Grundig HIFI- BOX 306 Compact

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Grundig HIFI- BOX 306 Compact

Příspěvek od daliborr »

Tyto reprobedýnky jsem si pořídil ke Grundig sestavě MXV 100 + MT 100 + M100. Bedýnky mají rozměr 30x18x11cm. Zapojil ,pozapínal přístroje a pak už jen čučel na drát. To co vycházelo z těchto pidi bedýnek mě vzalo dech. Perfektní dynamika,vzdušnost ,prostor. Výšky byly naprosto úchvatné. Čekal jsem že basy nebudou žádné, ale byly tam a bez dunění. Zkusil jsem je srovnat s mnohem většíma 3 pásmovýma bednama od JVC SP-X440. Grundig je přehrál s obrovskou rezervou. A o šrotových reprobednách od mini věží se nebudu ani zmiňovat. Vyměním kabeláž a kondenzátory a uvidím jestli se zvuk ještě posune. *hura* http://www.stef.free.fr/hifi/pages/Grun ... ox306.html

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Grundig HIFI- BOX 306 Compact

Příspěvek od Pesi »

hlavne si tu starou kabelaz schovej az ji budes chtit vratit zpatky ...

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Tak trochu jsem nepochopil tvoji narážku. Mám rád vintage stroje a poslední dobou se mi zdá, že jsou na tom lépe jak ty novodobé šunty. Rád vdechnu nový život reprobednám,které byly dělány ještě poctivě. Všechny kondenzátory jsem vyměnil + kábliky. Zvuk se sice nezměnil,ale hrají velice dobře. Kouknu se po jejich vyšší rodince Grundig Hifi Box 1500a

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Mám 660 a 1500a. Můžu vřele doporučit.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Nemyslel jsem to špatně - jen aby ses v tom zbytečně moc nehrabal pokud to skvěle funguje. neměnit přívodní šňůry za nějaké highend kabely apod ... Doporučuje to i moxtam na svých grundig stránkách - (neměnit originál signál kabely např u CD 7500 - výsledek je vždy horší - apod . ) - u reprobeden taky doporučuje brát pouze s originál šňůrami ...
Jo, samozřejmě si plno lidí klepe na čelo, protože novější hifikabely musí být samozřejmě vždy lepší, že ... Ale co, každej si to může zkusit . Já to beru tak, že oni ty sestavy kdysi ladili s těmahle šňůrama, tak prostě není radno rozlaďovat "dokonalou" souhru nějakýma pokusama s kabelama
Taky mam rád grundigy , teď mam grundigbox 660a a k tomu V7000 .... no, špatně to nehraje ;)

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

ještě ti sem hodím odkazy - projeď si to, mohlo by tě to zajímat . A zkus si přepínat italské a anglické verze, jsou vždy trochu jiné .
starší stránky : http://motxam.interfree.it/grundig.html
novějsí verze : http://motxam.interfree.it/Agrundig.html

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Díky za ty stránky. Já se zase dívám na tyto stránky: http://www.pure-hifi.info/catalogue-hifi/grundig.html. Ještě by mě lákal předzesilovač Grundig XV 7500 nebo SXV 6000.

ADUS46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADUS46 »

Dobrý den,chtěl bych se zeptat Pesiho, kde má ty svoje Grundig stránky.Reaguji na předzesilovač Grundig SXV6000, který už leta vlastním a u toho jsem skončil,přehrál všechno co jsem měl možnost porovnat a jako sluchátkový zesilovač vynikající.Je ze slim serie Grundig a patří k němu tuner ST6000,tapedeck SCF6200.Grundig hifi výrobky ve své době byly špička.Škoda,že už to řadu let neplatí.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

moc nerozumim. Ja nemam zadne sve grundigstranky. Mozna jsem to spatne napsal. Na ty mnou zminovane jsem dal dva odkazy vyse. staci na ne kliknout mysi - mne funguji i ted, kdyz pisu z mobilu a kliknu na ne ...

ADUS46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADUS46 »

Pesi díky za radu

Odpovědět