"Po dvoch rokoch s nimi", oprava prvej vety predošlého príspevku.
Tomáš - akú máš posluchovú vzdialenosť a natočenie?
JBL L100 Classic
Re: JBL L100 Classic
Poslechovku mám úzkou,3,40x6,60 m,proto to tlumení na bocích kvůli prvním odrazům,vzdálenost beden,středů, je asi 2,40 m a poslechové místo cca 2,70 m,bedny jsou natočeny na poslechové místo a stojany (anglické atacama) 30cm vysoké naplněné olůvkami,váha každého 20 kg jsou i s bednama natočeny nožičkami mírně vzhůru (menší úhel než hnusný
originální stojany).
Bohužel bedny jsou pod oknem,na druhý straně jsou dvoje dveře(jedny zadělaný),proto to všechno jedu přes DRC.
Bohužel bedny jsou pod oknem,na druhý straně jsou dvoje dveře(jedny zadělaný),proto to všechno jedu přes DRC.
Ja mám 3,9x4,5 m, strop 3 metre, a striedam dva módy. Jeden vzdialenosti ako ty , cca 230x 270 cm. (stena za repro je relatívne dobre akusticky poriešená a za hlavou síce len amatérsky, ale napodiv to funguje, zajtra hodím nejaké foto). Druhý mód má baví v poslednej dobe ešte viac, posluchový trojuholník 2x2 metre. ! Čelá repro od steny 170 cm a za hlavou len 90 cm. Prišlo mi to pri tých repro spočiatku ako úlet a nezmysel,
ale na tých hnusných
originál naklonených stojanoch sa žiadna "nespojitosť" pásiem nekonala a ten priestor v nahrávkach mi vyrazil dych. Je to trochu na úkor ataku a viscerálneho dopadu ale skoro vždy je to niečo za niečo, a takto mi to vyhovuje.
ale na tých hnusných
Foto len hračkárskym mobilom
Bedny jsou to nádherné a určitě také hrají nádherně.
Jenom mě připadá zvláštní, že když už nejsou reproduktory v ose pod sebou, proč se nedělají jako pravá a levá. Na veškerých obrázcích, které jsem viděl , jsou stejné. Ale je možné, že jsem špatně hledal a v tom případě se za zavádějící příspěvek omlouvám 🫢.
Mě se takovéto bedny vždy líbily bez rámečků, ale tady bych je asi z výše uvedeného důvodu nechal nasazené.
Jenom mě připadá zvláštní, že když už nejsou reproduktory v ose pod sebou, proč se nedělají jako pravá a levá. Na veškerých obrázcích, které jsem viděl , jsou stejné. Ale je možné, že jsem špatně hledal a v tom případě se za zavádějící příspěvek omlouvám 🫢.
Už jsem se chtěl zaradovat. Myslel, že podle úvodního obrázku tohoto videa to pravolevé rozlišení existuje, ale bohužel ne. Obrázek bedny vpravo je podle štítku osově otočený.
Mě se takovéto bedny vždy líbily bez rámečků, ale tady bych je asi z výše uvedeného důvodu nechal nasazené.
Tie Quadrex penové mriežky sú hrubé cca 3,5 cm, vplyv je počuť, žere to výšky a zvuk je iný....