Jaký subwoofer pro hudbu ?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
maestrum
Kontaktovat uživatele:

Jaký subwoofer pro hudbu ?

Příspěvek od maestrum »

Jaké máte zkušenosti se subwooferem pro stereo poslech (hudba), rád bych uvítal tipy co koupit. Představa je do 10 tis. Kč za použitý sub. Jak jsem již napsal, jedná se o poslech hudby (ne DK), hlavní repro jsou stojanové repro B&W CDM1. Uvítám i případnou nabídku prodeje.

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaký subwoofer pro hudbu ?

Příspěvek od timcs »

REL T5 - naprostá spokojnosť.
http://www.hifimarket.cz/rel-t5-p2188

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

timcs píše:REL T5 - naprostá spokojnosť.
neni 32Hz/-6dB precijen zbytecne malo ? myslim tim, ze kdyz uz SW, tak aby sel skutecne niz ?

i kdyz jako doplnek stojanovek to fungovat urcite bude a je otazka, jestli nizsi frekvence v mensim pokoji vubec bude k necemu jinymu nez k problemum ...

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

bh69 píše:
timcs píše:REL T5 - naprostá spokojnosť.
neni 32Hz/-6dB precijen zbytecne malo ? myslim tim, ze kdyz uz SW, tak aby sel skutecne niz ?

i kdyz jako doplnek stojanovek to fungovat urcite bude a je otazka, jestli nizsi frekvence v mensim pokoji vubec bude k necemu jinymu nez k problemum ...
Niekedy je menej viac, myslím tým, že nejdú nižšie ako si uviedol, nakoľko ukočírovať basy v miestnosti je niekedy dosť problematické. Ja mám miestnosť cca. 20 štvorcákov a v rohoch za repro bass trapi kde mi v pohode postačuje a s nemám problémy s nižšími frekvenciami. Samozrejme všetko záleží od nastavenia a umiestnenia, čo je subjektívna vec. Ja som nechcel sub na dunenie, ale na rýchle pevné basy. Netvrdím, že nič lepšie neexistuje, ale keď zohľadním celkovú cenu mojich stojanoviek + sub, tak pri porovnaní so stĺpovými repro v tej istej cenovej kategórii som zatiaľ nič lepšie nepočul. Každému vyhovuje niečo iné, nepočúvame rovnakú hudbu, takže najlepšie je si to vyskúšať na vlastnej koži a vo vlastnej miestnosti.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

timcs píše: Každému vyhovuje niečo iné, nepočúvame rovnakú hudbu, takže najlepšie je si to vyskúšať na vlastnej koži a vo vlastnej miestnosti.
Asi tak nějak .....
Lepší radu ohledně subwooferu tady asi nedostaneš.

maestrum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestrum »

To ano, ale dá se napřed vytipovat sub pro hudbu a dát případnou radu či zkušenost, ať se zbytečně nedívám na "pomalý" sub pro domácí kino.
Zaujal mě starší model za slušný peníze Sunfire True Sub MK II, podle recenzí ho půlka lidí doporučuje na hudbu, druhá půlka zase spí jen pro DK. Tak nevím :cry:
Mimochodem poslechová místnost bude malá, asi 16m2, takže spíš sub s uzavřenou konstrukcí ?

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Pro hudbu doporučuji B&W DB-1 či Velodnye DD+ - vestavěný room corrector/DSP pomůže s největšími problémy.

Trošku kompromisnější, ale rovněž dobré řešení je JL Audio Fathom 10 do menších pokojů a nebo případně ještě menší model od B&W (kulatý).

Podle mého názoru je nejdůležitější u subu pro hudbu jeho rychlost a pak možnost pokročilého ladění pro sladění s regály nebo sloupy, což je velmi náročné.

Ještě mě napadá REL G2/G1, ale ten jsem v akci neslyšel, ale může to být zajímavé vzhledem k AB zesilovači.

maestrum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestrum »

Díky za tip, ale cenami 90-100 tis. Kč absolutně mimo cenovou představu.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Velodyne CHT10 nebo CHT12 by ti mohlo pomoci.Dá se to pořídit za dostupný peníz a zvuk je dobrý *palec*

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Myslím si, že, když koupíš z druhé ruky sloupové repro a na subwoofer se vyprdneš, vyjde tě to cenově nastejno a ještě to bude hrát líp. To je můj skromný názor, který je ovšem *offtopic*

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

XAVIAN BASSO
pokud seženež za rozumný peníz není co řešit
mám od p. Barletty tento sub. ve spojení SF Concerto
a MAX spokojenost. Sub je pro muziku ne DK

Odpovědět