klub přátel (mini)monitorů
Re: klub přátel (mini)monitorů
S koaxem mají teď novej - ještě větší..
https://www.genelec.com/8361
https://www.genelec.com/8361
Dík, o 8361 jsem nevěděl. Koaxy Genelecu jsem zatím neslyšel. Zajímalo by mě, jak třeba 8361 zahraje 30 Hz – 43 kHz (-6dB) / 36 Hz - 20 kHz (± 1,5 dB) při rozměrech 593x357x347 mm.
Ten design Genelecu je pre mňa hnusný, vyzerá ako umývadlo, navyše plast - fuj.
tt: Co jsem dočet, tak ty Genelecy (např. 8361) jsou z hliníku. Který model myslíš a co je na nich z plastu?
Vyzeralo to tak, neštudoval som to, nepá či sa mi to.
Skříně jsou tlakové odlitky ze slitiny hliníku s vnitřním žebrováním.. Design- zde jej funkce předchází - naštěstí ..
Osobně - viděl jsem některý z těch malých modelů naživo v bílé-neměl bych s tím problém..
Osobně - viděl jsem některý z těch malých modelů naživo v bílé-neměl bych s tím problém..
To zní dobře. Mně se líbí parametry, ale mnohem méně cena 
Nad vzhledem jsem neuvažoval, repráky hlavně poslouchám. Člověk stejně přestane tyto věci po čase esteticky vnímat. Důležité jsou pro mě u repro jen reálné parametry. Vzhled Geneleců za mě taky v pohodě, když jsme tento aspekt nakousli

Nad vzhledem jsem neuvažoval, repráky hlavně poslouchám. Člověk stejně přestane tyto věci po čase esteticky vnímat. Důležité jsou pro mě u repro jen reálné parametry. Vzhled Geneleců za mě taky v pohodě, když jsme tento aspekt nakousli

Dnes sme s bratom porovnávali Usher s-520 s Wharfedale Denton 80th na zosilňovači ARCAM HDA SA20.
Výsledok bol jednoznačný v prospech Wharfedale.
Tie Usher hrali všetko tak nejak šedivo, monotónne, nezaujímavo.
Warfedale mali reálny a vťahujúci prejav, každý nástroj mal svoj správny charakter (farbu) zvuku.
Výsledok bol jednoznačný v prospech Wharfedale.
Tie Usher hrali všetko tak nejak šedivo, monotónne, nezaujímavo.
Warfedale mali reálny a vťahujúci prejav, každý nástroj mal svoj správny charakter (farbu) zvuku.

XAVIAN Primissima
Začnu středobasem. Ten nejdůležitější pocit je, že "velice dobře následuje signál", jak se říká. Reaguje nesmírně rychle, s lehkostí, potichu i nahlas. Výškáč jako by nebyl. Nestrhává na sebe pozornost, přitom tam je všechno. Ale to nejdůležitější je, jak jsou spolu tihle dva provázaní -- a to je naprostá špica. Pocit vyrovnanosti, pocit, že ve zvuku je od nejvyšších výšek přes středy až po střední basy všeho přesně akorát, je opravdu velmi silný a příjemný. Navíc mají výškáč i středobas jakoby stejný zvukový charakter, jako by byly ze stejného těsta nebo jak to říct. Zkrátka vyrovnanost a jednopásmovost jsou základní atributy zvuku těchle beden.

Hrají jako z praku. Navíc jsou vizuálně nádherné...
Pod tuhle recenzi pánů Březiny, Masnicy a Petráka se nelze než podepsat.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... an-colonna
Musím před panem Barlettou smeknout, malé bedny za pár tisícovek, ale dal do nich hodně umu.
Vynikající monitory/regálovky do menších místností.
Lehkost. Otevřenost. Rychlost. Detail. Vyrovnanost. Jednopásmovost. Neutralita. Přirozenost.
Vše v maximální míře.

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Krasny bednicky s opravdu vybornym zvukem v ramci jejich fyzickych limitu
.
Hodnoceni zvuku dej par mesicu. Vis jak to byva, to prvotni nadseni vs pozdejsi realita...

Hodnoceni zvuku dej par mesicu. Vis jak to byva, to prvotni nadseni vs pozdejsi realita...
Není třeba dávat pár měsíců.
Jsou to uzavřené dvojpásmové regálovky s papírovým středobasem a lakovaným hedvábím na výškách. Přesně tohle jsem chtěl.
A jsou to skvěle postavené bedny.
Je to opravdu slyšet po pár taktech, jak o tom píšou v recenzi.
Vím, co bedny tohohle typu umí nabídnout, a tyhle nabízí hodně.
Jsou trochu jiné než třeba holografické KEF LS50, extra detailní Usher Be-718 nebo vřelé Xavian Perla, jsou takové do přirozena a do dřevěných nástrojů...
Spíš se mi nečekaně otevřela taková příznivá možnost dát jim 2 x 20W v čisté Class A, dual-mono, takže o tom dumám a budu mít na zkoušku snad už ode dneška................... i když tím budu vypadat jako pitomec a ty si Pítrsi zase budeš libovat, jaks to všechno říkal...
Jsou to uzavřené dvojpásmové regálovky s papírovým středobasem a lakovaným hedvábím na výškách. Přesně tohle jsem chtěl.
A jsou to skvěle postavené bedny.
Je to opravdu slyšet po pár taktech, jak o tom píšou v recenzi.
Vím, co bedny tohohle typu umí nabídnout, a tyhle nabízí hodně.
Jsou trochu jiné než třeba holografické KEF LS50, extra detailní Usher Be-718 nebo vřelé Xavian Perla, jsou takové do přirozena a do dřevěných nástrojů...
Spíš se mi nečekaně otevřela taková příznivá možnost dát jim 2 x 20W v čisté Class A, dual-mono, takže o tom dumám a budu mít na zkoušku snad už ode dneška................... i když tím budu vypadat jako pitomec a ty si Pítrsi zase budeš libovat, jaks to všechno říkal...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ale prd
, přeju ti to, doopravdy
.
Jen si prostě musíš umět přiznat, že hifi cesta nezná žádná definitiva ani absolutoria, to je celé
. A zvlášť v kategorii, kde se pohybuješ, je sakra kam se posouvat (nebrat ve zlém, je to prostý fakt).

Jen si prostě musíš umět přiznat, že hifi cesta nezná žádná definitiva ani absolutoria, to je celé

Škoda že si neblejskl i vyhýbku ...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To nejsou dadaftovy fotky, jak by leckomu mohl napovědět piktogram v pravém dolním rohu....
.
Viz tady....

Viz tady....