadhledem a bez osobních antipatií. Nejraději bych smazal celé toto vlákno. Ale je v něm i přes 95% balastu pár zajímavých informací týkajících se Bi-Wire zapojení, které by bylo dobré z těch třenic vytáhnout. Ale už mě to unavuje a nemám teď moc času a tak to ještě chvíli odložím a rozmyslím se, co dál. Přesně toto jsou důvody, proč zde spousta zajímavých lidí, co by měli co říci nechce psát a je to opravdu škoda.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Musím se přiklonit k názorům Admina a Pipise, nebaví mě tady číst osobní úrážky,výpady,kritku druhých a hlavně kritiku jich činnosti,vzdělání atd.
Prostě hlavně že je do čeho rýpat a o čem se hádat a nadávat si. Toto opravdu nechápu PROČ se skupina lidí se stejným zájmem (hifi) musí takto mezi sebou urážet a napadat. Nové forum bylo založeno proto aby tady byla větší volnost projevu ale zároven ne proto aby sloužilo jako místo k urážkám a výpadům.
*thumbs down* *thumbs down*
Silně mi to vadí a určitě i jiným zdejším uživatelům. Chce to trochu vzájemné tolerance, ale toho asi v čechách jak sleduji nelze dosáhnout.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Dokud tu budou laici a fušeři šířit výmysly typu: "Ale biwi má asi větší potenciál, jednotlivé prameny se dají optimalizovat pro konkrétní frekvenční pásma, takže v celku může mít kabel menší zkreslení. Nebo i naopak, když se to udělá špatně. Je to magie." anebo "Větším množstvím slabších vodičů se snižuje skinefekt, vyhovuje to teoriím o zkreslení audiosignálu ve vodičích silnějších než 0,6mm2",
tak tu holt bude rušno.
A dokud se tu budou laici a fušeři vozit po špičkovém konstruktérovi, který je ochoten se o leccos podělit, tak tu bude rušno o to víc.

Bludy žádnou toleranci nezasluhují.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Zlepšenie? mýtus

Příspěvek od noaid »

Poslední moje reakce:

Pořád jsem doufal, že se alespoň trochu zamyslíš a změníš postoj. Že tě napadne, žes možná opravdu tu větu špatně pochopil. Že to třeba může být nedorozumění. Že díky tomu všemu dojde k nějaké změně. Zbytečně. :(

Místo toho ses pasoval na hlavního arbitra tohoto fóra, který bude hezky po Kojzarovsku rozhodovat, co je blud a co ne aniž by se zabýval tím, co za konkrétním výrokem je. Nepasuje do matematického vzorce, jinak označená proměnná - popíliť! Začal boj za čistotu slova. Sekeru do ruky a jdem na to. Expect No Mercy. Ach jo.

Nezbude patrně než aby se ti, kteří to tak nechtějí, co se nechtějí hádat, přesunuli do ilegality, kde už mnoho lidí stejně je a kde žije, to jest k soukromým zprávám. Tam se lidé nehádají, jsou vstřícní a tolerantní. A snaží se navzajem si porozumět. Je blbé, že to tak nemůže být veřejně, aby si z toho něco vzali i jiní.

Proti PMA já osobně nic nemám. Vše celkem v normálu. Potřeboval jsem to říct.

Rowingu, udělej s vláknem co uznáš za vhodné.

david
Kontaktovat uživatele:

Re: Zlepšenie? mýtus

Příspěvek od david »

noaid píše: Místo toho ses pasoval na hlavního arbitra tohoto fóra, který bude hezky po Kojzarovsku rozhodovat, co je blud a co ne aniž by se zabýval tím, co za konkrétním výrokem je. Nepasuje do matematického vzorce, jinak označená proměnná - popíliť! Začal boj za čistotu slova. Sekeru do ruky a jdem na to. Expect No Mercy. Ach jo.
Rekl bych, ze "jinak oznacena promenna" je zcela jina kategorie, nez sireni naprostych technickych nesmyslu. Ale jinak souhlasim, na zjevne nesmyslne teorie a asfalt sekeru do ruky, expect no mercy.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

noaid píše:Merhaute, ty musíš být z nás laiků strašně nešťastný a naštvaný, jaké voloviny tady kecáme. ....
....Ale řešení existuje, zkusit něco jiného. Věř, že tvá duševní pohoda za to určitě stojí.
Je jedno, či to patrilo merhautovi, PMA, BVa, Renownovi... podstatné je, že laik sa spýtal na niečo, čo ho zaujíma a ďalší laici, miesto toho, aby rešpektovali vedomosti iných a doplnili si vlastné, zasvinia vlákno vlasnými volovinami, pretože ich EGO im jednoducho nedovolí priznať, že sa stále majú čo naučiť. Pozrite sa späť na celé vlákno. Čo ste sa dozvedeli o BiWi a BiAmp páni? Nič. Úplné, absolútne hovno. Stotožňujem sa s Renownom celá táto komunita, ktorá by mala byť spájaná s rovnakým koníčkom je na *fnuk* Admin z pôvodného fóra si teraz niekde medlí ruky s ironickým úškrnom a hovorí si: Chceli ste demokraciu? tak ju máte. Nidy som s ním nesúhlasil a nesúhlasím ani teraz...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Acon:
já jsem své poznatky a názor na bi wiring ale řekl... ne? :)

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

To je OK. Ak niekto povie svoj názor, na tom nič nie je. Ak je nesprávny a človek, ktorý je v danom obore vzdelaný a skúsený povie: vieš, to je takto a takto, pretože toto a toto. To je OK. No ak niekto povie názor a niekto, kto pozná správnu odpoveď povie: to je chujovina, zasa jeden neviem aký názor.... bla bla tak to v poriadku nie je. Navyše to autora nesprávneho názoru vyburcuje k obhajobe svojej "pravdy" a je to tam, kde to máme teraz.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Acon píše:Čo ste sa dozvedeli o BiWi a BiAmp páni? Nič. Úplné, absolútne hovno.
Možná jsi špatně četl. M. by tě obvinil ze špatné práce s informacemi. A to, co tady dal Boxer, jsem poprvé četl už kdysi před 15 lety. A taky s tím experimentoval. Mám to totiž i v návodu k mým starým repro. To ještě mnozí mí kritici možná ani nevěděli, co je to hifi. Podívej se do svých návodů, možná to tam najdeš taky.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Já mám pocit, že já jsem své poznatky napsal taky.

To PMA
Ano změna (zvýšení) kapacity při více vodičové konstrukci tu je, ale v takových hodnotách, že to na zvuk nebude mít neblahý vliv a zesilovač to při běžných délkách kabelů do 3 metrů nikterak neblaze nezatíží.
Pak je tu ten Tvůj úsudek o povrchových jevech, ale nemyslíš, že ty výrobci mají nějaké důvody k tomu, že často používají tu konstrukci v velkým počtem vodičů? Oni na rozdíl od nás si vyrábějí, nebo alespoň v době než přijali nějakou svou základní konstrukční filozofii si vyráběli různá odlišná provedení a měřením dostupnými technikami a poslechovými testy hledali svou správnou cestu. Následně už zejména dolaďují a korigují na základě jejich nových poznatků a dostupnosti nových výrobních technologií. To je můj názor a pohled na věc a nerad bych aby přiběhl zase někdo, kdo má neodolatelnou potřebu vše posuzovat podle své pravdy kterou si vybudoval na základech fyziky a každé mé slovo rozpitvávat podle jeho encyklopedického významu.

To Acon

Pěkný lidský pohled.

"Stotožňujem sa s Renownom..." já si je také pletl, zajisté jsi myslel Rowinga.
Noble Audio - výroba a prodej

Odpovědět