Jaký subwoofer pro hudbu ?
Jaký subwoofer pro hudbu ?
Jaké máte zkušenosti se subwooferem pro stereo poslech (hudba), rád bych uvítal tipy co koupit. Představa je do 10 tis. Kč za použitý sub. Jak jsem již napsal, jedná se o poslech hudby (ne DK), hlavní repro jsou stojanové repro B&W CDM1. Uvítám i případnou nabídku prodeje.
Re: Jaký subwoofer pro hudbu ?
REL T5 - naprostá spokojnosť.
http://www.hifimarket.cz/rel-t5-p2188
neni 32Hz/-6dB precijen zbytecne malo ? myslim tim, ze kdyz uz SW, tak aby sel skutecne niz ?timcs píše:REL T5 - naprostá spokojnosť.
i kdyz jako doplnek stojanovek to fungovat urcite bude a je otazka, jestli nizsi frekvence v mensim pokoji vubec bude k necemu jinymu nez k problemum ...
Niekedy je menej viac, myslím tým, že nejdú nižšie ako si uviedol, nakoľko ukočírovať basy v miestnosti je niekedy dosť problematické. Ja mám miestnosť cca. 20 štvorcákov a v rohoch za repro bass trapi kde mi v pohode postačuje a s nemám problémy s nižšími frekvenciami. Samozrejme všetko záleží od nastavenia a umiestnenia, čo je subjektívna vec. Ja som nechcel sub na dunenie, ale na rýchle pevné basy. Netvrdím, že nič lepšie neexistuje, ale keď zohľadním celkovú cenu mojich stojanoviek + sub, tak pri porovnaní so stĺpovými repro v tej istej cenovej kategórii som zatiaľ nič lepšie nepočul. Každému vyhovuje niečo iné, nepočúvame rovnakú hudbu, takže najlepšie je si to vyskúšať na vlastnej koži a vo vlastnej miestnosti.bh69 píše:neni 32Hz/-6dB precijen zbytecne malo ? myslim tim, ze kdyz uz SW, tak aby sel skutecne niz ?timcs píše:REL T5 - naprostá spokojnosť.
i kdyz jako doplnek stojanovek to fungovat urcite bude a je otazka, jestli nizsi frekvence v mensim pokoji vubec bude k necemu jinymu nez k problemum ...
Asi tak nějak .....timcs píše: Každému vyhovuje niečo iné, nepočúvame rovnakú hudbu, takže najlepšie je si to vyskúšať na vlastnej koži a vo vlastnej miestnosti.
Lepší radu ohledně subwooferu tady asi nedostaneš.
To ano, ale dá se napřed vytipovat sub pro hudbu a dát případnou radu či zkušenost, ať se zbytečně nedívám na "pomalý" sub pro domácí kino.
Zaujal mě starší model za slušný peníze Sunfire True Sub MK II, podle recenzí ho půlka lidí doporučuje na hudbu, druhá půlka zase spí jen pro DK. Tak nevím
Mimochodem poslechová místnost bude malá, asi 16m2, takže spíš sub s uzavřenou konstrukcí ?
Zaujal mě starší model za slušný peníze Sunfire True Sub MK II, podle recenzí ho půlka lidí doporučuje na hudbu, druhá půlka zase spí jen pro DK. Tak nevím
Mimochodem poslechová místnost bude malá, asi 16m2, takže spíš sub s uzavřenou konstrukcí ?
Pro hudbu doporučuji B&W DB-1 či Velodnye DD+ - vestavěný room corrector/DSP pomůže s největšími problémy.
Trošku kompromisnější, ale rovněž dobré řešení je JL Audio Fathom 10 do menších pokojů a nebo případně ještě menší model od B&W (kulatý).
Podle mého názoru je nejdůležitější u subu pro hudbu jeho rychlost a pak možnost pokročilého ladění pro sladění s regály nebo sloupy, což je velmi náročné.
Ještě mě napadá REL G2/G1, ale ten jsem v akci neslyšel, ale může to být zajímavé vzhledem k AB zesilovači.
Trošku kompromisnější, ale rovněž dobré řešení je JL Audio Fathom 10 do menších pokojů a nebo případně ještě menší model od B&W (kulatý).
Podle mého názoru je nejdůležitější u subu pro hudbu jeho rychlost a pak možnost pokročilého ladění pro sladění s regály nebo sloupy, což je velmi náročné.
Ještě mě napadá REL G2/G1, ale ten jsem v akci neslyšel, ale může to být zajímavé vzhledem k AB zesilovači.
Díky za tip, ale cenami 90-100 tis. Kč absolutně mimo cenovou představu.
Velodyne CHT10 nebo CHT12 by ti mohlo pomoci.Dá se to pořídit za dostupný peníz a zvuk je dobrý 
Myslím si, že, když koupíš z druhé ruky sloupové repro a na subwoofer se vyprdneš, vyjde tě to cenově nastejno a ještě to bude hrát líp. To je můj skromný názor, který je ovšem 
XAVIAN BASSO
pokud seženež za rozumný peníz není co řešit
mám od p. Barletty tento sub. ve spojení SF Concerto
a MAX spokojenost. Sub je pro muziku ne DK
pokud seženež za rozumný peníz není co řešit
mám od p. Barletty tento sub. ve spojení SF Concerto
a MAX spokojenost. Sub je pro muziku ne DK