BW Matrix 801-II

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

BW Matrix 801-II

Příspěvek od Zdeny »

Ahoj,

uvažuji o vyzkoušení bi-amp zapojení na těchnto bednách. K tomu bych potřeboval ale schema zapojení. Nemá náhodou někdo schema doma a nebo nějaký tip či odkaz? Na webu jsem nenašel schema, jen povídání.

Díky.

Matrix
Kontaktovat uživatele:

Re: BW Matrix 801-II

Příspěvek od Matrix »

Není nic jednoduššího, než se podívat, kam vedou dráty. U Matrix800 je v basovém moduju extra vyhýbka na basy, středovýšková sekce ma vyhýbku svoji.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Zdeny píše:Ahoj,

uvažuji o vyzkoušení bi-amp zapojení na těchnto bednách. K tomu bych potřeboval ale schema zapojení. Nemá náhodou někdo schema doma a nebo nějaký tip či odkaz? Na webu jsem nenašel schema, jen povídání.

Díky.
Tomu nerozumím, k čemu to potřebuješ, podle mě je to naprosto nepodstatné.
Noble Audio - výroba a prodej

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Čemu nerozumíš? SNad je to jasné - potřebuji schema a mám pro to technický důvod. Na tom není čemu nerozumět.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Matrix:

jj, máš pravdu, jde mi o to, jak je spáchané propojení basové a SV sekce - uvnitř se má nacházet propojka (někde), mimo té, co je ještě zvenku. Právě proto potřebuji schéma a ověřit i hodnoty součástek po letech a tak vůbec, celkově, mám nějakou představu, že bych provedl nějaké změny.

Myslím, že 800 budou řešené jinak než 801/2

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Uniká mi důležitost schématu vyhybky kvůli bi-amp zapojení, to spolu nijak nesouvisí.
Pokud jsou vzadu dvojité svorky, což jsou tak se dá provozovat bi-wiring či bi-ampink, takže nechápu o co Ti jde.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Takže to msuím vysvětlit:
svorky jsou propojené propojkami. Když odpojím BASOVOU SEKCI vytažením jednoho ze dvou přívodů, tak basová část slabě hraje. A o to mi jde, protože by hrát NEMĚLA vůbec. Nebo snad ano? A kdesi na webu jsem četl, že pro biamp je třeba u této bedny UVNITŘ vyndat propojku. A to,mu právě nerozumím, Jinak termínu bi-amp rozumín zcela jasně a je mi i technicky jasné, jak to má být uděláno.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Tak rozpoj basovou a středovýškovou sekci úplně, hrát by měla logicky jen ta, do které jde signál. Pro jistou můžeš nespoléhat jen na uši ale na tu odpojenou připojit st. voltmetr. Mělo by to být bez napětí.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

No konečně, leze to z Tebe jak.....
Měl bys pochopit, že rady se můžeš dočkat až bude jasno a to stále není, nemůžeš být přesnější,(PŘESNĚ popsat situaci) nedovedu si to stále představit, píšeš , že jsou svorky propojené propojkami a jeden přívod vytáhneš... lámu si hlavu nejsem z toho moudrý. Pokud to má znamenat, a to používám velkou fantazii) že máš jeden reprokabel a ten je zapojenej do vrchních svorek, a odpojíš jednu zkratovací klemu z bi-wire svorek a efekt je jen, že basák hraje slaběji, nezmlkne úplně tak to není normální, nedává to logiku, je tam nějaká bota a těžko od výrobce. Nemůže být uvnitř klema, to by to hrálo stále stejně.
Tady jsou M802, žádný problém tam není:
http://home.netvigator.com/~goneill/bphot.htm

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

NA:
tak je to přesně, jak jsi napsal. Já to taky nechápu a proto právě jsem chtěl šéma:-)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To není normální. Vyndej obě klemy a změř proti sobě obě plusové a pak mínusové svorky ohmmetrem.
A jak hodně slabě ten basák hraje, proti normálnímu stavu? Chápu, že je to těžké napsat, ale tešší je takto po foru operovat žlučník ;)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Nerozumím tomu, proč jsi to nechal tady vyšumět do ztracena. Můžeš tedy prozradit jak se tato záležitost vyřešila, věnoval jsem tomu nějakou tu energii, a navíc je to pro mě zajímavé po technické stránce. Pokud by totiž uvnitř bylo nějaké propojení, jak jsi dedukoval, tak by při zapojení bi-amping u všech těchto beden mohlo dojít až k poškození připojených zesilovačů(závislého na způsobu ochran výstupů), protože by hrálI proti sobě-do sebe a to by byla od výrobce B&W slušná bota.

Odpovědět