Infinity Renaissance 90

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
j4cko3o
Kontaktovat uživatele:

Infinity Renaissance 90

Příspěvek od j4cko3o »

Dobrý den / ahoj všem,
nemá prosím někdo praktickou zkušenost s těmito reprosoustavami?
Je to model z první poloviny 90.let, ač top bedna, již celkem letitá. Na co si dát při případné koupi pozor?
Čím je optimálně nakrmit, aby se předvedly?
Má to vůbec v dnešní době smysl? Nedá se za ty peníze sehnat něco současnějšího a event.lepšího?

Předem moc díky komukoliv za reakci :-)

j

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Infinity Renaissance 90

Příspěvek od Kocmeister »

Jo, ty jsem slyšel několikrát u kamaráda na dost slušný sestavě. Nejsou vůbec špatný, za ty peníze okolo 40 tisíc to smysl má. Jsou to starý bedny a maj teda trochu "starej zvuk". Dnešní top repro znějí přesnějc a mají všeho víc. Ale obecně na dobrý sestavě, bas velmi slušný, pevný, středy trochu teplejší, ne utradetailní, výšek není nikterak hodně ani ostré nejsou jak by člověk možná čekal od těch pásků. Opět, žádný superdetail. Tak prostě repro v tý době hrály. Jako celek však rozhodně dobrý. Nové repro ze studia za tuto cenu určitě nebudou lepší.
kabelguru.cz

j4cko3o
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od j4cko3o »

Děkuju moc pane za Tvou reakci a užitečné postřehy.
Zdroj signálu mám snad doufám vyřešený (RME ADI-2 DAC), ale co k nim za zesilovač? V jaké hladině hledat? Nějaké tipy?
Integráč, nebo raději dva monobloky?
Chtělo by je to asi slyšet no. Kdyby se našla nějaká dobrá duše, co je náhodou vlastní, bylo by to super a určitě bych se nějak odvděčil :)

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

R90 znam velmi dobre a jestli podle me neco nemaji, tak je to starej zvuk. Za me je to naopak skvela, nadcasova bedna, doporucuju je lidem s ambicema na spickovej zvuk za pricetnou castku. Chtit malou, racionalni sestavu, v zasade bych nic jinyho neresil.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Jsou to skvělé bedny i dnes. Za posledních 30 let se ostatně vývoj nikam neposunul, ať už jde o bedny, nebo zesilovače. R. 90 jsou velmi přesné a detailní, basů není přehnaně mnoho, protože jde o relativně malou uzavřenou bednu. Bohužel, vzhledem k jejich současné ceně je nelze nikde slyšet se špičkovou elektronikou. Cenovou relaci zesilovače bych neřešil, kup to nejlepší, co si můžeš dovolit a samozřejmě nejdřív poslechni, jestli si zesák s bednama rozumí. Ve své době to byly už dost drahé bedny a do stejné kategorie patří i dnes. Rozhodně je nelze nahradit novými bednami za 100.000.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Jinak jde o to, jak definujeme moderní zvuk. Pokud to znamená vyhřezlé vyšší středy a nevyrovnanou výkonovou charakteristiku, tak potom ano, R 90 nemají moderní zvuk. Ale třeba tě uklidní, že současná nejvyšší třída taky většinou nemá takový moderni zvuk. Při nákupu bych hodně dal na vzhled. Nepotlučené ozvučnice, "pěkné" měniče, neponičené mřížky. Vše ostatní jde opravit.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Pod ty poslední příspěvky bych se podepsat taky. Pokud si vzpomínam, tak se tady daji najít i starší zkušenosti uživatelů. Jen pohledat.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Nevim no, přijde mi, že hrajou podobně jako jiný repro z tý doby - Matrix 801 apod. Tedy velmi slušné, ale nedostaneš z toho úplně vše. Teda jako z bednění s nejmodernějšíma měničema a odpovídajícíma součástkama ve výhybce. O poměru cena/výkon, který je naprosto luxusní však není pochyb.
kabelguru.cz

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Mi se taky líbily. Ne líbily.. byl jsem jimi až omámený. Velmi příjemným, čistým, muzikálním zvukem. Hrály spolu s EC monobloky.
Spolu s staršími JBLky jde možná o jediné slušné a zároveň snadno zaplatitelné bedny. :P

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Nedával bych k nim nějaký slabý integráček, aspoň pokud mají ukázat co opravdu umí. Já na nich měl možnost nerušeně poslouchat vlastní skladby skoro 3h na koncáku 2x380W/8Ohm a řekl bych, že jsou to velmi dobré bedny, vzhledem k ceně spíše vynikající. Krásný velký a přitom detailní zvuk, bas v uzavřence velmi kontrolovaný, přitom hluboký až do sklepa. Oproti mým domácím parním lokomotivám s názvem JBL 250Ti se Renaissance 90 o kus dříve zadýchají když se zamíří ke koncertním hlasitostem, ale s klidným svědomím bych na ně mohl doma hrát a byl bych spokojen.

j4cko3o
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od j4cko3o »

Děkuju moc všem zůčastněným za jejich reakce. Asi do nich půjdu, za ty prachy pravděpodobně nic lepšího jak vidno neseženu. Pokud budu koukat čistě na poměr výkon/cena (a ta částka, za které se prodávají, je v mém případě asi strop toho, co jsem ochoten za repro mmtálně utratit), není zřejmě o čem :).
Pak už jen utratit nějakou raketu za zesilovač(e) :twisted:

Ještě jednou děkuji moc pánové *thumbs up* :)

jakub

j4cko3o
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od j4cko3o »

ještě jsem narazil na JBL Ti5000. Cenově to bude asi hodně podobný jako ty R90. Co zvukově?
Někdo s nějakými postřehy k nim?
A porovnání Ti5000 a 250Ti?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pak teda jbl 250.

j4cko3o
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od j4cko3o »

No, zjistuju, ty 250Ti jsou cca 2k €, mozna i vic, to je asi trochu mimo :/
Co srovnani Ti5000 vs R90?

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Kamarád měl (na moje doporučení) doma pospolu JBL 250 Ti a Infinity R90 a nakonec v jeho poslechových prostorech zvítězily R90.

Odpovědět