Ellipticor A50mkII

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Sidonius
Kontaktovat uživatele:

Ellipticor A50mkII

Příspěvek od Sidonius »

Ahoj, podařilo se mi uspešně postavit reprosoustavy EllipticorA50mkII a tak bych se chtel zeptat jestli nekdo ma zkusenosti nebo zna nejake reference o techto reprosoustavach, budu rad za kazdou radu, nazor a kritiku.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ellipticor A50mkII

Příspěvek od Tomáš »

To by si měl ty poskytnout nejdřív nějaké postřehy,ne? Jakou jsi dělal verzi,jestli pasivní,nebo poloaktivní s Hypexem,jak jsi spokojený se zvukem,jestli by si je doporučil nebo ne,Ellipticory Scan-Speak jsou drahé měniče,koukám,že kompletní stavebnice (i s drahejma kondenzátorama a cívkama Jantzen) od Troelsgravesena stojí 12 200 € bez DPH,což je docela pálka.
A co nějaké foto......
A50_8_1200.jpg

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

nějaké fotky ze stavby by nebyly? Vyskytly se nějaké problémy během výroby? Finální bedny někdo měřil?

Sidonius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidonius »

Ahoj a dekuji za odpoved, uvazoval jsem o techto reprosoustavach dlouho a docela jsem se stavby bal ale pak to nejak zacalo a uz jsem byl rozjety, samotnou skladanku skrini me udelal pan Ebel firma.Holztechnil.a odvedl vynikajici praci a znamy truhlar vse dal dohromady, co se tyce vyhybek tak byla narocna mechanicka sestava a stala kontrola. Reprosoustavy hraji skutecne nadherne, delal jsem pasivni verzi protoze jsem nechtel byt zavisly na vestavenych zesilovacich Hypex a jsem rad ze jsem sel touto cestou, mam zesilovac Vincent SV700 a ani jeho vykon nevyuzivam naplno , oba basove reproduktory se neskutecne rozehraly a basy jsou vynikajici, na stredech hraje prim Ellipticor D 8404 ktery pokryva pasmo od 300Hz do 4,5kHz, hraju casto ve tride A kde ma Vincent 50W a vubec necitim pri citlivosti beden 92dB a me poslechovky 25m2 nedostate vykonu, posloucham ze vzdalenosti cca 3m. Kdybych se mel rozhodovat znovu tak bych do stavby sel znovu i kdyz byla dost narocna.

Sidonius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidonius »

Finalni bedny meril Trovels Gravesen, bedny jsou sestavene presne podle navodu, jinak to postavit ani neslo, soucastky jsou dodane taky presne podle originalu, takze jsem jen skladal akorat jsem dal kvalitnejsi odpory na vstupech na radu N.A.

Sidonius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidonius »

Je fakt ze cena byla celkove vyssdi protoze tech 12 500 Euro je jen za soucastky, tlumema reproduktory + 21% DPH Samotne skrine vysly na 3000 Euro. Opravdu nelituju a prednes je exelentni.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Měření od Troelsgravesena,měřeno v blízkém poli,v ose výškáče
Original Vaporesso Target 200 Mod.png
http://www.troelsgravesen.dk/Ellipticor-A50-mkII.htm

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

klobouk dolů, dát takové prostředky do diy projektu, třebaže odzkoušeného...to není úplně sranda.

Sidonius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidonius »

Troels tyto reprosoustavy predvadi po celem svete a taky jsou ohlasy rececenzentu v odbornych casopisech, jo jo byl to svym zpusobem risk ale.pri srovnani s tim ze nekdo utrati balik za kabely a ruzne pristroje tak jsem byl presvedceny ze ty penize nebudou vyhozene zbytecne, je jasne ze je tady taky predrazeni reproduktoru a pasivnich soucastek ale ja do toho s tim sel a opravdu nelituju, posloucham hudbu a tady u poslechu z techto soustav jsem nadseny a kocham se.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ahoj! Gratuluji! Líbí se mě i ta půdičky a akustika. To určitě taky musí fungovat. *thumbs up* Jrd

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

pokud jsi je měl naposlouchané předem a věděl jsi do čeho jdeš, tak v tom nevidím problém a ještě jednou smekám pomyslný klobouk. Sám bych měl nejspíš problém s tím, že nevím, komu ve svém okolí svěřit výrobu kabinetů, aby to bylo v mnou požadované kvalitě náročného zákazníka (tzn. perfektní zpracování i těch hran, co nebudou ve finále vidět). Se "zbytkem" bych si vyhrál taky sám. *thumbs up*

Sidonius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidonius »

Ahoj, naposlouchane jsem A50mkII primo ale mel jsem moznost slyset v Xavian reprosoustavy Vittuosa Anniversario s reproduktory Elliptikor od SkaSpeak a zvuk se mi opravdu libil no a tam to tak nejak zacalo i kdyz Virtuosy jsou proti A 50mkII slaby odvar, skrine me jako stavebnici vyrobil Ebel-Holztechnik a sestavil a nalakoval znamy truhlar, opravdu zvuk je exelentni.

Odpovědět