Bi-Wiring - Zlepšenie alebo mýtus?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Re: Bi-Wiring - Zlepšenie alebo mýtus?

Příspěvek od Pistacius »

dadaft píše:zkuste někdy k bednám obyčejné 1,5mm2 měděné dráty. třeba budete překvapeni...

Mnohí sa mi budu smiať, ale práve takto to mam teraz, a úplne mi to stačí. K Yamahe-AX497 s Tannoy 638 by som ani nad ničím drahším neuvažoval. Akurát, že to mám Bi-wired.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Stale cekame na odkazy na publikace. Tak vylezte, mladenci, a ukazte je!

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Odkaz na publikáciu, bohužial v angličtine:

http://www.audioquest.com/pdfs/aq_cable_theory.pdf

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

výsledek činnosti marketingového oddělení Audioquestu - nic víc.
Pouze masáž zákazníka.
Věty jako : "poslouchejte hudbu, ne aparát" to je pro zákazníkovo ucho rajská hudba. A Audioquest hned nabízí řešení.
Fakt někdo své vědomosti opírá o podobné články ?

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Pistacius píše:Odkaz na publikáciu, bohužial v angličtine:

http://www.audioquest.com/pdfs/aq_cable_theory.pdf
Ktere ze slov "clanek v recenzovanem casopise nebo recenzovany prispevek na konferenci (a tudiz clanek ve sborniku z ni)" je nejake zvlaste narocne? Ja se neptam na reklamni canc, ale na publikaci alespon prijatelne vedecke urovne.

Jestli je problem to "recenzovany", tak prosim pro vysvetleni tuto: http://en.wikipedia.org/wiki/Peer_review
Naposledy upravil(a) david dne 15 zář 2009 21:16, celkem upraveno 1 x.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Renown píše: Fakt někdo své vědomosti opírá o podobné články ?
Obavam se, ze nemala masa zdejsiho dychtiveho ctenarstva...

Renowne, co zacit vyrabet kabely? Kdyz se trochu prdnu, abych ztratil zabrany, tak bych i takovy prima "vedecky" text dokazal natvorit... ;)))

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Mně se líbí, jak básnivě popisují strasti přeskakování vysokých kmitočtů z pramenu na pramen u mnohažilových kabelů... tohle vytáhnout na ing. Hojku na průmce, tak o mě přerazí ukazovátko...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Prasárna takových písanek je v tom, že míchají pojmy a dojmy tak, že laik má pocit, že čte vědeckou stať, jen převedenou do lidské mluvy. Hifisti, s až šokujícím procentem "teoretizujících" oborových laiků, jsou pro tvůrce podobných elaborátů snadnější kořistí, než pro Aštara Bendu důchodci s igelitkama na jeho "seminářích"...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

merhaut píše:Prasárna takových písanek je v tom, že míchají pojmy a dojmy tak, že laik má pocit, že čte vědeckou stať, jen převedenou do lidské mluvy..
To je přesně to co chce číst, a potom ještě na základě takovýchto znalostí poučuje a radí ostatním. Takových případů je právě na hifinázorech mraky, ale nikoho už nebaví s tím polemizovat, takže je to jen k pousmání nad obrazovkou.
Pavel Macura Audio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

No mě se strašně líbí, jak se tady krásně plácáte po zádech. Jak husičky jeden za druhým jste nad věcí a znáte pravdu. Ovšem někdo tady ještě chybí. :lol:

Pavle mě zase připadá směšné toto. Víš, normálně někde vlítnout a dělat veřejně z lídí blbce, mě nepřijde zrovna moc směšné. Tobě ano?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Robine, jen jsem řekl nahlas to, co jsem si dlouho nechával pro sebe. Laických expertů je tu šest na prstech jedné ruky.
Pavel Macura Audio

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

david píše:Ja se neptam na reklamni canc, ale na publikaci alespon prijatelne vedecke urovne.
Buď aj Ty užitočný, a prispej niečim aj Ty. Nie však táraním o tom, že toto sa ti nepáči, alebo tamto. Ak máš niečo lepšie, tak sem s tým.
A ďalej nerozumiem načo sa chceš opájať vedeckými doktrínami o kábloch, keď tu neriešime ani tak káble, ako ich zapojenie medzi zosilňovačom a reprosústavou.
Áno, beriem na vedomie, že najprv treba vyriešiť problém aký kábel, a až potom jeho zapojenie, ale predpokladal som, že otázku "aký kábel" už má väčšina z nás vyriešený.

A ďalšia podstatná vec je: Nech si každý otvorí svoje repro, a nech zistí, ake káblovanie tam má. A potom nech sa vráti tu teoretizovať o tom, aký má byť kábel, z čoho má byť a či má byť urobený výplet doprava, alebo doľava. :mrgreen:

A ešte raz pripomeniem pôvodnú otázku: Je bi-wiring zlepšenie alebo mýtus? -v tejto otázke ide teda o zapojenie, nie o druh kábla.
Vďaka za pochopenie. *klanimse*

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Pistacius píše: Buď aj Ty užitočný, a prispej niečim aj Ty. Nie však táraním o tom, že toto sa ti nepáči, alebo tamto. Ak máš niečo lepšie, tak sem s tým.
Prima. Ukazte mi tu publikaci, co jsem chtel, a muzeme pokracovat. Kdyz mi ji neukazete, tak si muzete ten asfalt nalit, kam uznate za vhodne.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

pasul píše: ...dělat veřejně z lídí blbce, mě nepřijde zrovna moc směšné...
Jim Hacker: "Humphrey, do you see it as part of your job to help
Ministers make fools of themselves?"
Sir Humphrey: "Well, I never met one that needed any help."
-- Yes, Minister (The Right to Know)

Odpovědět