klub přátel (mini)monitorů
Re: klub přátel (mini)monitorů
Aha, tak to pardon. Díval jsem se pouze na tu poslední fotku kde jsou vyndané měniče a na té se to zrovna pěkně ztratilo.
Kouknu na audio.com.pl, jsou tam nově testy regálovek, a když se dívám na Phonar Veritas M4, jako bych koukal na své Primissimy.
https://audio.com.pl/testy/stereo/kolum ... veritas-m4
Jsou to tytéž měniče, výškáč i středobas. Perless. Žádné TVM.
Zajímavé je, že i hodnocení zvuku je v podstatě stejné u M4 i Primissima. Nejsilněji vnímané atributy jsou neutralita, vyrovnanost a vyváženost přes celý rozsah.
A potvrzují to i měření - akorát že uzavřené Primissimy budou na basech rovnější, začnou klesat dřív, ale pokles bude mnohem méně strmý.
Obzvlášť srovnání s Paradigm Premier 200B je až komické -- to jsou bedny pro horaly
Tyhle repráky k sobě sednou, jsou sladěné pro vyrovnaný zvuk, to je zřejmé .........................
https://audio.com.pl/testy/stereo/kolum ... veritas-m4
Jsou to tytéž měniče, výškáč i středobas. Perless. Žádné TVM.
Zajímavé je, že i hodnocení zvuku je v podstatě stejné u M4 i Primissima. Nejsilněji vnímané atributy jsou neutralita, vyrovnanost a vyváženost přes celý rozsah.
A potvrzují to i měření - akorát že uzavřené Primissimy budou na basech rovnější, začnou klesat dřív, ale pokles bude mnohem méně strmý.
Obzvlášť srovnání s Paradigm Premier 200B je až komické -- to jsou bedny pro horaly

Tyhle repráky k sobě sednou, jsou sladěné pro vyrovnaný zvuk, to je zřejmé .........................
Mám jeden soukromý poznatek, možná pro vás nic nového. Vlastním opravdu malinká dvoupásma, plánováno k subu. Dokud jsem je zkoušel se vším zesilovacím co mám do 40 W, podle předpokladu budky na řeč. Náhodou pak vyzkoušeny s Cambridge Audio 2x60 W , se zvuk výrazně změnil co do "probarvenosti". Milé překvapení.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nevím, jestli správně čtu mezi řádky, že to zvukové zlepšení přisuzuješ tomu 20W rozdílu. To je úplně zanedbatelné. Spíš to bude prostě jiným zvukem CA ve spojení s těmi bedýnkami...
Také bych to přisuzoval charakteru zvuku CA. Testoval jsem mini monitory s více zesilovači a to i s monster výkonným zesilovačem a waty až tak vliv neměli.
Ano, určitě. Proto jsem uvedl firmu zesiku. Tipl bych si, že u pidibudek pujde rozlišit třeba jen dvě polohy barvy zvuku mezi více zesilovači, zatímco u větších repro nepoměrně víc.PítrsPraha píše: ↑15 bře 2020 10:29Nevím, jestli správně čtu mezi řádky, že to zvukové zlepšení přisuzuješ tomu 20W rozdílu. To je úplně zanedbatelné. Spíš to bude prostě jiným zvukem CA ve spojení s těmi bedýnkami...
Rozdiel medzi malými a veľkými reprobedňami je len v rozsahu a mohutnosti zvuku. Aj malá bednička vie zahrať
"milión farieb" zvuku, ak sú tam osadené kvalitné meniče s dobrým rozlíšením (detailom) a dobrá výhybka.
V malom priestore (10 - 25 m2) je regál nakoniec aj tak lepšie riešenie, nakoľko prebytok basov v malej izbe prehluší zvyšok pásma.
"milión farieb" zvuku, ak sú tam osadené kvalitné meniče s dobrým rozlíšením (detailom) a dobrá výhybka.
V malom priestore (10 - 25 m2) je regál nakoniec aj tak lepšie riešenie, nakoľko prebytok basov v malej izbe prehluší zvyšok pásma.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak tak. V obecné rovině neplatí, že malé budky neumí předat pestrou barevnost zvuků a velké ano.
Ale s tou velikostí místnosti vs velikostí beden je třeba být opatrnější s nějakými jednoznačnými výroky. Revely, tedy takové středně velké sloupky s 2x 8'' basáky, mám teď v běžně akusticky upravené místnosti cca 24 m2 a přebytek basů přehlušující zbytek pásma se nekoná.
Ale s tou velikostí místnosti vs velikostí beden je třeba být opatrnější s nějakými jednoznačnými výroky. Revely, tedy takové středně velké sloupky s 2x 8'' basáky, mám teď v běžně akusticky upravené místnosti cca 24 m2 a přebytek basů přehlušující zbytek pásma se nekoná.
Nepopírám vliv zvuku značky CA na výsledný zvuk, ale 20W výkonu v případě štětináče je 50% navýšení...
... čisto teoreticky zvýšenie výkonu zo 40 na 60W znamená zvýšenie hlasitosti o 1,8 dB - čo je z hľadiska vnímania hlasitosti pri bežnom posluchu zanedbateľná hodnota. Podstatne dôležitejšie sú vlastnosti konkrétneho typu zosilovača a jeho správanie sa pri prebudení (výkonovej limitácii).
Zdravim a prosim o radu. Ted posloucham Genius SP-HF1250B, ale chtel bych se posunout trosku dale a poridit nejake mozna jen aktivni regalovky tak do cca 8tis. Obyvak v panelaku 16 m2, posloucham vse jen prez youtube z televize. Hlavne ambient a experimentalni elektroniku, downtempo apod. Co rikate treba na AQ M24?
zkus tyto jsou super ale raději dál od zadní stěny
https://www.zbozi.cz/vyrobek/quadral-breeze-blue-xl/
https://www.zbozi.cz/vyrobek/quadral-breeze-blue-xl/
Diky za tip. Objednano.
Tak bohuzel spatny. Zvuk jako dobrej, ne o moc lepsi nez ty geniusy, ale hlavne i pri nezapojenym vstupu a i uplny snizeni hlasitosti, tak je slyset piskani a sum. Posloucham veci na dost potichu a z toho piskotu, bych zesilel.Takze budu vracet, tohle me ani nenapadlo, ze by mohly bednicky za 9tis. delat a uz neverim na drahy znacky.
a robi to aj ked tam pripojis len mobil? popripade notebook z baterky?
alternativne skus zapojit elektricky kabel od repro do rovnakej zasuvky ako pocitac/prehravac, popripade este mozes skusit otocit vidlicu z reprakov v zasuvke o 180 stupnov. netvrdim ze to pomoze, ale uz som videl pripad, ze to trochu pomohlo.
alternativne skus zapojit elektricky kabel od repro do rovnakej zasuvky ako pocitac/prehravac, popripade este mozes skusit otocit vidlicu z reprakov v zasuvke o 180 stupnov. netvrdim ze to pomoze, ale uz som videl pripad, ze to trochu pomohlo.