Najzákladnejší údaj. Koľko na to vlastne máš.Sevo píše:Dik to som uz pozeral tam ked som to ratal tak sa dostanem za tie najlacnejsie na cca 900€ a viac tak to som velmi neriesil![]()
Viem, ze ked chcem kvalitny zvuk musim si zanho adekvatne zaplatit, ale v mojom pripade by to malo byt max okolo 500 - 600€
Ad. 1) Nič nestavať. Do žiadnej stavby bez hlbších znalostí a hlavne zápalu dorobiť to v zodpovedajúcom finále vrátane povrchovej úpravy by som nešiel. Na tom dizajne je amatérčina vidieť najviac a ak máš primerané estetické cítenie, bude to časom vadiť.
Ad 2.) Za 500-600€ by som v hľadaní určite neobišiel skupinu profi aktívnych monitorov, kde za túto cenu máš box s odladenou cestou výhybka-zosilňovač-reproduktor a riešiš už len signál (spravidla kvalitným XLR prepojením). Ak k tomu pridáš možnosť ekvalizácie signálu priamo na boxe, tak máš vec vyriešenú, odpadá alchýmia s káblami pri pasívnom prepojení zosilňovač-box. Nepísal si či a aký máš zvyšok reťazca, čo je dosť podstatné ako sa to bude voči obstaranému pasívnemu boxu chovať.
Skús si vypočuť napr. Dynaudio professional BM série, Focal Alpha série, Genelec G série...so svojím zvukovým zdrojom a urobiť si predstavu. Všetky firmy majú v SR zastúpenie.
Niekto profi súbeh pokladá za škaredú neaudiofíliu, ale v drivej väčšine prípadov ide o predsudky. Na zlé rozhodnutia je vždy dosť času.