Daniel Hertz / Petrof

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
cough
Kontaktovat uživatele:

Re: Daniel Hertz / Petrof

Příspěvek od cough »

Aleska píše: V tom případě chodíš na špatné koncerty. Já ročně absolvuji 2 - 3 a nikdy jsem neměl pocit který popisuješ. Namátkou Rolling Stones v Brně, Scorpions v Karlových Varech, Eagles v Praze, Joe Cocker tamtéž, nyní se chystám na Chris Reu. To, co slyšíš naživo, to je pravda. To co slyšíš doma, to je umění zvukových mistrů v nahrávacích studiích. Je to můj osobní názor, a možná právě proto nejsem audiofil. Ano, rád si perfektní nahrávku poslechnu, ale živý koncert je živý koncert. Ten se ničím nahradit nedá.
To co slysis nazivo pres PA je virtualni realita jako na nahravce. Jen trochu jinak...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Ano, to máš pravdu, ale skutečně trochu jinak, tak nějak s pocitem "naživo", ale i to může (a běžně je) sebeklam, ale krásný.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

súhlasím s tým, že ten Petrof je bedňa, ktorá vyzerá ako úplne normálna bedňa. čierny klavír mi ako povrchovka tiež nepripadá veľmi príťažlivý, no je to istý znak luxusu. Už len fakt, že nalakovať niečo na bezchybný čierny lesk je umenie, ktoré neovláda každý, kto drží v ruke striekaciu pištol. Osobne by som preferoval iný odtieň, viem si predstaviť boky s tmavého orechu a čelo z čiernej kože.
Ale ako to už býva, československý hifista jebe na zvuk, hlavne že je drevotrieska dobre olaminovaná imitáciou dyhy a hodí sa k sektoru v obývačke. Ideálne je, ak to nevzbudzuje pozornosť manželky.
bubuxin píše:
Acon píše:.... Len slovenský ACON ročne na CZ a SK predá niekoľko párov ACON ULTIMA v podobnej cene a to si myslím, že nie je určite najpredávanejší výrobca a rozhodne nie najdrahší.
Kurňa, prečo tu nie sú majitelia registrovaní? Hneď by sme im ich ohovorili, bez nich to nie je ono...

ako tu už bolo povedané, sú to ľudia, ktorý makajú a na nejaké fóra o hifi nemajú čas. Hlavne ak sa tu dozvedia, že zvuk svojich bední vylepšia ak spodok bední vyplnia trusom Himalájskych kôz, kŕmených Švajčiarskou trávou a napájaných vodou z 286teho prítoku Amazonky a to celé majú zaťažiť 200kg betónovým kvádrom na ktorý bol štrk dovezený z Aljašskej zlatonosnej rieky.

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Áno, áno...klavírny lak je znak luxusu. To znamená, že ak ti niekto bude ponúkať záchod v prevedení čierny klavírny lak so značkou Giorgio Armani za 50 000 €, tak sa ti na ňom bude lepšie srať ? :lol:
To snáď nemyslíš vážne toto.
Ako, beriem, že sa to tu hemží hifistami, ale 50 litrov za naleštené bedne :?:
Je určite mnoho bední za 10 a menej litrov, ktoré takéto gýčové kúsky strčia veľmi rýchlo naspäť do škatule a to nielen zvukom ale aj dizajnom.
Ale na zasmiatie sa...môže byť....!

*offtopic*

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Tolik negativních emocí.....musí to opravdu nepříjemné nemít prachy.
Mirek

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Acone, kde jsi zapomněl všechnu tu slušnost, toleranci a spoustu dalších skvělých vlastností, kterými oplýváte vy všichni na tebou vychvalovaném a za příklad dávaném Land Rover fóru?
Vypadá to, že idylická atmosféra Land Roverů zřejmě není zcela v souladu s tvojí osobou a tak musíš občas svoje pravé já seberealizovat na hifinázorech ...
Acon píše:súhlasím s tým, že ten Petrof je bedňa, ktorá vyzerá ako úplne normálna bedňa. čierny klavír mi ako povrchovka tiež nepripadá veľmi príťažlivý, no je to istý znak luxusu. Už len fakt, že nalakovať niečo na bezchybný čierny lesk je umenie, ktoré neovláda každý, kto drží v ruke striekaciu pištol. Osobne by som preferoval iný odtieň, viem si predstaviť boky s tmavého orechu a čelo z čiernej kože.
Ale ako to už býva, československý hifista jebe na zvuk, hlavne že je drevotrieska dobre olaminovaná imitáciou dyhy a hodí sa k sektoru v obývačke. Ideálne je, ak to nevzbudzuje pozornosť manželky.
bubuxin píše:
Acon píše:.... Len slovenský ACON ročne na CZ a SK predá niekoľko párov ACON ULTIMA v podobnej cene a to si myslím, že nie je určite najpredávanejší výrobca a rozhodne nie najdrahší.
Kurňa, prečo tu nie sú majitelia registrovaní? Hneď by sme im ich ohovorili, bez nich to nie je ono...

ako tu už bolo povedané, sú to ľudia, ktorý makajú a na nejaké fóra o hifi nemajú čas. Hlavne ak sa tu dozvedia, že zvuk svojich bední vylepšia ak spodok bední vyplnia trusom Himalájskych kôz, kŕmených Švajčiarskou trávou a napájaných vodou z 286teho prítoku Amazonky a to celé majú zaťažiť 200kg betónovým kvádrom na ktorý bol štrk dovezený z Aljašskej zlatonosnej rieky.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Pistacius: no koukám hochu že se v tom vyznáš , zřejmě jsi ty bedny slyšel viď... , nebo pokud si je neslyšel tak je aspoň slyšel nějakej tvůj velmi důvěryhodnej známej, kterej má hodně poslechových zkušeností.... Pokud ani jedno, tak předpokládám, že máš dlouholeté zkušenosti s návrhem beden , když to dokážeš rozebrat takhle od oka.
No protože já si na to až tak moc netroufám tak by mne fakt zajímal tvůj názor - závěry už jsme slyšeli tak teď se nám pochlub se zdůvodněním.....

atyp1000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atyp1000 »

to Pistacius.

Je to smele a odvážne tvrdenie, a neviem si predstaviť na základe čo ho si niekto môže dovoliť tvrdiť o tej alebo tamtej reprosústave, že je to len dizajnový nalakovaný kúsok so zvukom komerčnej bedne v cene do 10000 €, napriek tomu že nikto z nás ju ešte nikdy nepočul. (ak sa mýlim, beriem späť).
Hodnotiť akúkoľvek reprosústavu len z dizajnu a kvality laku je veľmi neprezieravé a často mylné. Treba vážiť svoje hodnotenia. :geek:

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

to: pistacius

to nemyslis vazne?? pocul si ich? Uz som videl vela High End bedni a nieco aj pocul o ich konstrukcii.. tiez nakladov na vyrobu a mozem ti povedat ze poctivy klavirny lak a chrom sa len tak nevidi ani u niektorych bedni co su dva krat tak drahe.. Takato povrchova uprava spolu s pouzitym materialom bede pravdepodobne drahsia ako hodnota menicov dohromady aj keby si tam pouzil tie najlepsie na svete.. High End je aj o exkluzivite a teda sa pri tejto kategorie okrem zvuku plati aj za take veci.. je to normalne, patri to k tomu a nevidim na tom nic zle, skor nepochopenie z tvojej strany. Ak hladas co nejlepsi zvuk za tvoje nasetrene peniaze tak tvoje potreby spadaju do inej kategorie HiFi. A to nemyslim niak v zlom a uz vobec nie posmesne. Iba uprimne.

PS: netusim ako hraju, ale tie bedne su naozaj krasne! *thumbs up*

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

..obsah tejto spravy zmazany, lebo mi to tu dalo dva krat to iste.. poprosim admina o odstranenie. Vdaka

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Pistacius píše:Áno, áno...klavírny lak je znak luxusu. To znamená, že ak ti niekto bude ponúkať záchod v prevedení čierny klavírny lak so značkou Giorgio Armani za 50 000 €, tak sa ti na ňom bude lepšie srať ? :lol:
To snáď nemyslíš vážne toto.
Ako, beriem, že sa to tu hemží hifistami, ale 50 litrov za naleštené bedne :?:
Je určite mnoho bední za 10 a menej litrov, ktoré takéto gýčové kúsky strčia veľmi rýchlo naspäť do škatule a to nielen zvukom ale aj dizajnom.
Ale na zasmiatie sa...môže byť....!

*offtopic*
Osobne som rád, ak niečo, čo skvele plní svoju funkciu, rovnako dobre vyzerá. To, že design sa nemusí trafiť do vkusu každého je všeobecne známa vec. To, čo Ty považuješ za mimoriadne vkusné, môže byť pre iného absolútny nevkus. A ak Ti je ľúto priplatiť niečo sa vonkajší design, už Ťa chcem vidieť ako si kúpiš auto s požiadavkou - bez laku, len štetcom základnú farbu, disky len čierne bez krytov... Vôbec nerozumiem tomu, prečo by kvalitná vec nemohla dobre vyzerať.
A na otázku, či by som si kúpil "záchod v prevedení čierny klavírny lak so značkou Giorgio Armani za 50 000 €" tak nie, neoslovuje ma to. No pekná povrchovka dobrých bední je niečo, čo ma teda oslovuje. Aj keď možno ten čierny klavír nie je moja šálka kávy, ale vo všeobecnosti to považujem za peknú povrchovku. Snáď som Ti vyčerpávajúco odpovedal.
Naposledy upravil(a) Acon dne 08 led 2010 09:45, celkem upraveno 1 x.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

zero píše:Acone, kde jsi zapomněl všechnu tu slušnost, toleranci a spoustu dalších skvělých vlastností, kterými oplýváte vy všichni na tebou vychvalovaném a za příklad dávaném Land Rover fóru?
Vypadá to, že idylická atmosféra Land Roverů zřejmě není zcela v souladu s tvojí osobou a tak musíš občas svoje pravé já seberealizovat na hifinázorech ...
Koho konkrétne som urazil svojou neslušnosťou? Naopak, tu niekoľko ludí zotrelo prácu niekoho, kto niečo postavil, bez toho aby o tom čokoľvek vedeli, naživo videli, prípadne počuli. Výrobca by sa teoreticky uraziť mohol. Moja reakcia bola len na podobnej úrovni, len s trochou otvorenej irónie.

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Nešlo mi ani tak o tie bedne, ako o princíp.

-Za prvé, na to, že tie bedne nikto nikdy nevidel a nepočul, je tu na nich samá chvála.

-Za druhé, len podľa cenovky a značky "tipovať" vynikajúci zvuk, je dosť nerozumné.

-Za tretie, kto videl krídlo od Petrofu, v čiernom prevedení, vie, že taký povrch je síce krásny, ale je potrebné ho pravidelne ošetrovať kvalitnými prípravkami proti prachu a aj najmenší škrabanec na takomto povrchu "svieti" ako "slnko" .

Teda, nejde o to, že nedokážem oceniť kvalitný výrobok a zároveň aj jeho umelecké prevedenie,
ale ide o to, že ma zaujíma aj praktická stránka veci, a zostavu si nekupujem na to, aby som ju mal vystavenú vo vitríne.

Tak isto spievať chválospevy na reproduktory, ktoré som nepočul, a videl len na obrázku sa mi zdá divné.
A ak je pre niektorých z Vás normálne vysoliť len za bedne 50 tísíc v € a viac, skladám poklonu *klanimse* ja na to fakt nemám(a ak by som aj mal, nikdy by som toľko za repro nedal ;) )

Teda ospravedlňujem sa za príliš emotívne názory k tejto téme, ale rozširovať tu fámy o dokonalosti výrobku, ktorý existuje len ako prototyp?!

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Pistacie, snad není příliš mimo rámec možností tohoto fóra napsat:"Co blbneš?" Sleduju to od začátku a nikdo ty bedny nechválí tak, že je slyšel. Všichni mluvíme spíše o předpokladech. A nejsou tu jen chvalozpěvy, na konstruktivní kritiku ale nikdo nemá osobní zkušenost.
A popravdě, myslíš, že u takto drahých beden to nebude hrát minimálně hodně slušně? Stát se to může, já jsem taky nikdy nebyl nadšený z prezentace B&W nebo Focalů a to byly i ve srovnatelné ceně. Jenže jsou to jen zkušenosti z výstav, vztažené na dané prostory atd. Ale tys tu na tyhle Hertz/Petrof bedny byl myslím až hodně vysazený, proto ty reakce.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Pistacius píše:Nešlo mi ani tak o tie bedne, ako o princíp.

-Za prvé, na to, že tie bedne nikto nikdy nevidel a nepočul, je tu na nich samá chvála.

-Za druhé, len podľa cenovky a značky "tipovať" vynikajúci zvuk, je dosť nerozumné.

-Za tretie, kto videl krídlo od Petrofu, v čiernom prevedení, vie, že taký povrch je síce krásny, ale je potrebné ho pravidelne ošetrovať kvalitnými prípravkami proti prachu a aj najmenší škrabanec na takomto povrchu "svieti" ako "slnko" .
:)
- Za prvé, ako už napísal agavel, nikto ich tu nevychvaluje, len vyjadruje predpoklad, že firma-odborník na zvuk, dokáže vyrobiť dobré bedne
- Za druhé - odpoveď nájdeš o riadok vyššie
- Za tretie, krídlo od Petrofu je niekoľkonásobne väčšie ako tie bedne a zato som ho vo vitríne ešte nevidel. Ty áno? S bedňami v čiernom klavírnom laku mám skúsenosť. Pre časom som mal doma požičané trochu väčšie regálovky (cca 20x30x50cm) a v údržbe som nevidel problém. Existuje spray na lesklé povrchy po aplikácii ktorého nezostávajú otlačené dokonca ani prsty. Manželka ho často používa.

Odpovědět