Dynaudio professional
Re: Dynaudio professional
V danej cenovej kategórii hrajú naozaj super. Počúval som ich dosť dlho na rôzne žánre. V komornom džeze s akustickými nástrojmi hrali veľmi pekne, ale s nádychom ostrosti v strednom pásme. Pri vážnej hudbe veľký symfonický orchester jednoducho nestíhali. Najviac sa však negatívne prejavili pri rockovej hudbe, konkrétne pri Dire Strait. Tam sa naplno prejavil charakter digitálnych zosilňovačov, čo mne nevyhovuje. Zvuk bol mierne plechový a pomerne ostrý. Vzhľadom k ich cene sa však naozaj jedná o nadpriemerný zvuk, ktorý sa asi v tejto cenovej kategórii tak ľahko nenájde. Podotýkam, že sa jedná výlučne o môj subjektívny názor. Záverom sa dá povedať, že v tomto prípade sa jedná naozaj za málo peňazí o celkom slušnú muziku.
P.S. Dynaudio Profesional nie je zmena názvu Dynaudio acoustic. Je to značka Dynaudio, zameraná na profesionálnu techniku. Dynaudio Acoustic je zameraná na high end techniku.
P.S. Dynaudio Profesional nie je zmena názvu Dynaudio acoustic. Je to značka Dynaudio, zameraná na profesionálnu techniku. Dynaudio Acoustic je zameraná na high end techniku.
a mohl bys doporucit neco podobneho (treba i 2x drazsiho) co by melo zvuk bez uvedenych problemu ? Hlavne bez te ostrosti nebo plechovosti ? A pritom to melo moznost nastaveni libovolne urovne hlasitosti, aby se tam nemusela resit dalsi krabicka pro regulaci ..
zesiky tridy D to ale ma jen na stredobas, na vysky je tam klasicky A/B - je to teda slyset i na tech stredech, ze je to "digital". To mne prekvapuje, myslel jsem ze tyhle problemy se projevuji jen u vysek.aretax píše:Tam sa naplno prejavil charakter digitálnych zosilňovačov, čo mne nevyhovuje
to aretax
Bol si v Mediatechu? Tieto skrinky hrajú len to, čo sa do nich pustí. Iste, nie sú dokonalé, no ich klady vysoko prevažujú zápory. Na fakt objektívny pohľad je potrebné nechať si to predviesť tam a pustiť si čokoľvek kvalitne nahraté, vrátane symfonického orchestra, alebo všeobecne vážnej hudby. Inak veľký orchester sa nevojde takmer do žiadnej reprosústavy, tobôž do (mini)monitoru. Nespomenul si Tvoj názor na presnosť a kontúru basu,kde má pre zmenu "digitál" navrch (tiež môj názor). Nespomenul si lokalizáciu a stabilitu zvukového obrazu.
Čo sa týka názvu firmy, platí, čo som napísal - ak si prejdeš na ich stránku, nájdeš tam všetky rady a modely, ktoré boli vyrábané pod značkou Dynaudioacoustic - ktorá tiež neriešila high end, ale profi.
Inak skús poradiť bh69, o čo ťa žiadal, tiež ma to zaujíma. Som zvedavý, či aj na tom nájde nejaký problém a chytí sa každého slovíčka. Miesto toho, aby už konečne vyrazil od PC na seriózny posluch.
Bol si v Mediatechu? Tieto skrinky hrajú len to, čo sa do nich pustí. Iste, nie sú dokonalé, no ich klady vysoko prevažujú zápory. Na fakt objektívny pohľad je potrebné nechať si to predviesť tam a pustiť si čokoľvek kvalitne nahraté, vrátane symfonického orchestra, alebo všeobecne vážnej hudby. Inak veľký orchester sa nevojde takmer do žiadnej reprosústavy, tobôž do (mini)monitoru. Nespomenul si Tvoj názor na presnosť a kontúru basu,kde má pre zmenu "digitál" navrch (tiež môj názor). Nespomenul si lokalizáciu a stabilitu zvukového obrazu.
Čo sa týka názvu firmy, platí, čo som napísal - ak si prejdeš na ich stránku, nájdeš tam všetky rady a modely, ktoré boli vyrábané pod značkou Dynaudioacoustic - ktorá tiež neriešila high end, ale profi.
Inak skús poradiť bh69, o čo ťa žiadal, tiež ma to zaujíma. Som zvedavý, či aj na tom nájde nejaký problém a chytí sa každého slovíčka. Miesto toho, aby už konečne vyrazil od PC na seriózny posluch.
laskave se prosim trochu uklidni, do toho jestli nekam pujdu nebo ne ti ale vubec nic neni ... Tvuj prispevek mne zaujal, tak jsem si dovolil k tematu reagovat, ale nevim proc bych si bral den dovolene a jel nekam 100km na poslech, kdyz teprve hledam co by bylo vhodnym resenim a tato Dynaudia mi z vice duvodu (nerika ze zvukovych, to jsem prece nehodnotil a ani bych si to bez poslechu nedovolil) uplne nesednou. Na to snad mam pravo, doufam ...palipol píše:Som zvedavý, či aj na tom nájde nejaký problém a chytí sa každého slovíčka. Miesto toho, aby už konečne vyrazil od PC na seriózny posluch.
Ľutujem, ja nikomu neradím, píšem len svoje subjektívne dojmy. Navyše ani ma nikto o radu nežiadal. Každý nech si vyberie, čo chce. Na Tvoju otázku - áno, bol som v Mediatechu. Všeobecne k Tvojim otázkam poviem toľko: pokiaľ som počúval CD, ktoré boli pripravené, všetko bolo super, t.j. priestor, bas, presnosť. Horšie to bolo, keď som hudbu vyberal ja. Ostatné som už napísal predtým. K tomu rozdeleniu vo firme Dynaudio prišlo len nedávno, ale na tom naozaj nezáleží. Myslím, že k tejto téme už nemám čo povedať. Čo sa týka tých bední, ako som písal: "Za málo peňazí slušná muzika" - zatiaľ. Ale pozor!! Je to uvádzacia cena, ktorá pôjde rapídne hore a potom sa uvidí.Predsa za terajšiu ich cenu sa nedajú kúpiť ani sólo meniče Dynaudio, ktoré v týchto repro sú. Nie ešte aj zosilňovač (aj keď nie je nič extra) a skrinky.palipol píše:to aretax
Zosilňovače triedy "D" nie sú iba digitál. Je to napájanie pulsným zdrojom, pričom cesta signálu môže byť aj analógová, ako napr. Jeff Rowland, Bell Canto, posledný tranzistorový model Audio Research atď. Sú to klasické zosilňovače, akurát nemajú trafo, ale pulsný zdroj. Signál je spracovaný analógovo. Zvukovo sú na špičke, navyše nekúria a spotreba prúdu je minimálna. Najlepšie hrajú pri izbovej teplote a počas životnosti sa nemusia (ani nemajú) vypínať zo siete. Nábeh na plný výkon po vypnutí trvá aj 24 hod. Pri Jeff Rowland je spotreba v pokoji cca 15W, pri počúvaní podľa hlasitosti. Osobne mám Jeff Rowland a spokojnosť je maximálna. Dokonca aj v lete pri 35°C sa dalo normálne počúvať.bh69 píše:zesiky tridy D to ale ma jen na stredobas, na vysky je tam klasicky A/B - je to teda slyset i na tech stredech, ze je to "digital". To mne prekvapuje, myslel jsem ze tyhle problemy se projevuji jen u vysek.aretax píše:Tam sa naplno prejavil charakter digitálnych zosilňovačov, čo mne nevyhovuje
Toto nie je pravda, iné je zosilňovač, iné zdroj..A v boxoch, o ktorých je toto vlákno (DBM50) sú digitálne obidva konce, aj pre stredobas aj pre výšku (rovnaký výkon 50W) a je tam aj spínaný zdroj. Je to zrejmé aj z absencie akéhokoľvek náznaku chladiča vzadu, aj z manuálu..Zosilňovače triedy "D" nie sú iba digitál. Je to napájanie pulsným zdrojom, pričom cesta signálu môže byť aj analógová
High efficiency digital power amplifiers. Switch mode power supply with wide range input
Písal som o triede "D" všeobecne a nie len o zosilňovačoch v predmetných bedniach. Tam je naozaj "čistý" digitál, a to dosť nízkej kvality (zodpovedá tomu aj cena). Čo sa týka triedy "D", naozaj sa mi nechce hádať. Každý asi vieme svoje. Poniektorí aj prístroje triedy "D" vlastníme. Pokiaľ viem, zosilovače Jeff Rowland (myslím tie novšie) sú všetky v triede "D". Ak je to podľa BVa čistý digitál, prečo je signál vedený analógovými káblami? Teraz píšem o triede "D" a nie o reprobedniach Dynaudio Profesional. Tam je signál vedený s D/A prevodníka digitálnym káblom. Trieda "D" je pritom jedno aj druhé.
Jeff Rowland vyrába iba jeden digitálny zosilovač a to model 112. Aj to je trieda "D".
Jeff Rowland vyrába iba jeden digitálny zosilovač a to model 112. Aj to je trieda "D".
K téme som napísal všetko, čo som chcel. K tomuto príspevku iba toľko: kým niekoho obviníte, že nehovorí pravdu, bolo by dobré, aby Ste si k tejto téme zistil skutočnosti. Možno Ste konštruktér zosilňovačov, či dobrý, alebo zlý neviem, nikdy som vaše stroje nepočul, ale obviniť niekoho že klame a pritom o veci nič nevedieť, to sa mi vidí silné... Ten citát z angličtiny - preložil Ste si ho? Veď ten o triede "D" nič nehovorí....BVa píše:Toto nie je pravda, iné je zosilňovač, iné zdroj..A v boxoch, o ktorých je toto vlákno (DBM50) sú digitálne obidva konce, aj pre stredobas aj pre výšku (rovnaký výkon 50W) a je tam aj spínaný zdroj. Je to zrejmé aj z absencie akéhokoľvek náznaku chladiča vzadu, aj z manuálu..Zosilňovače triedy "D" nie sú iba digitál. Je to napájanie pulsným zdrojom, pričom cesta signálu môže byť aj analógováHigh efficiency digital power amplifiers. Switch mode power supply with wide range input
aretax, skús si na webe nájsť niečo k triedam zosilňovačov. K triede "D" možno nájdeš aj to že zosilňovač v nej zapojený pracuje v spínanom režime. Teda pracuje podobne ako digitál, nula alebo jedna.... zapnuté alebo vypnuté. Preto to málo kúri, ale signál je napodiv vedený analógovými káblami. Ozaj, ako kábel pozná že nevedie digitálny signál? Toto sem už ale nepatrí, ospravedlňujem sa za OT, ale toto mi už nedalo.
Uvnitř digitálních zesilovačů Jeff Rowland jsou moduly ICEPack od Bang & Olufsen, které se vyrábějí v Malajsii. To jenom na okraj.
No proto jsou taky zesilovače od J.R. tak drahý, ne?
počas životnosti sa nemusia (ani nemajú) vypínať zo siete. Nábeh na plný výkon po vypnutí trvá aj 24 hod.
počas životnosti sa nemusia (ani nemajú) vypínať zo siete. Nábeh na plný výkon po vypnutí trvá aj 24 hod.

Jak se liší "analogový" a "digitální" kabel?
Že by se třeba výstup z výkonového class D vedl do repro světlovodem?

Že by se třeba výstup z výkonového class D vedl do repro světlovodem?

Pavel Macura Audio
Ano. A väčščinou technické nezmysly "preložené" hifistickým newspeakom..K téme som napísal všetko, čo som chcel.