JBL Ti10k
Re: JBL Ti10k
Já jsem slyšel klavírní Ti10k v přímém porovnání s 250ti Jubilee, oboje v zánovním stavu, jen 250 byly po repasi závěsů basáků a k dokonalosti jim tedy možná krůček chyběl. Poslouchalo se na elektronice Vincent nejvyšší řady, tedy monobloky 998 s příslušným cd a předkem. Zjednodušeně řečeno, Ti10k jsou moc moc povedené včetně dílenského zpracování, 250ti Jubilee jsou lepší téměř ve všech ohledech. Je možné, že v podání mikrodetailů jsou Ti10 nepatrně přesnější a dost možná budou mít tužší ozvučnici. 250 nabízí bez diskuze vyrovnanější podání celého akustického pásma, hlubší bas a bezkonkurenčně vyrovnanou směrovou charakteristiku. Pokud malilinko ztrácí na výškách, drtivě vedou v detailnosti a plnosti středů a středobasů. Také měření zkreslení těchto beden, které provedl "Babaudio" ze Slovanetu, ukázalo špičkové hodnoty. Rozhodně nechci Ti10k hanět, jsou opravdu dobré, ale trochu poplatné dnešním trendům. Odstranění nejnižších basů spolu s hrbolkem na výškách skutečně přispívá k pocitu detailnosti a to je žádaná vlastnost. Vyrovnaný zvuk je příliš obyčejný. Letmé přiložení měřicího mikrofonu mimochodem ukázalo drobné rezonance výškáče i méně dokonalé chování basáků Ti10k v porovnání s jejich předkem. Jbl 250 ti jsou velmi často vnímány jako představitel zvuku staré školy. Takového hutného, pohodového, poddekového. Podle mě je to dané použitou elektronikou. K reprosoustavám za 50 až 70 tisíc málokdo použije opravdu špičkový zesilovač a nejčastěji je můžeme slyšet s vykopávkami nevalné kvality. Potom skutečně produkují jen basové huhlání, které krásně zakulatí prastaré rockové nahrávky. Kdo někdy poslouchal kterékoliv 250ti se zesilovačem Šroll, PMA, Babaudio či Audioresearch, jistě mi dá za pravdu. Někdo zde napsal, že poslouchat jen rock ve velké místnosti, koupí si 250ti. Já spíš můžu říct, že neposlouchat jakoukoliv složitější muziku, především vážnou, s možností vysoké hlasitosti, snesl bych i Ti10k.
to Sycak :
takhle má vypadat věcný příspěvek !
takhle má vypadat věcný příspěvek !

..kdyby byl obývák nafukovací, klidně bych k nim ty 250-ky přidal....případně K2...Everesty...atd 

Snad jsem tak moc neřekl. 

Nejede nějaký majitel 250-tek na delší dobu pryč?
Vzal bych je k sobě do školky a hrály by si hezky s Tik10ami
Vzal bych je k sobě do školky a hrály by si hezky s Tik10ami

Syčák
Jsem rád Martine,že ses dokopal po našem rozhovoru ad hifi k alespoň k tomuto malému se připomenutí.
Díky a houšť.
Jsem rád Martine,že ses dokopal po našem rozhovoru ad hifi k alespoň k tomuto malému se připomenutí.
Díky a houšť.
Vkládám odkaz na velmi podrobný test těchto beden.
Je to polsky, ale snad si s tím poradíte
http://audio.com.pl/pdf/testy/zespoly%2 ... 0Ti10K.pdf
Je to polsky, ale snad si s tím poradíte

http://audio.com.pl/pdf/testy/zespoly%2 ... 0Ti10K.pdf
Parádní změřený průběh, výborné provedení vyhybky i její umístění
Noble Audio - výroba a prodej
Parádní změřený průběh, výborné provedení vyhybky i její umístění
Noble Audio - výroba a prodej
Dovoluji si sem postnout toto:
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =24&t=8372
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =24&t=8372
Tak jak teda? Mam doma JBL Ti 250 (na prodej) a fakt bych chtěl vědět jestli se vyplatí jít do ti 10k (s HK990)...?!
Jsou lidi, kterým se líbí 250tky více, chce to slyšet a pak se rozhodnout co ti více sedí, na rady hifistů nedej...
Skúsim ti pomôcť. Predávaš Ti250, takže nie si s nimi spokojný. Chceš niečo iné, ale znovu uvažuješ o JBL dokonca o konkrétnom modeli Ti10k.Cooba007 píše:Tak jak teda? Mam doma JBL Ti 250 (na prodej) a fakt bych chtěl vědět jestli se vyplatí jít do ti 10k (s HK990)...?!
Potrebuješ, aby ti niekto definitívne povedal, že Ti10 sú lepšie a je to dobrá kúpa. Sú atraktívnejšie a modernejšie ako 250tky, zvukom stále vynikajúce
...ak sú tieto dôvody pre teba podstatné, ich kúpou nič nepokazíš.
Pokud jsi nespokojený, tak to ale není bednama, HK990 pro ně není partner! Stejně tak jako ten zesilovač nebude partner pro Ti10k... Ty vlastně ani nevíš co ty bedny dokáží. Kup pořádný zesilovač a pak špekuluj nad bednama