Bowers-Wilkins 2015

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
JakubS8
Kontaktovat uživatele:

Re: Bowers-Wilkins 2015

Příspěvek od JakubS8 »

Renown: pokud vim tak BW neprodava jen pro nemecky trh..navic o tom ze ma tato firma dlouholety uspech po celem svete ani nema cenu diskutovat. Takze tve konstatovani ze nemecko se svymi 80mil.obyvateli je nejv.evropskym trhem je pouhe konstatovani faktu, ktere na kvalitu vyrobku a napsanou recenzi nema zadny vyznam.
Evidentně ve svém příspěvku zpochybňuješ jak důvěryhodnost recenzenta, tak kvalitu firmy BW a naznačuješ že jen díky rozměrnosti německého trhu je firma BW tam kde je. Já se ptám nyní tebe:"Ty máš pro svá tvrzení nějaký důkaz?"
Bohus: speciálně kvůli tobě píšu v době oběda aby jsi to mohl lépe zpracovat. Je možné, že jsi můj první příspěvek k tomuto tematu četl bůhví kdy a bůhví v jakém stavu..

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

JakubS8: Jenže tvoje tvrzení není v rozporu s Renownovým. Mercedes, BMW nebo Miele mají taky kvalitní produkty, což NENÍ v rozporu s tím, že nepříznivou recenzi okamžitě "odměňují" stažením inzerce.

boxer

Příspěvek od boxer »

JS8
Měl bys asi trochu přemýšlet.

Tím, co Renown napsal, nenapsal ohledně kvalit vlastních BW nic. Takže nic ani nenaznačil.
Napsal "jen" to, co je i pravda, že by jako gigant "asi nikde" nedovolil, aby jeho výrobek "utřeli".
Je to prosté milý Watsone. Všechni plátky, které vychází (tedy ty známé), jsou závislé, světe div se, na čem?...na reklamě. A BW jistě na reklamu dává hodně.
A jako velký plátce dobře ví, co se za to od plátku dá očekávat.
Navíc, každej recenzent je člověk, kterej trpí na okohifibias a hlavně, je to recenze vždy a jenom subjektivní.
Pokud se k tomu dodají grafy, což dnes je spíše vyjímkou, tak za
a) většinou (u BW) nejsou špatné a za
b),viz skoro každé resumé od Atkinsona, i nic moc měření se dá "okecat", tak, aby byl výsledek minimálně v pozitivním smyslu.

Opravdu jednoznačné závěry, by mohla dát nějaká nezávislá "společnost", která by měření a poslech prováděla vždy na stejném místě, se stejnými lidmi, na stejném řetězci, stejným testem..... Ale stejně by výsledek byl nakonec pouze subjektivní. A rád bych věděl, kdo by to platil jen a tak ze svého.

Takže jsem na začátku. Co tedy napsal Renown špatně a co pohaněl na kvalitě BW?

S499_1023 to napsal stejně, jen krátce.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Renown píše:Německo má 80 milionů bohatých obyvatel.
hmm...a nemýlíte se ?

JakubS8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubS8 »

Přijde takhle jednoho dne "Jirka" do školy, usedne do lavice a hned se svěří "Radkovi" že má konečně svůj vysněný mobil. Ten mobil o kterém v recenzích četl že má jedno z nejlepších hodnocení. Je s ním spokojený a skutečně odpovídá tomu jak jej viděl na fotografiích v testech. Rychlost procesoru je úžasná, displej je krásný atd... V tom Radek odpoví, že je to je jen jeho subjektivní pocit a že se nechal zmanipulovat reklamou, že takový gigant jako je firma od které mobil koupil by nikdy nedovolila napsat špatnou recenzi. Jirka pak celou dobu ve škole přemýšlel co tím Radek myslel. Dokonce i večer před usnutím Jirka přemýšlel co mu touto informací chtěl Radek sdělit...? Asi mi záviděl můj nový mobil...nebo jen nevěděl co na to má říct.. *klanimse* renown vlastně nesdělil žádnou relevantní ověřenou informaci..(pokud teda není šéfredaktorem onoho časopisu)

boxer

Příspěvek od boxer »

Kubo Kubo.

Tys zase nic nepochopil, a meleš furt dokola to samý. Vzdávám to. Další kolotočář.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

JakubS8 :
tak tos měl říct, že to hulíš i před obědem, pak se dá ledacos pochopit

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

zajímavé je, že mne vyzývá abych přemýšlel než něco napíši, ale sám se k přemýšlení nepřimněje ....
Místo toho sem píše příběhy o Jirkovi a Radkovi.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Jakubs8
To jsou tedy blaboly. Kvuli tomu jsi se tady registroval??
Neco k tematu nebo alespon o hifi zvladnes lepe?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

JakubS8: Já chápu, že jsi fanatickým příznivcem B&W a nepřipustíš sebemenší pochybnost o tom, že každý jejich produkt je nejlepší na světě. S tím pak ale choď do té školy nebo na nějaký sraz mlamodyjů a ne sem.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Bowersy jsou dobré bedny, ale problémem je jejich poměr výkon/cena. Jsem majitelem, ale přesto vím, že jsem v době nákupu v podstatě vyhodil spoustu peněz do luftu, jelikož jsem stejnou kvalitu mohl koupit levněji jinde. Každou novou řadou se BW posouvá cenově výš a mám pocit, že se poměr výkon cena stále snižuje. Nicméně marketink mají dobře zmáknutý, pořád prodávají o stošest a to je podstata všeho. Teď jsou na koni, otázkou je, kam ta jejich cenová spirála povede...

akim5

Příspěvek od akim5 »

drfish

Zaujal mě tvůj postřeh ohledně tvých BW. Nemám žádnou zkušenost s BW, takže píšu jen z čistě laické zvědavosti. Píšeš, že by sis za tu cenu tvých BW804D dokázal představit i lepší repro, respektivě že ty 804D jsou dobré, ale není to moc dobrý poměr cena/výkon. Máš třeba nějakou představu, jaké repro by se dalo pořídit za stejnou cenu jako 804D, ale s lepším výše zmiňovaným poměrem? Jak píšu, jsem pouze zvědavý na tvůj názor, nehledej v tom, prosím, nějakou snahu o kritiku nebo podobně... Žiju v dojmu, že BW jsou opravdu jedny z těch top reproduktorů, protože hodně nahrávacích studií používá ke kontrole poslechu nahrávky většinou nějaké monitory BW, proto mě to zajímá, vlastní zkušenost s BW mi ale chybí.
Díky :)

JakubS8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubS8 »

Akim5..vidím to stejně.
Nejsem zastáncem BW ve smyslu "až za hrob" nic jiného lepší není. Nepopírám že se mi líbí jejich žlutý kevlar a s ním spojený typický nádech středobasové složky, také dílenské zpracování od řady CM výš je bezchybné. Na druhou stranu si uvědomuji jejich slabiny, např.nutnost většího odstupu od stěn, problémy s podáním prostoru v případě zařazení subwooferu, nebo problémy spojené s konstrukcí výškového reproduktoru.Pokud se podaří sehnat bazarové za 1/2- 2/3ceny teprve tehdy se dá mluvit o slušném poměru výkon-cena. Základní cena od výrobce je nadsazená a to i přesto, že seriovost podle mne dosáhla již dostatečného počtu vyrobených kusů (alespoň u řady 600 a CM..) na to, aby se jejich cena stala více přijatelnou, ...no nestalo se dosud tak. Prostě BW nikdy nepadne do kategorie konzumu. Jsou analytické, jejich přednes považuji za neutrální a plný detailů především v oblasti lidského hlasu. Regálovky 685 vyhrály cenu EISA za nejl.výrobek v této kategorii. Nautily používají mnohá studia jako referenční. Co dál psát... Mám již delší dobu spadeno na Aurum Cantus Melody M103 - jejich lehkost s jakou dokáží podat prostor a zároveň muzikálnost u mě zatím v dlouhodobém měřítku vedou...

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Akim5:
Bowersy 804D jsem si koupil v podstatě proto, že už jsem měl od BW velmi výhodně pořízený centr a subwoofer. Jinak bych ušetřil nějakých 50 tisíc a pořídil Spendor A9, které alespoň dle mých uší nabídly stejnou kvalitu za mnohem míň peněz. Ze značek, které jsem slyšel byly zajímavé i Kudos a Focal, druhé jmenované ale taky nejsou zrovna levné. Focaly na mne ale letos na výstavě udělaly docela dobrý dojem. Jinak nemůžu říct, že by mne nějaká značka výrazněji oslovila, chtěl bych si možná ještě poslechnout nějaký model od Dali, Dali vypadaly na výstavě docela slibně....

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

1. modely řady 800 N-D-D2 jsou v naší hifi komunitě velmi rozšířené .
díky tomu jsem měl možnost slyšet od bájných matrix přes 801 po 805d2. a na různých sestavách.
díky tomu jsme měl též možnost slyšet jak špatně, uječeně, zahuhlaně mohou BW hrát na špatných sestavách a nádherně vzdušně, spojitě zahrát na sestavách vymazlených.
znám případ majitele, který "zabil" své 800ky tak, že si místo nich nakonec pořídil regálovku monitor audio a nakonec byl konečně spokojený.
(naštěstí nenadává na BW, ale na svou lenost a nechuť k dalším investicím do sestavy)
:-)
znám též člověka, kterého 800ky dovedly až k přestavbě celé místnosti na ideální poslechovku. majíc na kanál nějakých 500w/8, stojí to za to!

2. nové modely (řady 800) D3 jsou rozhodně výraznou změnou zvuku dosavadních modelů.
kamarád vyměnil 802d2 za 802d3 a je ze změny totálně nadšený.
(má samostatnou místnost, akustiku, samostatný přívod atd..)

3. cenový nárůst modelů d3 nemá smysl komentovat. (d2 stálo 380.000, d3 stojí 599.000)
BW je gigant a dle informace od německého dealera nestíhají BW zdaleka plnit současné požadavky prodejců.

Odpovědět