Monitor Audio řada Gold
Monitor Audio řada Gold
Máte někdo doma některý ze sloupových modelů GR nebo GS 20 či 60? Případně nějaké poslechové zkušenosti s kontrétním připojeným železem atp.? Srovnání s jiným typem repro při nějakém poslechovém testu by bylo také zajímavé.
Zajímavá recenze s nějakým měřením je zde
Zajímavá recenze s nějakým měřením je zde
Re: Monitor Audio řada Gold
taky by mě to docela zajímalo. jen připomenu, že fantastické ohlasy má sloupek ze stříbrné série RS 6. ať už na Audiodromu, Goliáši nebo na americkém Stereophile, kde ho proklepli fakt důkladně, včetně měření...
Pokud víš toto, tak taky víš, že řada Gold má být podle všeho ještě dál. Ten sloupek RS6 nebo RS8 jsem chvíli slyšel na výstavě a nějak mu tam něco trochu drhlo. Říká se ale, že tyhle repro zahrajou každý průser, který do nich přijde. Nic se tam neschovává. Tak se o nich dočteš i na zahraničních fórech od uživatelů.
jo. na Stereophile je ze zlaté řady test těch regálovek. i když s určitými výhradami jsou tam zařazeny do nejlepší pětky z toho, co v posledních letech testovali. myslím, že to o zlaté řadě docela napovídá.
Tie super recenzie a tabulky prvej patky treba brat s rezervou a velkou., je to casopis ako kazdy iny zverejnuju sice nejake merania, ale ziju uz iba z minulosti, co sa tyka objektivity.
Je třeba to číst pozorně a celé. Náznaky problémů tam jsou popsané. Ale stejně je nejlepší časák co znám Hifi Choice, ten podle mě pořád "nežije z minulosti" ale žije jako v minulosti. Jo a taky je to o tom, že ty produkty většinou dobré jsou, ale vzhledem k ceně. Nemusí být ale špičkové celkově. Něco na té Gold řadě ale asi bude.mafo22 píše:Tie super recenzie a tabulky prvej patky treba brat s rezervou a velkou., je to casopis ako kazdy iny zverejnuju sice nejake merania, ale ziju uz iba z minulosti, co sa tyka objektivity.
přesně tak. oni už si nedovolí něco přímo sestřelit, ale mezi řádky toho jde vyčíst dost. např. když se třičtvrtiny recenze mluví o fantastickém designu a kvalitě součástek, a nakonec se zmíní, jak fantasticky znějí zenové bubny, dával bych si na takové bedny bacha. to, že z jistých důvodů nepíšou (např ve Stereophile) autoři úplně otevřeně (navíc, co je to "skutečně objektivní") neznamená, že věci nerozumí a nemají dost zkušeností...agavel píše:Je třeba to číst pozorně a celé.
a že by falšovali měření, tak tomu nevěřím ani náhodou...
Je pravda, že většina recenzí vyzní hlavně pozitivně, pokud se poukazuje na něco negativního, děje se to v "rukavičkách" ale to je tak se vším....
Mě se RS6 taky více méně líbí, za ty peníze moc nových beden takto nehraje. Ale chtějí spárovat s komponenty, které nebudou mít sklon k agresivnímu projevu, protože hrají docela "výrazně", mě by se k nim líbil BVaudio A300SE
vyšší řadu jsem bohužel neměl příležitost slyšet, určitě by to stálo za pozornost....
Mě se RS6 taky více méně líbí, za ty peníze moc nových beden takto nehraje. Ale chtějí spárovat s komponenty, které nebudou mít sklon k agresivnímu projevu, protože hrají docela "výrazně", mě by se k nim líbil BVaudio A300SE

vyšší řadu jsem bohužel neměl příležitost slyšet, určitě by to stálo za pozornost....
Včera jsem se o jedny pokoušel v aukci. GS20 mi utekly díky latenci wifi. Nakonec šly za 890 liber, poštovné by bylo 120. Ještě trochu výš jsem jít chtěl, ale nějak se zaseklo spojení. Tak uvidíme, ony se občas objeví, ale spíše řada GR.
Slysel jsem GS20 i GS60, ty druhe me hraly podstatne lepe, ale na ne uz je treba vetsi mistnost. Pripadaly me velice detailni, byl bych opatrny na pripojeni zesiku a akustiku mistnosti. Prislo mi to takove analyticke, ale mozna ze to bylo kombinaci s Audiolab. Muzes to slyset ve Finale Audio.
- olympus720
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mám Monitor Audio MA 14 Gold a hrají přímo skvostně - uzavřená ozvučnice kraluje - přesný a hutný bas !!!
uzavřená ozvučnice vůbec nic neznamená, to je nesmyslný mýtus, záleží na kvalitě konstrukce, nikoli typu ozvučnice 

- olympus720
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Vyzkoušel jsem mnoho reprosoustav a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že v akusticky horších prostorech je uzavřená ozvučnice vždy přínosem, bassreflex beru jako berličku výrobců k dosažení nižších frekvencí v prospektech na úkor kvality. Tím netvrdím, že se repro s bassreflexem nedá umístit do prostoru, aby nehrálo dobře, ale je to mnohem náročnější (nehledě na další investice do úprav poslechové místnosti , či na neustálé hádky s manželkou, proč stojí repro uprostřed místnosti