BW PM1 - adekvatni konkurence?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: BW PM1 - adekvatni konkurence?

Příspěvek od PítrsPraha »

Ano, Focal Electra Be zahrnuje vic modelu regalovek a za doporuceni stoji vsechny.

Jinak mezi naroky na prostor v mistnosti pro spravne umisteni regalovek a sloupku neni nijak vyznamny rozdil.

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

Možná by stály za poslech nějaké Wharfedale, třeba tyhle: http://www.gramofony-desky.cz/produkty/ ... /2371.html

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

No, Jade jsem slysel ve studiu a musim rict, ze ten zvuk mne zklamal. Jako by pres to byla hozena deka.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Já bych neopomenul ani třeba KEF R 300.

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

S499_1023 píše:Jako by pres to byla hozena deka.
Máš pravdu taky jsem se s tím setkal, na mě to spíš působilo dojmem jakoby podladěnosti či jak to říct, zvuk byl prostě níže než jsme zvyklí, ale ve spojení s živějším zesilovačem by to mohla být pro rock zajímavá varianta. Kolega si teď právě regály od Wharfedale pořídil a je nadšený a to s nimi nahradil AE Radiance I což je solidní regál.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Sany: Já jsem ale nic takového nepsal, jak jsi to kopíroval?

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

S499_1023: No to mě pos.r toho jsem si nevšim, sám nevím jak to tam hupslo, odpověď patří samozřejmě overgrounderovi. :o

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Jak píše Jarda, i já doporučuji ATC ( regál sice nepůjde tak hluboko jako sloupy, ale ty středy z ATC u konkurence nenajdeš ). Co se týče uzavřených beden , nevím kdo ti to z prodejců nakukal, tak právě bedny bez otvoru nejsou tak náročné na umístění ( myslím vzdálenost od stěn a v prostoru ) jako s dírou nebo dvěma. Několik různých beden jsem za svůj život vlastnil a nedám dopustit na plně uzavřené bedny ( vlastním několik let ATC 35 ) a pro mne konečná. Technická veřejnost tvrdí , že uzavřené bedny sice nejdou tak dolů, ale zato ta přesnost a drajv basové složky nemá konkurenci.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Tak mohu potvrdit, nakonec jsem se rozhodl pro ATC 12ky, které zde byly inzerovány. Za poslední dny jsem slyšel několikery bedny zde doporučované nebo nejbližší možné, co byly dostupné k poslechu, ale musím přiznat, že zvuk ATC byl prostě nejlepší. Pravda, basy nejdou tak dolů, ale zato jsou naprosto zřetelné a čisté. Myslel jsem si, že to případně dohoním wooferem (Wharfedale SPC8), ale ten, když zapnu, konečně slyším, že zvuk kazí, než že by mu přidával /jsem si vědom jeho kvalitativního zařazení/. Na původních Wharfech EVO 2-10kách s bassreflexem dopředu to nebylo vůbec slyšet, tady už bohužel ano, a to velmi podstatně. *fnuk* (Takže možná časem další nákup)

Ještě bych se rád zmínil o tom prostoru. Tolik v recenzích vychvalované KEF R300 - slyšel jsem dvoje (nové, 20 hodin nahráno, plus bazarové) se na prostorovost ATCček nechytají ani náhodou, pouze velmi výrazně basují, potlačuje to středy a tím vykresluje ostřeji výšky. Je to můj subjektivní názor, ale stojím si za ním.
Bohužel jsem neměl možnost slyšet AC Volla :-( No a všechno ostatní bych hodnotil jako průměr, a to jsem slyšel i bedny za 100K.
A tomu rozestavění, chvíli jsem si s tím včera hrál a opravdu je to tak, jak říká Pytel. Kam sem je fláknul, tam hrály prakticky stejně.

Tak asi tak, díky všem za tipy a Milošovi (Pulenej) za trpělivost :-)

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

já si mezi tím nepořídit ještě starší třípásma s ATC měniči z kategie která od ATC stojí statisíce tak 12ky neprodávám ..

co se týká neutrality ,schopnosti hrát čistě i při větších hlasitostech , díky uzavřenosti pevnýho basu a neinterekce s místností se podle mě v týhle galaxii nic lepšího za rozumný pěníze koupit nedá
a to ATC není levná značka ..ale oproti bedničkám "hifi konkurence" který jsou dělaný víc na oko než na ucho jsou vlastně levný i nový ..

samozdřějmě že ATC měniče se super magnety vyžadují taky pořádnej zesák a s levným integráčem za x desítek tisíc u nových věci zdaleka nehrají na max .
doporučuju časem pořídit ještě lepší zesák ..určitě lepší investice než prznič zvuku jako sub .. reprodukce muziky není o dunění ..ale kvalitním basu bez haluze..

Jarda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda »

overgrounder

No konečně,sláva!!!Gratuluji k smysluplnému nákupu... *bravo*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Gratulace k nákupu a hodně radosti při objevování nového v dávno známý hudbě :-).
pulenej píše:prznič zvuku jako sub .. reprodukce muziky není o dunění
Ani kvalitní dobře nastavenej sub není o prznění zvuku nebo dunění.

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

kvalitní bedny žádnej sub nepotřebují.. komu musí doma dupat nosorožci v domácím kinu má si pořídit velký bedny s pořádnejma basákama
sub a podobný prasárny neuznávám ..

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

podle mě by subwoofer mělo bejt téma na car tunning foru , nebo v kinařským topiku ..
ale pro hifistu co řeší věrnou reprodukci muziky by to měla bejt sprostá nadávka ;)

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

pulenej píše:podle mě by subwoofer mělo bejt téma na car tunning foru , nebo v kinařským topiku ..
ale pro hifistu co řeší věrnou reprodukci muziky by to měla bejt sprostá nadávka ;)
Je tady jeden produkt který ční vysoce nad ostatními, jeho výrobce jej ani neoznačuje jako subwoofer, ale jako infrasonický generátor basu a kdo jej slyšel ten změnil názor na woofry ,jeho cena se ovšem se zesilovačem pohybuje přes 200tis. : http://wilson-benesch.com/2010/06/torus/ *2thumbsup*

Odpovědět