Ellipticor A50mkII
Re: Ellipticor A50mkII
Proc bys mel byt Smoula? To bych musel ja byt taky, jenom jsem presne okopiroval co Travels navrhnul, vis on kazdej je vzdycky po boji general, ja do toho sel protoze jsem veril ze Travels to ma zmaknute.a nakonec vyssi moc rozhodla ze se mi zvuk libi a vsechno si k sobe sedlo jak prdel na hrnec. Na cem ty poslouchas a co mas za zeleza?
Šmoula jsem. Maximálně to zbastlim a sešroubuju, NA je konstruktér, od něj to má váhu. Poslal jsem PM.
Pěkné jsou a můžeš zvuk jemně doladit výměnou pravé za levou a naopak,
nejsou identické čili symetrické.
nejsou identické čili symetrické.
Dekuji za recenzi, tady u me by to byl asi problem presouvat
jedna bedna vazi 85 kg a kamenny podstavec 40kg a hlavne v prostoru ktery tady mam by se spatne presouvaly,
jedna bedna vazi 85 kg a kamenny podstavec 40kg a hlavne v prostoru ktery tady mam by se spatne presouvaly,
85kg je brnkačka, to se ještě dá. Ale stěhovat po místnosti např. JBL Project EVEREST DD55000, bez podvozku na kolečkách, musí být menší peklo i vzhledem k rozměrům beden. Hrají podle všeho famózně...akorát to není do paneláku.
https://audio-database.com/JBL/speaker/dd55000.html

https://audio-database.com/JBL/speaker/dd55000.html
No to tedy jo, na ne to uz chce na ty EVERESTy objednat stehovaky
jeste ze ty kamenne podstavce jdou zvednout zvlast, jeden vazi 40kg take dohromady vse taky 125kg, tady by docela makacka usadit Ellipticory na odhmotnovaci hroty na tech deskach ale povedlo se. Ty rozmery Everestu j jsou uz asi obrovskou mistnost.
Jak fungují odhmotňovací hroty?
Eliminuji prenaseni vibraci dal, spise by se mely nazyvat antirezonancni
A to i kovové? Kam ty vibrace zmizí?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jsou-li hroty vetknuty do tvrdé hmotné podlahy, pak vzhledem k velkému tlaku, který vyvinou na podlahu, zabrání přenosu vibrací do podlahy.
Vibrace zůstanou v korpusu beden (ty se chovají jako soustava na jednom konci pevně vetknutá a na druhém volná) a částečně se přemění na energii pohybovou (rozkmitají korpus) a tepelnou.
Vibrace zůstanou v korpusu beden (ty se chovají jako soustava na jednom konci pevně vetknutá a na druhém volná) a částečně se přemění na energii pohybovou (rozkmitají korpus) a tepelnou.
A kdyby se použily gumové nožičky?
Někde jsem viděl, jak ty kovové hroty rozštípaly cihly na kterých to stálo. Takže se asi snažily ty vibrace poslat dál
Někde jsem viděl, jak ty kovové hroty rozštípaly cihly na kterých to stálo. Takže se asi snažily ty vibrace poslat dál

Ja ty hroty mam v miskach , misky maji prumer 4cm a jsou podlepene 5mm gumovyma podlozkama a cele to je na mramorovych soklech 4cm silnych. Snad to nerozstipou
nekde jsem cetl od nekoho chytryho ze to nepomaha 

Gumené nožičky mali originálne aj moje Chariá (stojanovky - spodný basreflex), ale keďže som ich dal na neoriginálny stojan, tak sú na hrotoch toho stojanu. Gumové som odšrouboval.
Takže guma sa používa. Neviem či aj pri velkých bedniach.
Kolega mi vravel že bol na návšteve u dosť bohatého príbuzného vo Švajciarsku a ten mal nejaké obrovské bedne postavené na rozpolených tenisových loptičkách. Takže evidentne sa dá použiť kadečo.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano, hroty prostě vyžadují pevný hmotný podklad, jinak hrozí destrukce (křehký materiál jako cihla - ta už může prasknout jen tím velkým koncentrovaným tlakem hrotu, i bez vibrací) nebo přenesení vibrací do podlahy a její následné rezonance.
Pružné uložení (ať už jen pružné podložky nebo nějaké sofistikovanější řešení) je univerzálnější, brání přenosu vibrací do podlahy (dochází v nich k přeměně mechanické energie na tepelnou), takže podlaha může být i lehká (plovoucí). Stejně dobře to funguje i při postavení beden na police, tam prostě hroty použít nelze.
Bedny se pak chovají jako soustava na jednom konci pružně uložená a na druhém volná. Proto se také jejich zvuk může oproti uložení na hroty mírně lišit.
Aby pružné uložení správně fungovalo pokud možno v celém frekvenčním spektru, vyžaduje použití podložek s odpovídající tuhostí vůči hmotnosti beden - zde je nejjednodušší spolehnout se na údaje od výrobce.
Pružné uložení (ať už jen pružné podložky nebo nějaké sofistikovanější řešení) je univerzálnější, brání přenosu vibrací do podlahy (dochází v nich k přeměně mechanické energie na tepelnou), takže podlaha může být i lehká (plovoucí). Stejně dobře to funguje i při postavení beden na police, tam prostě hroty použít nelze.
Bedny se pak chovají jako soustava na jednom konci pružně uložená a na druhém volná. Proto se také jejich zvuk může oproti uložení na hroty mírně lišit.
Aby pružné uložení správně fungovalo pokud možno v celém frekvenčním spektru, vyžaduje použití podložek s odpovídající tuhostí vůči hmotnosti beden - zde je nejjednodušší spolehnout se na údaje od výrobce.
Ja jsem takhle presne uvazoval ale nejsem odbornik takze vychazim jen z toho co jsem se docetl, proste kombinace hrotu v miskach a tlumenych gumovymi podlozkami a to vse na masivnich 40kg mramovorovych soklech, bohuzel nedokazu posoudit jaky by byl zvuk jen na gumovych podlozkach ale s vyslednym zvukem jsem velice spokojeny.