BW PM1 - adekvatni konkurence?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: BW PM1 - adekvatni konkurence?
Ano, Focal Electra Be zahrnuje vic modelu regalovek a za doporuceni stoji vsechny.
Jinak mezi naroky na prostor v mistnosti pro spravne umisteni regalovek a sloupku neni nijak vyznamny rozdil.
Jinak mezi naroky na prostor v mistnosti pro spravne umisteni regalovek a sloupku neni nijak vyznamny rozdil.
Možná by stály za poslech nějaké Wharfedale, třeba tyhle: http://www.gramofony-desky.cz/produkty/ ... /2371.html
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No, Jade jsem slysel ve studiu a musim rict, ze ten zvuk mne zklamal. Jako by pres to byla hozena deka.
Já bych neopomenul ani třeba KEF R 300.
Máš pravdu taky jsem se s tím setkal, na mě to spíš působilo dojmem jakoby podladěnosti či jak to říct, zvuk byl prostě níže než jsme zvyklí, ale ve spojení s živějším zesilovačem by to mohla být pro rock zajímavá varianta. Kolega si teď právě regály od Wharfedale pořídil a je nadšený a to s nimi nahradil AE Radiance I což je solidní regál.S499_1023 píše:Jako by pres to byla hozena deka.
Sany: Já jsem ale nic takového nepsal, jak jsi to kopíroval?
S499_1023: No to mě pos.r toho jsem si nevšim, sám nevím jak to tam hupslo, odpověď patří samozřejmě overgrounderovi. 
Jak píše Jarda, i já doporučuji ATC ( regál sice nepůjde tak hluboko jako sloupy, ale ty středy z ATC u konkurence nenajdeš ). Co se týče uzavřených beden , nevím kdo ti to z prodejců nakukal, tak právě bedny bez otvoru nejsou tak náročné na umístění ( myslím vzdálenost od stěn a v prostoru ) jako s dírou nebo dvěma. Několik různých beden jsem za svůj život vlastnil a nedám dopustit na plně uzavřené bedny ( vlastním několik let ATC 35 ) a pro mne konečná. Technická veřejnost tvrdí , že uzavřené bedny sice nejdou tak dolů, ale zato ta přesnost a drajv basové složky nemá konkurenci.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak mohu potvrdit, nakonec jsem se rozhodl pro ATC 12ky, které zde byly inzerovány. Za poslední dny jsem slyšel několikery bedny zde doporučované nebo nejbližší možné, co byly dostupné k poslechu, ale musím přiznat, že zvuk ATC byl prostě nejlepší. Pravda, basy nejdou tak dolů, ale zato jsou naprosto zřetelné a čisté. Myslel jsem si, že to případně dohoním wooferem (Wharfedale SPC8), ale ten, když zapnu, konečně slyším, že zvuk kazí, než že by mu přidával /jsem si vědom jeho kvalitativního zařazení/. Na původních Wharfech EVO 2-10kách s bassreflexem dopředu to nebylo vůbec slyšet, tady už bohužel ano, a to velmi podstatně.
(Takže možná časem další nákup)
Ještě bych se rád zmínil o tom prostoru. Tolik v recenzích vychvalované KEF R300 - slyšel jsem dvoje (nové, 20 hodin nahráno, plus bazarové) se na prostorovost ATCček nechytají ani náhodou, pouze velmi výrazně basují, potlačuje to středy a tím vykresluje ostřeji výšky. Je to můj subjektivní názor, ale stojím si za ním.
Bohužel jsem neměl možnost slyšet AC Volla
No a všechno ostatní bych hodnotil jako průměr, a to jsem slyšel i bedny za 100K.
A tomu rozestavění, chvíli jsem si s tím včera hrál a opravdu je to tak, jak říká Pytel. Kam sem je fláknul, tam hrály prakticky stejně.
Tak asi tak, díky všem za tipy a Milošovi (Pulenej) za trpělivost
Ještě bych se rád zmínil o tom prostoru. Tolik v recenzích vychvalované KEF R300 - slyšel jsem dvoje (nové, 20 hodin nahráno, plus bazarové) se na prostorovost ATCček nechytají ani náhodou, pouze velmi výrazně basují, potlačuje to středy a tím vykresluje ostřeji výšky. Je to můj subjektivní názor, ale stojím si za ním.
Bohužel jsem neměl možnost slyšet AC Volla
A tomu rozestavění, chvíli jsem si s tím včera hrál a opravdu je to tak, jak říká Pytel. Kam sem je fláknul, tam hrály prakticky stejně.
Tak asi tak, díky všem za tipy a Milošovi (Pulenej) za trpělivost
já si mezi tím nepořídit ještě starší třípásma s ATC měniči z kategie která od ATC stojí statisíce tak 12ky neprodávám ..
co se týká neutrality ,schopnosti hrát čistě i při větších hlasitostech , díky uzavřenosti pevnýho basu a neinterekce s místností se podle mě v týhle galaxii nic lepšího za rozumný pěníze koupit nedá
a to ATC není levná značka ..ale oproti bedničkám "hifi konkurence" který jsou dělaný víc na oko než na ucho jsou vlastně levný i nový ..
samozdřějmě že ATC měniče se super magnety vyžadují taky pořádnej zesák a s levným integráčem za x desítek tisíc u nových věci zdaleka nehrají na max .
doporučuju časem pořídit ještě lepší zesák ..určitě lepší investice než prznič zvuku jako sub .. reprodukce muziky není o dunění ..ale kvalitním basu bez haluze..
co se týká neutrality ,schopnosti hrát čistě i při větších hlasitostech , díky uzavřenosti pevnýho basu a neinterekce s místností se podle mě v týhle galaxii nic lepšího za rozumný pěníze koupit nedá
a to ATC není levná značka ..ale oproti bedničkám "hifi konkurence" který jsou dělaný víc na oko než na ucho jsou vlastně levný i nový ..
samozdřějmě že ATC měniče se super magnety vyžadují taky pořádnej zesák a s levným integráčem za x desítek tisíc u nových věci zdaleka nehrají na max .
doporučuju časem pořídit ještě lepší zesák ..určitě lepší investice než prznič zvuku jako sub .. reprodukce muziky není o dunění ..ale kvalitním basu bez haluze..
overgrounder
No konečně,sláva!!!Gratuluji k smysluplnému nákupu...
No konečně,sláva!!!Gratuluji k smysluplnému nákupu...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Gratulace k nákupu a hodně radosti při objevování nového v dávno známý hudbě
.
Ani kvalitní dobře nastavenej sub není o prznění zvuku nebo dunění.pulenej píše:prznič zvuku jako sub .. reprodukce muziky není o dunění
kvalitní bedny žádnej sub nepotřebují.. komu musí doma dupat nosorožci v domácím kinu má si pořídit velký bedny s pořádnejma basákama
sub a podobný prasárny neuznávám ..
sub a podobný prasárny neuznávám ..
podle mě by subwoofer mělo bejt téma na car tunning foru , nebo v kinařským topiku ..
ale pro hifistu co řeší věrnou reprodukci muziky by to měla bejt sprostá nadávka
ale pro hifistu co řeší věrnou reprodukci muziky by to měla bejt sprostá nadávka
Je tady jeden produkt který ční vysoce nad ostatními, jeho výrobce jej ani neoznačuje jako subwoofer, ale jako infrasonický generátor basu a kdo jej slyšel ten změnil názor na woofry ,jeho cena se ovšem se zesilovačem pohybuje přes 200tis. : http://wilson-benesch.com/2010/06/torus/pulenej píše:podle mě by subwoofer mělo bejt téma na car tunning foru , nebo v kinařským topiku ..