Dynaudio Contour II

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
agavel
Kontaktovat uživatele:

Dynaudio Contour II

Příspěvek od agavel »

Znáte někdo postarší reprosoustavy Dynaudio Contour II. Nejedná se o Contour 2.8, ale o starší. Popis na stránkách výrobce.
Obrázek

mafo22
Kontaktovat uživatele:

Re: Dynaudio Contour II

Příspěvek od mafo22 »

trosku mi to pripomina C5 mohlo by to byt dobre, zalezi aj na cene a ci budes mat k tomu odpovedajuci zosilovac

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Jsou už asi dost staré. Moc se o tom nedá najít a někde je zmiňováno, že by to snad mohlo pocházet snad až z roku 86. Těžko říct, jestli to byl začátek téhle řady. Taky jsem našel někde zmínku, že se dělaly Contour 2 mkII. Cenově to sleduju a pohybují se kolem 800 eur. Rád bych o nich zjistil víc, protože je pro mě velký rozdíl mezi repro 10 a 20 let starými. Se zesilovačem je to těžko říct, to by se vidělo až při poslechu. Můj by to měl výkonově stíhat.

mafo22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo22 »

myslim ze ta fotka je prave z toho inzeratu *hura*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Ano, odhalili jste mě. Je tam napsáno 12 let stáří. No, už to není nejmladší kousek. Ale zkoušel jsem, zda je tu třeba někdo neměl. Mě se docela líbí i povrchovka, ořech můžu. Ale kdopak ví, jak by hrály.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

C5 to připomíná opravdu je veeelice vzdáleně, tohle je úplně jiná - lower end - kategorie. Výšky budou nejspíše D28 max. Esotec D260, kaolta středová D50 a basy z řady nejspíše také Esotec, jestli vůbec.
CO se týká stáří, toho bych se nebál, pokud jsou závěsy a membrány v pořádku a bedny nenesou stopy po násilném vniknutí - měniče bývají lepené.
Zvukově to bude asi typické DA - posazené směrem k vyšším partiím, otázka je, zdali oba basy jsou aktivní, či jeden je pasivní membrána - nevím, nestudoval jsem to, takže ani nevím, zdali je to BR - tím by se vysvětlilo to, že oba basy jsou aktivní. Asi bych šáhnul po lepších DA, mají jich celkem dost a ne vždy kvantita = nutně kvalita. I když, 800E je celkem láce.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Tak jsem kouknul přeci na stránky, oba měniče jsou zapojené v různě velkých komorách, pravděpodobně to není BR (nedočetl jsem se) a basy nesjou určitě z řady Esotec, ale nižší, také průměr bude kolem 15-16cm Tyhle měniče byly v Sirius modelech.
Jak říkám, zvuk ude dosti do výšek a středů, DA má fakt lepší modely (i třebas C1,8mkII za stejné či podbné ceny).

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Stáří počítej minimálně 15, ale spíš mnohem víc let.
Noble Audio - výroba a prodej

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

Bez povšimnutí bych hlavně nepřešel údaj o citlivosti - 84dB !!!

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Citlivost jsem už četl. Jestli to je basreflex nebo ne může být otázka, ale dva basreflexové otvory na zadní stěně by mluvily pro. Jsem rád, že se tu objevilo pár nosnějších příspěvků.
Zřejmě posečkám. A anžto už jsem zase začal jezdit na kole a trénovat, tak třeba Mission přežijí do podzimu. Nevýhodou je, že vratka daně bude teď a na podzim bude zase houby.

Odpovědět